26 Απρ 2024
READING

Πως ξεκινούν την ημέρα τους οι 70.000 υπάλληλοι των καταστημάτων της Apple

3 MIN READ

Πως ξεκινούν την ημέρα τους οι 70.000 υπάλληλοι των καταστημάτων της Apple

Πως ξεκινούν την ημέρα τους οι 70.000 υπάλληλοι των καταστημάτων της Apple

Είναι ένα πρόβλημα για κάθε μεγάλη εταιρεία: πώς να διαχειριστείτε τη μαζική επικοινωνία μεταξύ χιλιάδων υπαλλήλων, ειδικά αν αυτοί οι άνθρωποι εκπροσωπούν την επιχείρηση σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Όπως θα περιμένατε, η Apple επιδιώκει να λύσει αυτό το πρόβλημα με μια εφαρμογή, δύο, στην πραγματικότητα. Έχει 70.000 υπαλλήλους σε 506 καταστήματα παγκοσμίως και όλοι ξεκινούν τη μέρα τους με μια εφαρμογή που ονομάζεται Hello, όπου ενημερώνονται για τα σημαντικότερα “need to knows” της ημέρας, σύμφωνα με την Ανώτερη Αντιπρόεδρο Retail της Apple, Angela Ahrendts, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη της στην Vogue Business.

Χρησιμοποιούν επίσης το Loop, ένα εσωτερικό κοινωνικό δίκτυο όπου μπορούν να μάθουν από τους συναδέλφους τους. “Κάποιος μπορεί να πουλάει περισσότερα τηλέφωνα από οποιονδήποτε άλλο και τους ζητάμε να το μοιραστούν σε ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων στο Loop”, δήλωσε η Ahrendts στην Vogue Business.

“Χρησιμοποιούμε αυτόματη μετάφραση και όλοι στον κόσμο μπορούν να δουν τι κάνει ο Tom στην Regent Street (στο Λονδίνο). Είναι ένα τεράστιο κίνητρο, να κάνεις όλα τα καταστήματα να μιλούν μεταξύ τους», είπε.

Ο λόγος για να γίνει αυτό είναι να μπορούν οι άνθρωποι να «ευθυγραμμιστούν» γύρω από το όραμα της Apple. Η Ahrendts εντάχθηκε στην πολυτελή μόδα της Burberry ως CEO το 2006 και βοήθησε να αναπτύξει την εταιρεία λίγο πριν ανακοινώσει ότι έφευγε για να πάει στην Apple το 2013.

“Είμαι μόνο ένα άτομο, εγώ απλώς έβαλα το όραμα και εγώ είμαι ο σύνδεσμος – εγώ είμαι ο υποκινητής, αν θέλετε.” Ο κοινός παρονομαστής για μένα είναι πάντα οι άνθρωποι, μου αρέσει το γεγονός ότι επτά από τους διευθυντές μου στη Burberry έχουν καταφέρει να γίνουν CEOs. Συνθέτεις μια ομάδα ανθρώπων, όλοι μοιράζεστε το ίδιο όραμα και αποστολή και τον σκοπό που θέλετε να επιτύχετε μαζί “, δήλωσε η Ahrendts.

Η Ahrendts ισχυρίστηκε επίσης ότι η Apple διατηρεί περίπου το 90% του προσωπικού πλήρους απασχόλησης στα καταστήματα κάθε χρόνο, σε έναν κόσμο όπου πολλοί λιανοπωλητές διατηρούν περίπου το 20%.

Είπε ότι ένας τρόπος για την επιτυχία του λιανικού εμπορίου είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας ή των προϊόντων ως ξεχωριστά τμήματα κερδών και ζημιών (P&L). “Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης έρχεται και αγοράζει, θα πρέπει να το εξετάσετε ως ένα P&L. Αυτό είναι το θέμα, οι εταιρείες προσπαθούν να κάνουν αυτά τα καταστήματα να λειτουργούν σε αυτόνομη βάση. Όταν κάποιος αγοράζει online και παίρνει την παραγγελία τους από το κατάστημα, τα έσοδα πηγαίνουν στο διαδίκτυο και όχι στο κατάστημα, αλλά όλη η εργασία γίνεται στο κατάστημα. Πρέπει να το εξετάσουμε διαφορετικά. ”

Η Apple καλεί τα νέα της καταστήματα ” town squares “, όπου οι άνθρωποι μπορούν να μπουν σε μια τάξη, να κάνουν ένα εργαστήριο ή να ακούσουν μια συναυλία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Today at Apple” της εταιρείας.

Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μετά το τέλος της Τρίτης, αφού είχε μειώσει τις προβλέψεις εσόδων για το τρίμηνο. Θα δηλώσει για πρώτη φορά το περιθώριο των υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένων των τελών App Store, Apple Care, Apple Music και iCloud, αλλά δήλωσε ότι δεν θα αναφέρει πλέον πωλήσεις μονάδων iPhone, iPad και Mac.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.