25 Απρ 2024
READING

H άνοδος του άνδρα αγοραστή

5 MIN READ

H άνοδος του άνδρα αγοραστή

H άνοδος του άνδρα αγοραστή

Υπάρχει πλέον σημαντική μετατόπιση της αγοραστικής συμπεριφοράς των ανδρών σε σύγκριση με αυτή των γυναικών. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης καταναλωτών του First Insight είναι εκπληκτικά, καθώς δείχνουν ότι οι άνδρες αγοράζουν συχνότερα από τις γυναίκες τόσο online όσο και στα παραδοσιακά κανάλια λιανικής πώλησης, καταστρέφοντας πολλά παλιά στερεότυπα του ανδρικού φύλου.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει τώρα να εγκαταλείψουν την αντίληψη ότι τα ψώνια είναι κατά κύριο λόγο γυναικεία δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να είναι προσεκτικοί στις φωνές των ανδρών αγοραστών και να εργάζονται για να ικανοποιούν τις προσδοκίες τους για ψώνια. Γνωρίζοντας αυτές τις διαφορές, επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής πώλησης και στα εμπορικά σήματα να επηρεάζουν τους άνδρες αγοραστές μέσω του marketing, της διαφήμισης, της τιμολόγησης και της προώθησης προϊόντων.

Σύμφωνα με το The Journal of Retailing, η έρευνα δείχνει ότι οι πελάτες έχουν διαφορετικά κίνητρα που προκαλούν τις συμπεριφορές των αγορών τους. Τα δύο είδη αγορών είναι:

Utilitarian: Σχεδιασμένο για να είναι χρήσιμο ή πρακτικό και όχι ελκυστικό. Ψώνια για πρακτικούς λόγους.
 Hedonic: Αγορές που σχετίζονται με, ή χαρακτηρίζονται από, την ευχαρίστηση. Ψωνίζετε επειδή θέλετε κάτι.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανδρών τείνουν να ακολουθούν την χρηστική προσέγγιση, ενώ οι γυναίκες είναι κατά κύριο λόγο hedonic αγοραστές. Οι άντρες προτιμούν μια λειτουργική προσέγγιση, ενώ οι γυναίκες απολαμβάνουν το συναίσθημα της αγοραστικής εμπειρίας ως ταξίδι. Οι άνδρες ενημερώνουν την λήψη της απόφασή τους με γεγονότα και δεδομένα – γεγονός που συσχετίζεται με το ότι οι άνδρες ψάχνουν την καλύτερη τιμή περισσότερο από τις γυναίκες , χρησιμοποιώντας τα κινητά τους. Η έρευνά μας έδειξε ότι ένα υψηλότερο ποσοστό ανδρών (69%) από τις γυναίκες (63%) δήλωσε ότι έλεγξε το Amazon.com πριν κοιτάξει ή / και αγοράσει κάπου αλλού.

Οι άνδρες χρησιμοποιούν την αγορά μέσω κινητής τηλεφωνίας: το ποσοστό των ανδρών που πραγματοποιούν αγορές μέσω κινητού είναι σχεδόν το ίδιο με τις γυναίκες. Στη μελέτη  το ποσοστό των ανδρών που ανέφεραν «ποτέ» (λιγότερο από μία φορά το μήνα) για την αγορά μέσω κινητών τηλεφώνων μειώθηκε σημαντικά από το 2017 έως το 2018, από σχεδόν το ήμισυ (48%) σε λιγότερο από το ένα έως πέντε (18%) φέτος – περίπου το ίδιο με τις γυναίκες. Οι άνδρες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία με ταχύτερο ρυθμό από τις γυναίκες: το 70% των ανδρών που κατέχουν έξυπνους ομιλητές και τους  χρησιμοποιούν για την έρευνα προϊόντων και την τιμολόγηση, έναντι 46% των γυναικών.

Η ταχύτητα της τμηματοποίησης επιταχύνεται και γίνεται πιο ευέλικτη. Καθώς το ενδιαφέρον των ανδρών για αγορές αυξάνεται, οι έμποροι λιανικής πώλησης και τα εμπορικά σήματα πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία ανδρικών προϊόντων με τη σωστή τιμή που επιθυμούν να αγοράζουν οι άνδρες. Το Reuters ανέφερε μια στροφή προς πιο απλό ρουχισμό, που οδηγεί τις πωλήσεις των ανδρικών ενδυμάτων. Δεν υπάρχει πλέον “στολή εργασίας” για τους άνδρες, υπάρχει ζήτηση σε μια μεγάλη ποικιλία εμφάνισης στον κλάδο της μόδας των ανδρών. Είναι όλο και πιο δημοφιλές για τους άνδρες να ψωνίζουν για τον εαυτό τους και να εκφράζουν το δικό τους προσωπικό ύφος.

Ο Greg Maloney, Διευθύνων Σύμβουλος της JLL Retail, μιας μονάδας διαχείρισης επενδύσεων, δήλωσε στο CNBC ότι “Οι άντρες έχουν περισσότερες επιλογές να βγουν και να κάνουν αγορές από ό, τι πριν από 10 χρόνια”. Με τόσες πολλές νέες μάρκες στην αγορά, οι άντρες έχουν περισσότερες επιλογές από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν τα μοτίβα αγορών τους και να ανοίξουν το μυαλό και τα πορτοφόλια τους για να ξοδέψουν περισσότερα για τα προσωπικά ψώνια. Οι έμποροι λιανικής και τα εμπορικά σήματα όπως οι Untuckit, Bonobos, Lululemon και Gap βρίσκουν επιτυχία προσφέροντας στους άνδρες ένα ευρύτερο εύρος ποικιλιών και εμπορευμάτων. Η Gap ξεκίνησε πρόσφατα μια ανδρική έκδοση της γυναικείας σειράς Athleta που ονομάζεται Hill City, απευθυνόμενη σε άντρες εν κινήσει, από εκείνους που τρέχουν ως αυτούς που γυμνάζονται ή ακόμα και έξυπνα casual ρούχα για το γραφείο.

Η επικέντρωση στους πελάτες αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για τους retailers. Στον συνεχώς εξελισσόμενο της κλάδο λιανικής, είναι σημαντικό να ευθυγραμμιστούν με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών και να προωθηθούν δυναμικά οι αλλαγές στις συμπεριφορές των αγορών τους. Οι έμποροι λιανικής που εξετάζουν διαφορετικά κίνητρα αγορών για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι στρατηγικοί.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών συνδέεται άμεσα με τα πρότυπα αγοράς. Σύμφωνα με το CNBC, το 2018 είχε μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες εποχές στη σύγχρονη ιστορία λιανικής. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,1% από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το Mastercard SpendingPulse. Η αύξηση της τάσης  των ανδρών αποτελεί μέρος αυτής της αύξησης, καθώς γίνεται όλο και πιο κοινό για τους άνδρες να αγοράζουν για τον εαυτό τους από ό, τι στο παρελθόν. Σκέφτονται πέρα ​​από αυτό που χρειάζονται και κοιτάζουν τα πράγματα που φιλοδοξούν να αγοράσουν.

Καθώς συνεχίζεται η τάση του αναδυόμενου «άνδρα αγοραστή», οι retailers και τα εμπορικά σήματα μπορούν να την αξιοποιήσουν στη στρατηγική επιλογής προϊόντων και μηνυμάτων τους. Οι άνδρες αγοράζουν και ερευνούν την τιμολόγηση πλέον περισσότερο από ποτέ. Πώς μπορεί η μάρκα σας να παραμείνει σε επαφή με αυτές τις αλλαγές για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανδρών;

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.