25 Απρ 2024
READING

Oι 8 καλύτερες New Age επιχειρηματικές ιδέες

6 MIN READ

Oι 8 καλύτερες New Age επιχειρηματικές ιδέες

Oι 8 καλύτερες New Age επιχειρηματικές ιδέες

Η ζωή των ανθρώπων αλλάζει και μαζί με αυτό νέες ανάγκες δημιουργούνται.Η επιχειρηματικότητα έρχεται να καλύψεις αυτές τις ανάγκες με την δημιουργία νέων concepts.

Υγιεινό fast food

Μην μπερδεύεστε – το fast food σήμερα ευδοκιμεί ακριβώς όπως κάποτε. Αλλά σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Τα τάκος, τα μπέργκερ και τα παγωτά απλά δεν μας “φτάνουν’ πια. Εστιατόρια που προσφέρουν μπολ με acai, σαλάτες quinoa-kale και πίτες ολικής αλέσεως είναι η τάση πλέον.

Μια μεγάλη μόδα είναι τα fast food truck. Δείτε τα Green Pirate και Nectar, για παράδειγμα. Και τα δύο φορτηγά προσφέρουν φρέσκους χυμούς και smoothies σε μια διαφορετική περιοχή κάθε μέρα. Το Native Bowl και το Hola Arepa συνδυάζουν δημιουργικά μπολ και σαλάτες με φρέσκα ντόπια προϊόντα. Αν το κινητό fast food δεν είναι πραγματικά αυτό που σας αρέσει, μην ανησυχείτε – εστιατόρια όπως το Green Tomato και το Zoe’s Kitchen μαγειρεύουν εξίσου καλά.

Στούντιο γιόγκα


Η δημοτικότητα της γιόγκα αυξάνεται καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ψάνουν για αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής για να λύσουν τα προβλήματα βάρους και άγχους  στη ζωή τους. Η μελέτη του 2016 για τη  γιόγκα στην Αμερική, η οποία διεξήχθη από την Yoga Journal και την Yoga Alliance, αποκάλυψε ότι 36 εκατομμύρια Αμερικανοί συμμετέχουν, μια μεγάλη αύξηση από τα 20,4 εκατομμύρια του 2012.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εμπλοκής στη δραστηριότητα της γιόγκα: να γίνετε εκπαιδευτής, να πουλάτε ενδύματα και αξεσουάρ και να ανοίξετε το δικό σας στούντιο. Υπάρχουν πολλά franchises γιόγκα για να εξερευνήσετε επίσης, όπως το Bikram και το YogaFit Studios. Βρείτε  άλλες σπουδαίες ευκαιρίες υγείας και ευεξίας ελέγχοντας τον κατάλογο του Entrepreneur’s Franchise 500.

Μικροσκοπικά σπίτια


Μερικές φορές ένα “αρχοντικό” 300 τετραγωνικών δεν αποτελεί το σπίτι του ονείρου. Πολλοί φοιτητές και μη αναζητούν μικρά σπίτια με ρόδες. Γιατί; Σας επιτρέπουν να ταξιδέψετε στη χώρα χωρίς να πληρώνετε τα ακριβά δωμάτια ξενοδοχείου. Ακόμη και με πλήρεις ανέσεις, κοστίζουν πολύ λιγότερο από ένα σπίτι κανονικού μεγέθους – τα μικροσκοπικά σπίτια της Tumbleweed ξεκινούν από περίπου 10.000 δολάρια. Είναι πιο χαριτωμένα και πιο πρακτικά από τα RV, και είναι (σχεδόν) πλήρως προσαρμόσιμα. Κάποια έχουν ακόμη και μικροσκοπικές βεράντες.

Όχι, τα μικροσκοπικά σπίτια δεν είναι μόνο μια μανία. Αποτελούν επίσης ένα ολόκληρο κίνημα και μια φοβερή επιχειρηματική ιδέα. Αν και μερικές εταιρείες τα προσφέρουν ήδη, οι εταιρείες αυτές δεν εκμεταλλεύονται το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων. Πολύ λίγα μικρά σπίτια είναι κομψά διακοσμημένα και ακόμη λιγότερα είναι βελτιστοποιημένα για κατοικίδια ζώα. Οι εταιρείες συντήρησης τείνουν να αγνοούν επίσης το μικροσκοπικό σπίτι – αυτή είναι μια άλλη επιχειρηματική ιδέα.

Εφαρμογές ευεξίας

Ο χώρος υγιεινής και ευεξίας “εκρήγνυται” προς όλες τις κατευθύνσεις και ένας έξυπνος επιχειρηματίας ή κάποιος με μια μεγάλη ιδέα που μπορεί να χτίσει μια ομάδα, μπορεί να βρει μεγάλη επιτυχία με μια καινοτόμο εφαρμογή που βοηθά τους ανθρώπους να εκτονωθούν. Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο podcast του How Success Happens, της ιδρύτριας Yunha Kim συζητήθηκε η διαδικασία δημιουργίας του app διαλογισμού Simple Habit. Από το ξεκίνημα της πλατφόρμας ανακούφισης και ευεξίας το 2016, η εταιρεία έχει κερδίσει περισσότερους από 2,7 εκατομμύρια χρήστες και έχει λάβει το 2018 το βραβείο Google Play για την καλύτερη εφαρμογή ευεξίας. Τον Νοέμβριο του 2018, η Kim συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της.

