25 Απρ 2024
READING

Η Google εξαγοράζει την πνευματική τεχνογνωσία για smartwatch από την Fossil

3 MIN READ

Η Google εξαγοράζει την πνευματική τεχνογνωσία για smartwatch από την Fossil

Η Google εξαγοράζει την πνευματική τεχνογνωσία για smartwatch από την Fossil

Η Google αγοράζει την πνευματική ιδιοκτησία της Fossil Group που σχετίζεται με την τεχνολογία smartwatch της σε μια συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία φαίνεται να στοχεύει στο να δώσει στη Google περισσότερα από ένα “παιχνίδι υλικού” στην αγορά smartwatch, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Fossil.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, μερικά μέλη της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης της Fossil Group θα συμμετάσχουν και στην Google, αν και μετά την πώληση, η Fossil θα εξακολουθήσει να απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζομένους στην ομάδα R&D που ασχολείται με την καινοτομία και την ανάπτυξη προϊόντων.

Η εξαγορά έρχεται καθώς η Google βρίσκεται στη μέση της κυκλοφορίας νέων προιόντων και σχεδιάζει νέες ενημερώσεις για το λογισμικό Wear OS (πρώην Android Wear) για φορητές συσκευές, σύμφωνα με την Google 9to5. Αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν το Wear OS 2.3 και μια άλλη ενημερωμένη έκδοση που σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρει αρκετές νέες λειτουργίες στο λειτουργικό σύστημα.

Η Google υπήρξε δυνατός παίκτης στην αγορά smartwatch από την αρχή, αν και μέσω λογισμικού, όχι υλικού. Ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια με το λειτουργικό σύστημα Android Wear για smartwatches, το οποίο στις αρχές του 2018 ανανεώθηκε ως Wear OS καθώς η Google άρχισε να ενσωματώνει τις δυνατότητες του συστήματος πιο άμεσα με το Google Assistant, το GoogleFit και το κατάστημα εφαρμογών Google Play.

Ωστόσο, όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια, ο γίγαντας του διαδικτύου κινείται περισσότερο στις αγορές καταναλωτικών προϊόντων, δημιουργώντας συσκευές όπως ο έξυπνος ψηφιακός βοηθός Google Home, το τηλεχειριστήριο Chromecast TV και τα smartphone Pixel. Έτσι, μια τέτοια κίνηση δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Παρόλο που η Google δεν είχε εξαγγείλει σχέδια για νέα προϊόντα smartwatch που θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτήν την εξαγορά, αυτή φαίνεται να είναι η επόμενη αγορά στην οποία θα παράγει gadgets που θα ταιριάξουν με το λογισμικό που υπάρχει σε άλλα. Η εταιρεία ακολουθεί μάλιστα μια παρόμοια πορεία στην αγορά υλικού smartwatch που χρειάστηκε για να ενισχύσει την αυξανόμενη της θέση στην αγορά των smartphone πέρυσι, όταν απέκτησε την εταιρεία σχεδίασης smartphone της HTC.

Πριν από λίγο καιρό, η Fossil αγωνιζόταν με την πτώση των πωλήσεων των παραδοσιακών ρολογιών και την πτώση της κυκλοφορίας στα καταστήματά της, γεγονός που την ανάγκασε να κλείσει κάποια καταστήματα. Η εταιρία είδε τα smartwatches ως μια διέξοδο από αυτά τα προβλήματα και από τότε έχει δημιουργήσει smartwatch για 14 brands, με συνεργάτες όπως η Kate Spade.

Αυτός ο τομέας είναι τώρα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της εταιρείας και υπογράμμισε ότι η πώληση πνευματικής ιδιοκτησίας δεν σηματοδοτεί κανένα είδος υποχώρησης. Η επωνυμία ρολογιών μπορεί να έχει δει μια ευκαιρία να επωφεληθεί από μερικά από τα αναπτυξιακά έργα που έχει κάνει στην αγορά αυτή τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει παραγάγει αρκετά ρολόγια που χρησιμοποίησαν το Android Wear / Wear OS και φαίνεται ότι η Google και η Fossil θα συνεχίσουν αυτή τη γόνιμη σχέση μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.