27 Απρ 2024
READING

Η Nike επιστρέφει στο self-lacing παπούτσι με βελτιωμένη τεχνολογία

3 MIN READ

Η Nike επιστρέφει στο self-lacing παπούτσι με βελτιωμένη τεχνολογία

Η Nike επιστρέφει στο self-lacing παπούτσι με βελτιωμένη τεχνολογία

Το Nike Adapt BB, ένα νέο παπούτσι μπάσκετ που προσαρμόζεται συνεχώς στην ανάγκη του χρήστη, συνοδεύεται από μια εφαρμογή για κινητά και Adapt firmware για τον έλεγχο των συνεχών προσαρμογών, σύμφωνα με τη Nike News.

Το χαρακτηριστικό power-lacing βασίζεται σε ένα προσαρμοσμένο κινητήρα και ένα γρανάζι ταχυτήτων που ανιχνεύει την ένταση που απαιτεί το πόδι του χρήστη σε διαφορετικούς χρόνους και ρυθμίζεται αναλόγως για να διατηρήσει μια άνετη εφαρμογή. Ο χρήστης μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα κουμπί στο παπούτσι για να σφίξει και να χαλαρώσει τα κορδόνια.

Η Nike προετοίμασε το παπούτσι για την αγορά εκτελώντας μια σειρά από δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης 2.900 συνεχόμενων κύκλων αυτοελέγχου από σφιχτή σε πιο χαλαρή εφαρμογή και υποβάλλοντάς του σε 300 μίλια τρεξίματος.

Αυτό το λανσάρισμα έρχεται περισσότερο από δύο χρόνια αφότου η Nike κυκλοφόρησε το πρώτο της self-lacing παπούτσι, το HyperAdapt, ως μια πολύ περιορισμένη έκδοση το Σεπτέμβριο του 2016 και σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά το success story του παπουτσιού των 720 δολαρίων.

Στις αρχές του 2017, φαινόταν ότι οι αγοραστές επρόκειτο να δουν περισσότερα self-lacing μοντέλα παπουτσιών από τη Nike αρκετά γρήγορα. Αντίθετα, φάνηκε ότι η Nike χρειάστηκε χρόνο για να αναπτύξει αυτήν το επόμενο μοντέλο, προωθώντας την τεχνολογία μέσα στο παπούτσι και δημιουργώντας μια ευρύτερη πλατφόρμα FitAdapt γύρω του, που περιλαμβάνει συνεχώς ανανεωμένες λειτουργίες ελέγχου υλικο-λογισμικού και εφαρμογών. Το παπούτσι μπορεί να δένει μόνο του, αλλά η πλατφόρμα πίσω από το παπούτσι δίνει στους χρήστες πολύ μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτό που μοιάζει με μια ευρύτερη ποικιλία ρυθμίσεων και προσαρμογής.

Η Nike δημιούργησε επίσης τις περιπτώσεις χρήσης αυτών των παπουτσιών, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα βασικά χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες ανάλογα με το κάθε άθλημα. Το Adapt BB είναι το πρώτο παπούτσι “power-lacing” σε κάτι που ακούγεται σαν μια αυξανόμενη οικογένεια. “Καθώς το σύστημα FitAdapt αναδεικνύει την ποιότητα προσαρμογής στο μπάσκετ, το επόμενο βήμα θα είναι να φέρει το FitAdapt σε άλλα αθλήματα και τα προϊόντα lifestyle, το καθένα με μοναδικές απαιτήσεις για προσαρμογή σε διαφορετικά περιβάλλοντα”, δήλωσε η εταιρεία για την κυκλοφορία του προϊόντος.

Αυτή τη φορά, η τιμή του παπουτσιού είναι πιο διαχειρίσιμη: $ 350 το ζευγάρι έναντι των $ 720 για το HyperAdapt. Αυτό μπορεί να μην κάνει τα παπούτσια Adapt πλήρως mainstream, αλλά αυτό σημαίνει ότι η Nike, η οποία έχει δει αύξηση των εσόδων της την περασμένη χρονιά, προσπαθεί να προσεγγίσει μια ευρύτερη αγορά πέρα ​​από τους “sneakerheads” που προσβλέπουν στο να έχουν κάθε limited edition ανεξάρτητα του κόστους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.