Συμβουλευτική για ηθικές επιχειρήσεις

Η ηθική επιχειρηματικότητα και η διαχείριση αποτελούν τεράστιο ενδιαφέρον για αυτή τη γενιά. Δεν πρόκειται μόνο για την προστασία των εργαζομένων και των πωλητών από διακρίσεις λόγω φυλής, φύλου, σεξουαλικότητας και θρησκείας – οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι διαχειριστές ανησυχούν επίσης για την απόκτηση ηθικών προϊόντων, την κοινωνική ευθύνη και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες επιχείρησης για πρώτη φορά είτε για έμπειρους διαχειριστές νεότερους στη δεοντολογική επιχείρηση, υπάρχουν εκατοντάδες δυνητικοί πελάτες που περιμένουν έναν ηθικό σύμβουλο επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει. Ίσως περνούν μια μαζική περίοδο πρόσληψης και θα ήθελαν ένας σύμβουλος δεοντολογίας να βοηθήσει στην προστασία των υποψηφίων από διακρίσεις. Ίσως η εταιρεία εργάζεται για να καταστήσει τα προϊόντα της πλήρως βιοαποικοδομήσιμα για μια “πιο πράσινη” επιχείρηση. Υπάρχουν αμέτρητες περιοχές στις οποίες θα μπορούσατε να εργαστείτε και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μια ειδικότητα που θα βρείτε πιο ενδιαφέρουσα.

Εικονική πραγματικότητα (και τα αξεσουάρ της)

Η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι μια εντυπωσιακή πτυχή της σύγχρονης τεχνολογίας. Με ένα ζευγάρι γυαλιά και το σωστό υπολογιστή, μπορείτε να βυθιστείτε σε μια ποικιλία συναρπαστικών κόσμων χρησιμοποιώντας το VR.

Αν δεν είστε ο μεγαλύτερος γνώστης υπολογιστή, δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής  για να δημιουργήσετε μια επιχείρηση με επίκεντρο την VR. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με το VR δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια την τεχνολογία. Αντίθετα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα ενημέρωσης βιομηχανίας VR, όπου να γράφετε για νέες τεχνολογίες, παιχνίδια, λογισμικό και πολλά άλλα. Μπορείτε να πουλήσετε δημιουργικά ακουστικά από χαρτόνι (όπως το Google Cardboard). Εάν είστε καλοί στην προγραμματική πλευρά των πραγμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας παιχνίδια και λογισμικό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την απίστευτη τεχνολογία για να βοηθήσετε το περιβάλλον. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Stanford, Jeremy Bailenson, ο οποίος διαχειρίζεται το Εικονικό Εργαστήριο Ανθρώπινης Αλληλεπίδρασης (VHIL), έβαλε την ομάδα του να δημιουργήσει ένα παιχνίδι VR που εξηγεί την τοξικότητα των ωκεανών και ενθαρρύνει τους παίκτες να λάβουν ενεργά μέτρα για να βοηθήσουν το πρόβλημα στην πραγματική ζωή.

Ενοικιάσεις δικτυακών τόπων

Πολλοί άνθρωποι αυτοαποκαλούνται προγραμματιστές ιστού, αλλά όχι δικτυακοί ενοικιαστές.

Η δημιουργία ιστοσελίδων από την αρχή για συγκεκριμένες εταιρείες είναι ένας απαρχαιωμένος τρόπος δημιουργίας εσόδων. Αντ ‘αυτού, οι web devs δημιουργούν αρκετές ιστοσελίδες κάθε φορά για μια συγκεκριμένη θέση, κατόπιν ενοικιάζουν προσαρμόσιμες εκδόσεις κάθε τοποθεσίας στις τοπικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν μηνιαία για μια ιστοσελίδα που διατηρεί ο κύριος του έργου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε εισόδημα και να επεκτείνετε τις υπάρχουσες επιχειρηματικές σας δραστηριότητες στο διαδίκτυο – εφ ‘όσον ξέρετε τι να κάνετε.

Υψηλής ποιότητας τροφές για κατοικίδια ζώα

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώνε οι “μικροί” φίλοι τους. Είναι γνωστό σήμερα ότι τα φθηνά τρόφιμα μπορούν να αρρωσταίνουν ή ακόμα και να σκοτώσουν τα κατοικίδια ζώα σας, οι ξηρές τροφές είναι μερικές φορές επιζήμιες για την υγεία ενός κατοικίδιου ζώου και η ακατέργαστη τροφή για ζώα συντροφιάς, όταν είναι δυνατόν, προτιμάται σε σχέση με την ξηρή. Εάν έχετε τα δικά σας κατοικίδια ζώα, ίσως έχετε ακούσει κάποιες από αυτές τις ανησυχίες ήδη.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον σύγχρονο επιχειρηματία. Όσο οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αγοράζουν υψηλής ποιότητας τρόφιμα για τους φίλους τους, έχετε χώρο για να δημιουργήσετε μια ολοκαίνουργια επιχείρηση. Μπορείτε να αρχίσετε να προσφέρετε ωμή τροφή για κατοικίδια με συγκεκριμένες αλλεργίες. Μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε παραδόσεις – και να πάρετε τον πελάτη- σκύλο για μια βόλτα ενώ είστε εκεί! Οι δυνατότητες επέκτασης είναι πολλές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.