26 Απρ 2024
READING

H Tony’s Chocolonely εισέρχεται στη βρετανική αγορά

4 MIN READ

H Tony’s Chocolonely εισέρχεται στη βρετανική αγορά

H Tony’s Chocolonely εισέρχεται στη βρετανική αγορά

Η Tony’s Chocolonely, η δημοφιλής ολλανδική εταιρεία σοκολάτας με σοβαρή αποστολή να εξαλείψει την σκλαβική εργασία από τη βιομηχανία κακάου, έχει ξεκινήσει επίσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία ξεκίνησε στο ιστορικό πολυκατάστημα Selfridges του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα, ακολουθούμενη από ένα δεύτερο ξεκίνημα της Selfridges στο Μπέρμιγχαμ.

Αυτό το μήνα η Tony’s θα είναι διαθέσιμη στο Ocado, το Oxfam και σε επτά Whole Foods σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με περαιτέρω εγκαινιάσεις να γίνονται στο Waitrose τον Φεβρουάριο και στο Sainsbury’s τον Μάρτιο. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι χονδρέμποροι που θα φροντίζουν να βάλουν τη σειρά της Tony στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ανεξάρτητα καταστήματα, καφετέριες και βιολογικά καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Tony’s Chocolonely είναι ο ηγέτης στην αγορά της σοκολάτας στην Ολλανδία, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 22,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (παρά το γεγονός ότι στοχεύει στην αύξηση κατά 50%). Ορισμένες από τις γεύσεις σοκολάτας της Tony που θα είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν τις Milk Chocolate, Caramel Sea Salt, Hazelnut, Dark Milk Chocolate Pretzel Toffee και Dark Chocolate Almond Sea Salt.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στους πέντε πρώτους καταναλωτές σοκολάτας στον κόσμο: οι Βρετανοί καταναλώνουν 7,6 κιλά σοκολάτας ο καθένας κάθε χρόνο. Το μερίδιο αγοράς της σοκολάτας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε £ 3,5 δισεκατομμύρια, γι ‘αυτό και η Tony επέλεξε να ξεκινήσει εκεί, παρά το γεγονός ότι το Brexit καραδοκεί. “Σε τελική ανάλυση, αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να αλλάξουμε τη βιομηχανία, πρέπει να ξεκινήσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο Ben Greensmith, Γενικός Διευθυντής UK της Tony. Η απόφαση να ξεκινήσει παρά το Brexit ήταν συνειδητή, είπε ο Greensmith.

“Υπάρχουμε για να αλλάξουμε τη βιομηχανία κακάου, να εξαλείψουμε τη δουλεία και να σταματήσουμε την παιδική εργασία . Δεν έχει σημασία αν ξεκινήσαμε πριν από έξι μήνες ή έξι χρόνια, η αποστολή είναι αυτό που μας οδηγεί να το κάνουμε αυτό”, είπε ο Greensmith. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα θα γίνουν όλο και πιο δύσκολα, λίγο πιο περίπλοκα. Σίγουρα σε ένα μη διαπραγματεύσιμο Brexit. ”

Όχι μόνο η Tony ξεκινάει τη μάρκα της στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε λίγους μήνες από την προθεσμία του Brexit, αλλά ακολουθεί επίσης μια αυστηρή πολιτική μη πληρωμής των  media. Αντ ‘αυτού, επικεντρώνονται σε συνομιλίες και συνέδρια, επισκεπτόμενη πανεπιστήμια, για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το εμπόριο σκλάβων στη βιομηχανία κακάου.

Η Tony’s είναι πιστοποιημένη εταιρεία B-corp – μια κερδοσκοπική εταιρεία που ανταποκρίνεται στην κοινωνική βιωσιμότητα και τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Η τελευταία ετήσια έκθεση Tony’s Fair μοιράζεται τις τρέχουσες στατιστικές σχετικά με τα αριθμητικά στοιχεία της παιδικής δουλείας στη βιομηχανία κακάου, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων στις ίδιες τις συνεργαζόμενες εκμεταλλεύσεις της Tony. Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια αγροτικές οικογένειες στη Γκάνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου παράγεται το 60% του παγκόσμιου κακάου και όπου 2,1 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται υπό παράνομες συνθήκες, επειδή οι γονείς δεν πληρώνονται αρκετά για τη συγκομιδή του κακάου.

Η Tony παρακολούθησε επίσης 268 περιπτώσεις παιδικής εργασίας στις δικές τους συνεργαζόμενες εκμεταλλεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων χώρων ανύψωσης και εργασίας χωρίς σωστά εργατικά ρούχα – ανακαλύφθηκε με το σύστημα παρακολούθησης που αναζητά συνεχώς θέματα παιδικής εργασίας. Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Tony “θα δείξει πώς μπορούν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα και να λύσουν τις περιπτώσεις που βρέθηκαν”.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν τη δυνατότητα επιλογής όταν επιλέγουν τα προϊόντα που θα βάλουν στο ράφι τους, αυτό φέρνει την ευαισθητοποίηση στους καταναλωτές και τους δίνει τη δυνατότητα να αποφασίσουν τι να αγοράσουν. Αλλά είναι οι μεγάλες εταιρείες σοκολάτας που έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Tony, “Δεν είναι καλό που όλη η δύναμη βρίσκεται μεταξύ επτά μεγάλων παραγωγών. Οι αγρότες ουσιαστικά δεν πληρώνονται αρκετά για να ζήσουν. Όσο συμβαίνει αυτό, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν “, είπε ο Greensmith.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.