H εικονική πραγματικότητα είναι ένα βιώσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις

Η εικονική πραγματικότητα είναι παρούσα εδώ και πολύ καιρό. Χρησιμοποιείται εμπορικά από μεγάλες αεροναυπηγικές και αυτοκινητοβιομηχανικές εταιρείες. Τώρα, καθώς το VR καθίσταται πιο προσιτό και αξιόπιστο, υιοθετείται γρήγορα σε ένα ολόκληρο φάσμα βιομηχανιών, από την αρχιτεκτονική έως τον τουρισμό. Στο σημερινό κλίμα συνεχούς τεχνολογικής προόδου και οικονομικής αβεβαιότητας, οι εταιρείες πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να οδηγήσουν την αποτελεσματικότητα. Και το VR λειτουργεί – επαναφέρει ήδη τις ροές εργασίας και εξοικονομεί χρήματα από τις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας τις διαδικασίες.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν πολλές αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη του VR και των επιχειρήσεων. Η Tractica προβλέπει ότι τα έσοδα από hardware και λογισμικό VR σε όλο τον κόσμο θα αυξηθούν από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2018 σε 12.6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025. Η Tractica επίσης προβλέπει ότι οι δαπάνες των επιχειρήσεων για VR / AR θα είναι κατά περίπου 35% υψηλότερες από τις καταναλωτικές δαπάνες για ψυχαγωγία VR / AR μέχρι το 2020 , με εξαίρεση τα έσοδα που σχετίζονται με το υλικό.

Στο CES, η HTC αποκάλυψε “μια εξέλιξη στον χώρο VR” – το Vive Pro Eye. Όπως παρουσιάστηκε λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του HTC, το Vive Pro Eye ενσωματώνει εγγενώς την ανίχνευση ματιού και θα προσφέρει στους χρήστες “μεγαλύτερη πρόσβαση και πλοήγηση μενού μέσω της όρασης”. Αυτό, με τη σειρά του, καταργεί την ανάγκη για χρήση τηλεχειριστηρίου για την πλοήγηση στο περιβάλλον χρήστη. Αυτή η νέα τεχνολογία πλοήγησης μέσω όρασης, θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν καλύτερες προσομοιώσεις κατάρτισης, καθώς και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι υπολογιστικοί πόροι. Είναι άλλο ένα σημείο απόδειξης ότι το VR αλλάζει το πρόσωπο των επιχειρήσεων.

Ποιες βιομηχανίες χρησιμοποιούν ήδη VR; Εδώ είναι δέκα:

1. Αυτοκίνητα

Μάρκες όπως η Ford, η Audi, η Volvo, η Jaguar και η Hyundai χρησιμοποιούν το VR εδώ και πολλά χρόνια και έχουν μεταβάλει από τότε τις διαδικασίες σχεδιασμού, ασφάλειας, πωλήσεων και αγορών.

2. Marketing

Οι πρώτες εμπειρίες VR μάρκετινγκ ήταν συχνά “τεχνάσματα”. Οι μάρκες “μπήκαν” στη μόδα για να διεκδικήσουν την πολυπόθητη «παγκόσμια πρώτη» για τον Τύπο και τη δημοσιότητα. Τώρα, οι μάρκες και οι έμποροι βλέπουν την πραγματική αξία του μέσου και το χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν νέους θεατές, να κυκλοφορήσουν προϊόντα με καινοτόμους τρόπους και να μιλήσουν με πιο εντυπωσιακές ιστορίες.

3. Υγειονομική περίθαλψη

Από την εκπαίδευση των γιατρών του μέλλοντος για τη δημιουργία ισχυρών προσομοιώσεων για να διευκολύνει τις ψυχολογικές δυσκολίες, η VR έχει πολλές εφαρμογές για την υγεία και την υγειονομική περίθαλψη. Μέχρι το 2020, η παγκόσμια αγορά θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Τουρισμός

Ο μεταφορικός χαρακτήρας του VR είναι ιδανικός για επιχειρήσεις ταξιδίων και φιλοξενίας. Επιτρέπει στους επισκέπτες να προβάλουν προορισμούς και καταλύματα, ώστε να μπορούν να τα εξερευνήσουν πριν την κράτηση. Για παράδειγμα, οι Thomas Cook και Samsung Gear VR συνεργάστηκαν για να παρέχουν ρεαλιστικές απόψεις για τις τοποθεσίες του Thomas Cook σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας 40% απόδοση της επένδυσης μέσα στους πρώτους τρεις μήνες.

