25 Απρ 2024
READING

Η Microsoft αποσκοπεί στην καλή συνεργασία της Cortana με τις συσκεύες των Amazon και Google

4 MIN READ

Η Microsoft αποσκοπεί στην καλή συνεργασία της Cortana με τις συσκεύες των Amazon και Google

Η Microsoft αποσκοπεί στην καλή συνεργασία της Cortana με τις συσκεύες των Amazon και Google

Τεχνολογικοί γίγαντες μάχονται για να τοποθετήσουν τους έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς τους ως το κέντρο του ψηφιακού σπιτιού. Αλλά η Microsoft, η οποία έχασε τους πολέμους των κινητών τηλεφώνων από την Apple και την Google, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι θα έχει μια θέση, ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει.

Η Microsoft έχει τη δική της φωνητική ψηφιακή βοηθό, την Cortana, η οποία θα μπορούσε να είναι θεωρητικά ένας αμφισβητίας του Amazon Echo, του Google Home ή του Apple HomePod. Πράγματι, η Cortana είναι ήδη πυρήνας ενός έξυπνου ομιλητή από την Harman Kardon. Αλλά ο CEO Satya Nadella σκέφτεται επίσης πώς η Cortana μπορεί να ζήσει σε αρμονία με άλλους ψηφιακούς βοηθούς.

“Θα ήταν καλύτερο, για παράδειγμα, να κάνουμε την Cortana μια πολύτιμη ικανότητα που μπορεί να καλέσει κάποιος που χρησιμοποιεί την Alexa ή μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε με την Alexa;” ο Nadella δήλωσε νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στον ψηφιακό βοηθό του Amazon. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έκανε τις παρατηρήσεις του σε μια εκδήλωση στα ΜΜΕ, σύμφωνα με το Business Insider. “Εμείς, ειλικρινά, αποφασίσαμε να το κάνουμε για όποιον είναι συνδρομητής του Microsoft Office 365”.

Οι χρήστες της Alexa κατάφεραν να καλέσουν την Cortana μέσω αυτής, και αντίστροφα, από πέρυσι. Ο Nadella δήλωσε ότι θέλει επίσης να φέρει την Cortana στο Google Assistant. Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα παραμείνει εκτός της επιχείρησης έξυπνων ψηφιακών βοηθών.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να φέρει η Cortana στην Echo Amazon ή στο Google Home, που η Alexa και ο Google Assistant δεν παρέχουν ήδη; Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το ημερολόγιο του Outlook, για αρχή. Όπως εξηγήσαμε, η ολοκλήρωση της Cortana / Alexa ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2017, η Microsoft δεν έχει μεγάλη παρουσία στο λιανικό εμπόριο και το παιχνίδι παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας της Amazon ήταν αδύναμο. Μαζί, η Cortana και η Alexa μπορούν να αντισταθμίσουν τα κενά στις προσφορές των μητρικών εταιρειών τους και θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από την Google.

Δεν είναι καθόλου σαφές πώς η Google, της οποίας το πακέτο παραγωγικότητας γραφείου της Google Suite ανταγωνίζεται το Office 365, θα επωφεληθεί από τη συνεργασία με τη Microsoft σε μια παρόμοια ολοκλήρωση μεταξύ της Cortana και του Google Assistant.

Ακόμη και αν η Microsoft εξακολουθεί να έχει τις δικές της φιλοδοξίες, η Cortana σε άλλες πλατφόρμες ταιριάζει με τη στρατηγική της Microsoft τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τα προϊόντα της διαθέσιμα σε όσο το δυνατόν πλατφόρμες, σε αντίθεση με τα Windows.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτής της τάσης ήταν η απόφαση της Microsoft να μεταφέρει το Office σε Android και iOS, μια κίνηση που ανακοινώθηκε τον μήνα που ο Nadella ανέλαβε το ρόλο του CEO το 2014. Από τότε, η Microsoft προσέφερε το Skype για την Alexa, τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για Mac και Linux και τις εκδόσεις του λογισμικού SQL Server για Linux και το Microsoft Bot Framework για την κατασκευή chatbots για πλατφόρμες όπως το Slack και το Facebook Messenger.

Η στρατηγική είναι απλή. Εάν η Microsoft δεν μπορεί να είναι κυρίαρχος της πλατφόρμας, θέλει τουλάχιστον να έχει μια παρουσία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft εγκαταλείπει τις πλατφόρμες. Τα Windows δεν πηγαίνουν πουθενά και ούτε η υπηρεσία cloud computing Azure. Μεγάλο μέρος των αναπτυξιακών προσπαθειών της πλατφόρμας  επικεντρώνεται στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων προγραμματιστών στην Azure. Ακόμη και πριν από τη θητεία του Nadella ως CEO, η εταιρεία βοήθησε στην κυκλοφορία δημοφιλών εργαλείων ανοιχτού κώδικα όπως τα Git, Node και Hadoop στα Windows και έκανε το Linux διαθέσιμο σε Azure. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Υποσύστημα Windows για Linux, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές Linux στα Windows.

Η Microsoft θέλει να είναι παντού, αλλά εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να γίνει η πλατφόρμα για τα πάντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.