28 Απρ 2024
READING

Apple, η πιο θαυμαστή εταιρεία του κόσμου

2 MIN READ

Apple, η πιο θαυμαστή εταιρεία του κόσμου

Apple, η πιο θαυμαστή εταιρεία του κόσμου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Apple είναι η πιο θαυμαστή εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της Fortune για 3.750 στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές και αναλυτές. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει το επόμενο έτος.

Γιατί;

Τα οικονομικά της Apple – και οι πωλήσεις iPhone – έχουν αλλάξει δραματικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Η έρευνα αναρτήθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αλλά η Apple παρουσίασε φτωχά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου το Νοέμβριο του 2018 και έπρεπε να μειώσει τις προσδοκίες για τις πωλήσεις iPhone αρκετές φορές και η μετοχή της ξεκίνησε μια πτωτική τάση που συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο.

“Πήραν καλή βαθμολογία φέτος,” είπε ο Douglas Elam της Fortune μέσω τηλεφώνου. «Το επόμενο έτος, θα δούμε τι θα συμβεί».

Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει όλες εκτός από μία από τις εταιρείες του GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon). Το μέλος που λείπει, το Facebook, είναι σε όλη τη διαδρομή στην 44η θέση. Αυτή είναι μια τεράστια πτώση από τη 12η θέση πέρυσι, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα προβλήματα της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων του 2018.

1. Apple
2. Amazon
3. Berkshire Hathaway
4. Walt Disney
5. Starbucks
6. Microsoft
7. Alphabet (Google)
8. Neflix
9. JPMorgan Chase
10. FedEx

Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Amazon είναι δεύτερο. Φαίνεται ότι είναι η πιο πιθανή εταιρεία να αντικαταστήσει την Apple για το 2019, εκτός αν η Apple μπορεί να επανέλθει στην πορεία. Το Google / Alphabet υποχώρησε λίγο αυτό το έτος από την τρίτη θέση πέρυσι, ενώ η Netflix ανέβηκε στην όγδοη από την 11η θέση την περσινή χρονιά.

Η Microsoft, η οποία αναζωπυρώνεται και πάλι ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στις ΗΠΑ, κινήθηκε από την έβδομη πέρυσι στην έκτη το 2018. Οι εταιρείες τεχνολογίας γενικά τα πήγαν καλά καλά: πέντε από αυτές βρέθηκαν στο top 10, αν υπολογίζετε η Netflix ως τεχνολογική εταιρεία.

Η πρώτη ασιατική εταιρεία στον κατάλογο είναι η Singapore Airlines, στη θέση 18.

Και παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει σχεδόν τις μισές κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, η πρώτη κινεζική εταιρεία, η Alibaba, δεν χτυπά τη λίστα παρά στο # 34. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Alibaba χτυπά το Amazon ως τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.