5. Αεροδιαστημική

Η VR αναδιαμορφώνει την αεροδιαστημική βιομηχανία. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και την κατασκευή, την ψυχαγωγία επιβατών και την συντήρηση. Χρησιμοποιείται επίσης ως εργαλείο εκμάθησης για τους μηχανικούς και για την ενίσχυση της κατάρτισης.

6. Αρχιτεκτονική

Ενώ τα εργαλεία 3D είναι πολλά χρόνια τώρα πραγματικότητα για αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες απεικόνισης για κάποιο χρονικό διάστημα, η VR προσφέρει νέους τρόπους για να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν σχέδια, οδηγώντας σε αυξημένη χρήση και ενδιαφέρον. Μια έκθεση του ομίλου Chaos το 2017 διαπίστωσε ότι το 62% των μεγάλων επιχειρήσεων αρχιτεκτονικής χρησιμοποιούσε επί του παρόντος VR ​​και περισσότεροι από τους μισούς είχαν ήδη χρησιμοποιήσει VR για πέντε ή περισσότερα έργα.

7. Εκπαίδευση

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να φέρει έντονες εμπειρίες στην τάξη, να εμπνεύσει και να εμπλέξει και τελικά να ενισχύσει τα μαθησιακά αποτελέσματα. Η VR έχει επίσης τη δυνατότητα να εκδημοκρατίσει την εκπαίδευση, προσφέροντας ταξιδιωτικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όσους διαφορετικά δεν είχαν πρόσβαση σε αυτές.

8. Λιανικό εμπόριο

Σε όλο τον κόσμο, τα καταστήματα προσφέρουν εμπειρίες VR για να αυξήσουν τη συνήθη εμπειρία αγορών, αλλά και να αυξήσουν τις πωλήσεις. Για παράδειγμα, η Macy’s έχει αναζωογονήσει την αλυσίδα πολυκαταστημάτων της με νέες τεχνολογικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της VR. Στα πιλοτικά καταστήματα, η εταιρεία διαπίστωσε ότι ένα εργαλείο VR που έκθετε ουσιαστικά τα έπιπλα της Macy’s σε φωτογραφίες των σπιτιών των αγοραστών, αύξησε το συνολικό μέγεθος του καλαθιού κατά περισσότερο από 60% έναντι των πωλήσεων επίπλων εκτός VR.

9. Χρηματοοικονομικά

Για πολλές οικονομικές εταιρείες, η οπτικοποίηση δεδομένων σε VR μπορεί να αποκαλύψει πολύτιμες γνώσεις. Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα να γίνουν αν χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα δεδομένα και η ανάλυση σύνθετων δεδομένων σε ένα εικονικό περιβάλλον καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό των βασικών τάσεων και προτύπων. Επιπλέον, τα εικονικά γραφεία επιτρέπουν στους χρηματοοικονομικούς εμπόρους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στον ίδιο χώρο, βελτιώνοντας έτσι την ταχύτητα και την ποιότητα της επικοινωνίας.

10. Γυμναστήριο

Από τους εικονικούς εκπαιδευτές με εκπληκτικές εμπειρίες γυμναστικής, οι τεχνολογικές εταιρείες πιέζουν συνεχώς τα όρια. Μία τέτοια εταιρεία είναι η Holodia – η ελβετική επιχείρηση κατασκευάζει κόσμους VR για γυμναστήρια που οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ταυτόχρονα με τη χρήση μηχανημάτων ποδηλασίας ή κωπηλασίας. Το VR θα μπορούσε να είναι το μέλλον της γυμναστικής.