18 Απρ 2024
READING

Το Container Store μένει

3 MIN READ

Το Container Store μένει

Το Container Store μένει

Με την είδηση ​​αυτή την εβδομάδα ότι οι Kip και Sharon Tindell, δύο από τους συνιδρυτές και οι δύο τελευταίοι που εμπλέκονται ενεργά στη διαχείριση της εταιρείας, αποσύρονται από το The Container Store, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να αναλογιστούμε πόσο τρομερή είναι η εταιρεία που έχτισαν.

Και κατ ‘αρχάς πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι μόνο οι οικονομικές επιδόσεις δεν ορίζουν μια εταιρεία.

Το Container Store δεν ήταν το μαγαζί με τις καλύτερες επιδόσεις από τότε που άνοιξε στο κοινό  και οι πωλήσεις και η κερδοφορία του ήταν συχνά απογοητευτικές για τους επενδυτές και τη διοίκηση. Μπορούμε να πούμε ότι το TCS ήταν ο καλύτερος έμπορος λιανικής που δεν έπρεπε να έχει ανοίξει ποτέ.

Όχι, ο τρόπος να κρίνουμε πραγματικά αυτή την επιχείρηση πηγαίνει πολύ πέρα ​​από τους αριθμούς. Σκεφτείτε:

• Για 19 συνεχόμενα χρόνια, το Container Store ήταν στον κατάλογο των 100 καλύτερων εταιρειών για να εργαστεί κανείς. Αυτό είναι ξεχωριστό για κάθε επιχείρηση και εντελώς εξαιρετικό για έναν έμπορο λιανικής, όπου η αμοιβή είναι συνήθως πάνω από το μέσο όρο.

• Η πληρωμή, στην πραγματικότητα, δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα της εταιρείας, η οποία έχει καταβάλει ιστορικά στους ανθρώπους της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον λιανοπωλητή και παρέχει οφέλη παγκόσμιας κλάσης. Αυτό δημιούργησε ένα εργατικό δυναμικό ικανό και απίστευτη πίστη τόσο στην εταιρεία όσο και στους πελάτες της, ένα μάθημα εταιρικής κουλτούρας που οι περισσότεροι άλλοι λιανοπωλητές δεν έχουν μάθει ακόμα.

• Στο Container Store σχεδόν εφευρέθηκε η ιδέα ενός καταστήματος αφιερωμένου στην οργάνωση και την αποθήκευση στο σπίτι. Πόσες άλλες επιχειρήσεις λιανικής μπορούν να προβάλουν μια τέτοια απαίτηση; Τόσα πολλά καταστήματα είναι μόνο παραλλαγές σε υπάρχοντα θέματα, αλλά το TCS ήταν η πρώτη στο χώρο της και εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης.

• Κατά τη διάρκεια της λιανικής πώλησης, το Container Store ήταν ένα από τα καλύτερα εμπορικά καταστήματα στο merchandising. Αυτό ενισχύθηκα πέρυσι, όταν αποκάλυψε την ιδέα του “next gen” καταστήματος στο Ντάλας, ανοίγοντας όψεις, μειώνοντας την ακαταστασία των εμπορευμάτων και εργαζόμενη για να ενσωματώσει την εμπειρία αγορών στο φυσικό κατάστημα και στο online, καθώς και όλους όσους βρίσκονται στο φυσικό λιανικό εμπόριο σήμερα.

The Container Store, Galleria Mall, Dallas Texas, April 2017

• Τέλος, υπήρχε η αγνή χαρά ενός λιανοπωλητή που μόλις είπε την αλήθεια. Όταν η εταιρεία περνούσε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λίγα χρόνια πριν, ο Kip Tindell έδωσε τη διάσημη ομιλία του με τίτλο «retail malaise» στην οποία και ο ίδιος συνόψισε και πρόβλεψε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η βιομηχανία λιανικής πώλησης στην εποχή του μετα-καταναλωτισμού. Ήταν λαμπρός, διορατικός και, πάνω απ ‘όλα, ειλικρινής. Τα περισσότερα στελέχη λιανικής πώλησης μπορούν να επιτύχουν ένα από αυτά τα τρία κριτήρια.

Ο Kip και ο Garrett Boone ίδρυσαν το Container Store το 1978 στο Ντάλας μαζί με τον αρχιτέκτονα John Mullen και η Sharon συμμετείχε από την αρχή, εστιάζοντας στο εμπόρευμα. Περίπου 80 καταστήματα αργότερα η εταιρεία κατάφερε να εμμείνει τόσο στην αρχική ιδέα του merchandising όσο και στην επιχειρηματική ηθική της.

Τώρα θα παραδοθεί σε άλλους, κυρίως στη Melissa Reiff, η οποία έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος για αρκετά χρόνια και ως μακροπρόθεσμος υπάλληλος, καταλαβαίνει το DNA του CTS.

Ο Kip και η Sharon μπορεί να βάζουν ένα τέλος στην καριέρα τους με το The Container Store, αλλά η οργάνωση που έστησαν μοιάζει έτοιμη να αντέξει.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.