25 Απρ 2024
READING

Tι αποζητά η Unilever με την ένταξή της στη βιομηχανία της ομορφιάς

3 MIN READ

Tι αποζητά η Unilever με την ένταξή της στη βιομηχανία της ομορφιάς

Tι αποζητά η Unilever με την ένταξή της στη βιομηχανία της ομορφιάς

Ένα από τα πράγματα που οι νέες εταιρείες συχνά ρωτούν, είναι τι είναι αυτό που οι μεγάλοι στρατηγικοί αγοραστές θέλουν να επενδύσουν ή να αγοράσουν. Θέλουν όχι μόνο να χτίσουν την επιχείρησή τους με τρόπο τέτοιο που θα μεγιστοποιήσει την αξία που πουλάνε. Θέλουν να καταλάβουν ποιες πιστεύουν οι πιο επιτυχημένες εταιρείες ότι είναι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ως τρόπος μέτρησης για το αν είναι στο σωστό δρόμο ή όχι.

Τα τελευταία χρόνια, η επιχείρηση ομορφιάς έχει δει έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εξαγορών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου και οι επιχειρήσεις που αποκτήθηκαν ήταν πολύ διαφορετικές. Ο αντίκτυπος αυτών των εξαγορών ήταν ουσιαστικός – η χρησιμοποίηση των πόρων μιας εταιρείας όπως η Unilever, η L’Oreal ή η Estee Lauder πίσω από μια μικρή επιχείρηση μπορεί να αλλάξει το ανταγωνιστικό σύνολο στην αγορά.

Υπάρχει ένα συνέδριο που θα γίνει τον Φεβρουάριο, το Personalized Beauty Summit, κατά τη διάρκεια του οποίου το τμήμα Beauty & Personal Care της Unilever θα τρέξει έναν διαγωνισμό τύπου Tank Shark, προκειμένου να βρει νέες ευκαιρίες. Έχουν επικεντρωθεί σε αυτά που αποκαλούν “μάρκες κύρους”. Η Unilever πιστεύει ότι οι μάρκες που κατέχει ήδη, όπως η Dermalogica, η Murad, η Kate Somerville, η REN Clean Skincare, η Living Proof και η Hourglass είναι στην ομάδα κύρους. Η Unilever δεν κατηγοριοποιεί τις μάρκες εκεί λόγω του ακριβού κόστους τους, αλλά πιστεύει ότι “ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το επιχειρηματικό τους μοντέλο και ο τρόπος με τον οποίο τα εμπορικά σήματα εξυπηρετούν τους καταναλωτές, εστιάζοντας σε ανώτερες εμπειρίες. Στη Unilever λένε ότι θέλουν να «εκπλαγούν, να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και να προσφέρουν ευκαιρίες που δεν είχαν ούτε οι ίδιοι προβλέψει ». Η μοναδικότητα είναι το κλειδί του τρόπου σκέψης.

Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική για την Unilever. Χρησιμοποίησαν μια παρόμοια προσέγγιση στην συνάντηση κορυφής Innocos Beauty στη Φλωρεντία πέρυσι. Αυτό που θέλει τώρα η Unilever είναι δύο ή τρεις εταιρείες που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

– Εστίαση στην εξατομίκευση
– Να ανήκουν σε μία από τις ακόλουθες επιχειρήσεις: φροντίδα δέρματος, βαφή μαλλιών, μηχανήματα συσκευασίας, υπηρεσίες, λιανική πώληση.
– Ένα πλήρως διατυπωμένο προϊόν ή μια πλήρως λειτουργική υπηρεσία. Η Unilever είπε ότι θέλουν “οικονομικά αποδοτικές και γρήγορα αναπτυσσόμενες λύσεις”. Η υψηλή προτεραιότητα είναι η ευκαιρία να μπορεί να εμπορευματοποιηθεί ή να εφαρμοστεί μέσα σε έξι μήνες.
– Σκέψη προς τους διάφορους πληθυσμούς και το περιβάλλον.

Η Unilever θα έχει ως κριτές ανώτατα στελέχη της. Αυτοί θα ειναι:
Ο Jason Harcup, Γενικός Αντιπρόεδρος της Ερευνας & Ανάπτυξης του Δέρματος, ο παγκόσμιος αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Prestige Division και επικεφαλής της ιστοσελίδας έρευνας και ανάπτυξης Trumbull, ο Wolfgang Bergmann, Διευθυντής Ε & Α και ο Jean-Philippe Courtois, Διευθυντής Ανοιχτής Καινοτομίας στο Prestige Division.

Οι νικητές του διαγωνισμού μπορούν να αναμένουν να αποκτήσουν γνώσεις από την Unilever και το πιο σημαντικό, την ευκαιρία να «εμπορευματοποιήσουν την ευκαιρία εξατομίκευσης» τους μέσω μιας από τις κύριες επιχειρήσεις της Unilever, φέρνοντας τεράστια θετική έκθεσή στην εταιρεία τους. Αυτό που η Unilever δεν λέει είναι ότι είναι επίσης μια ευκαιρία να μετρήσουν το πώς βλέπουν τις επενδύσεις και τις ευκαιρίες με τρόπο που δίνει στους νικητές τη δυνατότητα να δουν εκ των έσω τι θα κάνει τις επιχειρήσεις τους πιο πολύτιμες. Αυτή είναι μια εσωτερική ματιά που δεν το καταφέρνει κανείς κάθε μέρα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.