24 Απρ 2024
READING

Η L’Occitane εξαγοράζει τη βρετανική εταιρεία skincare Elemis

2 MIN READ

Η L’Occitane εξαγοράζει τη βρετανική εταιρεία skincare Elemis

Η L’Occitane εξαγοράζει τη βρετανική εταιρεία skincare Elemis

Η γαλλική εταιρία λιανικής πώλησης καλλυντικών L’Occitane δήλωσε νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αποκτήσει την επωνυμία περιποίησης δέρματος Elemis του Ηνωμένου Βασιλείου για 900 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2019, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η Elemis ανήκει στην εταιρεία Steiner Leisure Limited, εταιρεία χαρτοφυλακίου της παγκόσμιας εταιρίας L Catterton, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Elemis. Τα προϊόντα  περιποίησης επιδερμίδας πωλούνται μέσω διαδικτύου, πολυκαταστημάτων, telemarketing και spa.

Η L’Occitane πέρυσι προώθησε την δραστηριότητά της στη Βόρεια Αμερική, ανοίγοντας concept stores στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και στο Εμπορικό Κέντρο του Yorkton στο Τορόντο. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, το εμπορικό σήμα μετέτρεψε ένα βαν, εμπνευσμένο από ένα vintage γαλλικό Citroën van, σε κατάστημα που έκανε το γύρο της χώρας από την Ουάσινγκτον μέχρι το Λος Άντζελες.

Η L’Occitane αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό αυτόν τον καιρό, καθώς η Sephora που κατέχει η LVMH και η Ulta με χαμηλότερες τιμές ανοίγουν το δρόμο σε μια αγορά που συνεχίζει να απολαμβάνει ισχυρές πωλήσεις όπως και οι μαζικοί έμποροι όπως οι Macy, Target και τα φαρμακεία, εργάζονται για την αναβάθμιση των προϊόντων τους .

Η εταιρεία σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα καταστήματά της σε όλο το αποτύπωμα της εντός Ευρώπης και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κατάστημα της Νέας Υόρκης μπορεί να υπερηφανεύεται όχι μόνο για τη ομορφιά του αλλά και για τις εξαιρετικές βιωματικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της προβολής live feed του λογαριασμού της στο Instagram, των σταθερών ποδηλάτων με θέα στην Προβηγκία και της virtual βόλτας 360 μοιρών με αερόστατο που μπορεί να “πάει” ενώ του κάνουν ένα μασάζ.

Ο retailer βασίζεται στην ιστορική παράδοση του για τα αρώματα και τα σαπούνια Προβηγκίας, αλλά διαθέτει τιμές premium και η Elemis είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επέκταση αυτής της premium γραμμής. Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L’Occitane, Reinold Geiger, σημείωσε τη μεγάλη απήχηση της βρετανικής μάρκας – μέσω των γεωγραφικών περιοχών και των γενιών – καθώς και τη χρήση των φυσικών συστατικών και τη διάθεση για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η επέκταση θα βοηθήσει και τα δύο εμπορικά σήματα, αν και τα πολλά καταστήματα και ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου της L’Occitane θα προστεθούν απλά στα κανάλια πωλήσεων της Elemis.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.