24 Απρ 2024
READING

Τα brands Vans, The North Face, Timberland συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά

3 MIN READ

Τα brands Vans, The North Face, Timberland συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά

Τα brands Vans, The North Face, Timberland συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά

Η VF, η εταιρεία που διαθέτει τα brands Vans, The North Face, Timberland, Smartwool  και άλλα, ανακοίνωσε  ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 8%  στα 3,9 δισ. δολ., με γνώμονα τα μεγαλύτερα εμπορικά σήματα της, τα διεθνή και τα αμερικανικά, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τους καταναλωτές.

Οι άμεσες πωλήσεις σε καταναλωτές αυξήθηκαν κατά 10% και οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν 24%, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας . Τα διεθνή έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% ενώ τα έσοδα της Κίνας αυξήθηκαν κατά 18%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους του τριμήνου αυξήθηκε στο 51,9%, λόγω της στροφής προς επιχειρήσεις υψηλότερου περιθωρίου. Το προσαρμοσμένο μικτό περιθώριο αυξήθηκε  σε 52,2%. Τα λειτουργικά έσοδα ήταν 592 εκατ. δολάρια., τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% στα 656 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 7 εκατομμυρίων δολαρίων από εξαγορές μετά από εκποιήσεις. Το λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε σε 15%, καθώς το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε σε 16,6%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα Vans και το North Face ευνοούν πολύ την VF, και τα στελέχη σε τηλεδιάσκεψη για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και στα δύο εμπορικά σήματα.

Ενώ η Vans συνεχίζει να είναι στη μόδα και η North Face είδε αύξηση των εσόδων χονδρικής, καθώς η εταιρεία έχει εργαστεί για να τοποθετηθεί με ισχυρότερα προϊόντα στους σωστούς retailers, δήλωσαν στελέχη.

Η απόδοση του τρίτου τριμήνου οδήγησε την εταιρεία να αυξήσει τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος. Τα έσοδα για το έτος αναμένεται να φτάσουν τουλάχιστον 13,8 δισ. δολάρια, αύξηση περίπου 12% , από αύξηση 11% σε 13,7 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη θα αυξηθούν κατά 19% , σύμφωνα με την πρόβλεψη. Τα έσοδα από τους καταναλωτές αναμένεται τώρα να αυξηθούν κατά 13% , σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για άνοδο 12% -14%. Η πρόβλεψη για το ηλεκτρονικό εμπόριο παραμένει σταθερή σε αύξηση κατά 30%, ανέφερε η εταιρεία.

Τα αποτελέσματα ήταν “ισχυρά”, σύμφωνα με τα σχόλια των αναλυτών Wedbush Christopher Svezia και Paul Nawalany. “Η παγκόσμια δυναμική ανάπτυξης είναι άθικτη, καθώς η Vans στην ανάπτυξη παρέμεινε συνεπής και η North Face  και η Timberland ανέφεραν επίσης ισχυρά κέρδη», σημείωσαν, προσθέτοντας ότι η δυναμική των πωλήσεων στην Κίνα και την Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και την Αφρική “μπορεί επίσης να βοηθήσει να μετριάσει τις ανησυχίες της αγοράς.”

Η VF εργάστηκε για να προσαρμόσει το χαρτοφυλάκιό της για να κυνηγήσει την ανάπτυξη, που πρόσφατα ξεκίνησε αποκτώντας τις Lee και Wrangler Jeans τον Αύγουστο σε μια νέα οντότητα που αποκαλεί “Remainco” και πωλώντας τον Οκτώβριο την μάρκα υποδημάτων Beach Reef. Προηγουμένως, η εταιρεία απέκτησε την ετικέτα ενδυμάτων εργασίας Williamson-Dickie, την ετικέτα ενδυμάτων υψηλής απόδοσης Icebreaker και την εταιρία υποδημάτων Altra, εκποίησε το σήμα Nautica (που αγοράστηκε από την Authentic Brands) και το Licensed Sports Group, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας Majestic (που αγοράστηκε από την εταιρεία Fanatics). Η αναβάθμιση άρχισε ακόμη νωρίτερα, όταν η εταιρεία το 2016 πώλησε τις σύγχρονες επωνυμίες της – συμπεριλαμβανομένων των 7 for All Mankind, Splendid και Ella Moss – στην ισραηλινή εταιρεία ενδυμάτων Delta Galil Industries για 120 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό φαίνεται να αποδίδει και τα στελέχη δήλωσαν ότι “η συγχώνευση και εξαγορά εξακολουθεί να είναι η πρώτη μας επιλογή για την κατανομή των προτεραιοτήτων μας “. Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω φόβων ότι η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας θα μπορούσε να βλάψει τους retailers που έχουν δημιουργήσει θυγατρικές εκεί για να βρουν ανάπτυξη, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μάρκες με αγαθά σε ζήτηση θα συνεχίσουν να έχουν ανάπτυξη. “Συνολικά, τα αποτελέσματα της VF ήταν ισχυρά και θα πρέπει να ηρεμήσουν τους φόβους της επιβράδυνσης της ανάπτυξης”, σύμφωνα με τον Wedbush.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.