23 Απρ 2024
READING

Η Walgreens και η Microsoft συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την περίθαλψη του μέλλοντος

3 MIN READ

Η Walgreens και η Microsoft συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την περίθαλψη του μέλλοντος

Η Walgreens και η Microsoft συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την περίθαλψη του μέλλοντος

Σε μια δυνητικά επιτυχημένη συνεργασία, η Walgreens Boots Alliance WBA δήλωσε ότι έχει σχηματίσει μια στρατηγική συμμαχία με τη Microsoft για την ανάπτυξη νέων μοντέλων παροχής υπηρεσιών υγείας, τεχνολογίας και καινοτομιών retail για την προώθηση και βελτίωση του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης .

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνδυάσουν τη δύναμη της Microsoft Azure, του cloud και της πλατφόρμας AI της Microsoft, “επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη και νέες λιανικές λύσεις”, με την Walgreens να διαθέτει περισσότερα από 8.000 καταστήματα και σημεία λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Ονομάζοντάς το ως «στρατηγική εταιρική σχέση» και μη αποκαλύπτοντας κανέναν οικονομικό όρο, η Walgreens και η Microsoft λένε ότι έχουν κάνει μια πολυετή επένδυση έρευνας και ανάπτυξης για να «οικοδομήσουν λύσεις υγειονομικής περίθαλψης, να βελτιώσουν τα αποτελέσματα υγείας και να μειώσουν το κόστος της περίθαλψης». Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, η Walgreens θα ανοίξει 12 πιλοτικά «ψηφιακά corners υγείας» φέτος, τα οποία «στοχεύουν στο εμπόριο και την πώληση ειδικών υλικών και συσκευών που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη», ανέφεραν οι εταιρείες.

“Η επένδυση αυτή θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση, εμπειρογνώμονες, τεχνολογία και εργαλεία”, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση. “Οι εταιρείες θα διερευνήσουν επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών κέντρων καινοτομίας σε βασικές αγορές”.

E-HEALTH CONCEPT

Η κίνηση έρχεται μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Aetna, της τρίτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας υγείας από την CVS Health και αφότου ο γίγαντας του διαδικτύου, η Amazon εξαγόρασε ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο. Οι έμποροι λιανικής προσπαθούν να αναπτύξουν γρήγορα τις επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης ως τρόπο να προσφέρουν υπηρεσίες και θεραπείες χαμηλότερου κόστους, καθώς οι καταναλωτές των Η.Π.Α. υποφέρουν από τις υψηλές τιμές του τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Walgreens λέει ότι η συνεργασία με την ψηφιακή τεχνογνωσία της Microsoft θα βοηθήσει τον γίγαντα των φαρμακείων να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών της υγειονομικής περίθαλψης.

“Η στρατηγική συνεργασία μας με τη Microsoft αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή μας στη δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων παροχής υγειονομικής περίθαλψης επόμενης γενιάς για τους πελάτες μας, μετατρέποντας τα καταστήματά μας σε σύγχρονους προορισμούς της γειτονιάς και διευρύνοντας τις προσφορές πελατών”, δήλωσε ο Stefano Pessina, διευθύνων σύμβουλος της WBA. “Η WBA θα συνεργαστεί με τη Microsoft για να αξιοποιήσει τις πληροφορίες που υπάρχουν μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης για να αξιοποιήσουν, προς το συμφέρον των ασθενών και με τη συγκατάθεσή τους, το εξαιρετικό μας δίκτυο προσβάσιμων και βολικών τοποθεσιών για την παροχή νέων καινοτομιών, σε συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. ”

Η Walgreens δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Microsoft για τη σύνδεση των μεγάλων φαρμακείων και των κλινικών με τους καταναλωτές “όπου κι αν βρίσκονται”, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες όπως η ψηφιακή περίθαλψη όταν το χρειάζονται.

“Η βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας μειώνοντας παράλληλα το κόστος της περίθαλψης είναι μια πολύπλοκη πρόκληση που απαιτεί ευρεία συνεργασία και ισχυρή συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας της ιατρικής περίθαλψης και της τεχνολογίας”, δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, “Μαζί με την Walgreens Boots Alliance, θέτοντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο της υγείας και της ευεξίας τους συνδυάζοντας τη δύναμη του cloud Azure και της τεχνολογίας AI και της Microsoft 365 με τη βαθιά τεχνογνωσία και τη δέσμευση της Walgreens Boots Alliance, θα βοηθήσουν τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο να οδηγηθούνπιο υγιείς και πιο ευτυχισμένες ζωές ».

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.