ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – “Το Μεγάλο Μήλο” ήταν πάντα γνωστό ως κορυφαίος προορισμός για ψώνια, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί επίσης σε χώρο δοκιμών για νέες έννοιες των καταστημάτων. Καθώς οι έμποροι λιανικής πώλησης πειραματίζονται με την τεχνολογία, ασχολούνται με νέα κοινά καταναλωτών και ανοίγουν καταστήματα για digital native κοινό, η επίσκεψη ενός καταστήματος στο Μανχάταν είναι ένας τρόπος να συναντήσετε διαφορετικούς πελάτες. Είναι επίσης ένας τρόπος για τις μάρκες να δημιουργούν buzz και ενθουσιασμό για τις εταιρείες τους.
Εδώ είναι πέντε εμπορικά σήματα στη Νέα Υόρκη που σκέφτονται δημιουργικά για το λιανικό εμπόριο μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, του merchandising και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.
Levi’s
Η Levi’s μπορεί να υπάρχει από το 1853, αλλά η εταιρεία πρέπει να εισαγάγει το εμπορικό σήμα της σε μια εντελώς νέα γενιά. Πώς μια αμερικανική μάρκα με τόσο μεγάλη κληρονομιά αποδεικνύει την αξιοπιστία της και την cool πλευρά της σε μια ομάδα καταναλωτών που μεγάλωσαν με γρήγορη μόδα;
Μέρος της απάντησης μπορεί να βρεθεί στην τοποθεσία της Times Square. Το μεγαλύτερο μέρος του καταστήματος πολλαπλών επιπέδων είναι αφιερωμένο στην ένδυση. Αλλά, ένα τμήμα στο πίσω μέρος του καταστήματος που είναι γνωστό ως Tailor Shop εμπλουτίζει τον χώρο τόσο με τις κατασκευές όσο και με την τεχνολογία. Εδώ, οι αγοραστές μπορούν να παρακολουθούν, καθώς οι ράφτες προσαρμόζουν custom στοιχεία στα τζιν τους, συμπεριλαμβανομένων κουμπιών, μπαλωμάτων και κεντημάτων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο T-shirt μέσω μιας υπηρεσίας εκτύπωσης απευθείας στο ρούχο.
Οι συνεργάτες του καταστήματος μπορούν να τιμολογήσουν τους αγοραστές σε όλο το κατάστημα χρησιμοποιώντας smartphones που μεταφέρουν στους καρπούς τους. Τα κινητά μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο στοκ για να δουν τα επίπεδα των αποθεμάτων και τι χρειάζεται να αναπληρωθεί στο πάτωμα του καταστήματος.
CoverGirl
Παρόλο που η μάρκα ομορφιάς υπήρξε από πολύ καιρό ένα υποκατάστημα φαρμακείου, η CoverGirl άνοιξε το πρώτο της κατάστημα αφιερωμένο στο εμπορικό της σήμα το Νοέμβριο του 2018. Περιελάμβανε ως βιωματικό χώρο που τον χαρακτήριζε την τελευταία τεχνολογία και το αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε.
Οι αγοραστές υποδέχονται στο κατάστημα από μια τεχνολογία AI, την Olivia, όταν περπατούν στο κατάστημα και μπορούν ουσιαστικά να δοκιμάσουν τα προϊόντα σε ένα σταθμό AR, να φτιάξουν ένα βίντεο σε έναν θάλαμο φωτογραφιών και να τραβήξουν φωτογραφίες σε όλο τον χώρο για το Instagram. Η ναυαρχίδα διαθέτει επίσης μια ποικιλία προϊόντων CoverGirl που μπορεί να τα βρει κανείς μόνο σε αυτή την τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων μωρών, των μπουκαλιών νερού και των θηκών κινητών τηλεφώνων.
Αλλά, το καλύτερο πράγμα με το κατάστημα είναι τα προϊόντα. Το κατάστημα προσφέρει κάτι που τα περισσότερα άλλα μέρη που φέρουν το εμπορικό σήμα δεν κάνουν, τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα είδη μακιγιάζ.
FAO Schwarz
Ο φημισμένος λιανοπωλητής FAO Schwarz έκανε πρόσφατα μια επιστροφή στη Νέα Υόρκη. Το κατάστημα παιχνιδιών ιδρύθηκε στο Μανχάταν, αλλά έπρεπε να κλείσει τις πόρτες του το 2015 όταν ο ιδιοκτήτης του Toys R Us έκλεισε το κατάστημα της Fifth Avenue λόγω υψηλού ενοικίου. Από τότε η μάρκα κέρδισε έναν νέο ιδιοκτήτη στο ThreeSixty Group και μετακόμισε από το αρχικό της σπίτι, στο Rockefeller Center.Ο χώρος είναι προετοιμασμένος για παιχνίδι. Οι πελάτες καλωσορίζονται από στρατιωτάκια που στέκονται έξω από το κατάστημα (και είναι έτοιμοι για selfies). Ένας μάγος μπορεί να σας δελεάσει με ένα τρικ με κάρτες. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αρκουδάκι, να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, να τρέξετε με έναν πύραυλο ή να παίξετε ένα τραγούδι στο θρυλικό πιάνο του καταστήματος.
North Face
Η πιο εντυπωσιακή πτυχή της τοποθεσίας του North Face στο Μανχάταν δεν είναι η τεχνολογική εξέλιξη ή τα φανταχτερά νέα προϊόντα. Το κατάστημα των 8.000 τετραγωνικών μέτρων έχει κάτι που βρίσκεται σε περιορισμένο απόθεμα στη Νέας Υόρκη, άπλετο χώρο. Το εσωτερικό δημιουργείται με τρόπο που να προκαλεί μια αίσθηση ηρεμίας και ειρήνης. Υπάρχουν μικρές αναφορές στο ύπαιθρο, όπως ένας σωρός από ξύλα κάτω από μια οθόνη, και με έξυπνο τρόπο, τα δοκιμαστήρια μοιάζουν με σκηνή.
Το εμπορικό σήμα επιτρέπει σε έναν πελάτη που ζει σε μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις του κόσμου να μεταφράσει πώς η outdoor ένδυση μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν αστικό τρόπο ζωής. Το κατάστημα επίσης λειτουργεί σαν ένας χώρος χαλάρωσης, όπου ο πελάτης μπορεί να ονειρευτεί και να σχεδιάσει την επόμενη υπαίθρια περιπέτειά του.
Timberland
Από το πεζοδρόμιο της Fifth Avenue οι πελάτες μπορούν να καταλάβουν ότι πρόκειται να μπούν σε ένα κατάστημα με κήπο. Μόνο όταν μπαίνετε στο κατάστημα γίνεται προφανές ότι πρόκειται για το εμπορικό σήμα της Timberland. Τα παπούτσια τοποθετούνται σε γυάλες, τα προϊόντα είναι σε διάφανες πλατφόρμες με κουκουνάρια και τα μποτάκια ξεπετιούνται από έναν τοίχο πράσινου.
Η Timberland αφήνει τη φύση να πρωτοστατήσει και έτσι έχει δώσει στον καταναλωτή έναν τρόπο να απεικονίσει όλες τις περιστάσεις που μπορούν να φορεθούν τα προϊόντα. Το βιωματικό κατάστημα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με την εισαγωγή μετεωρολογικών σταθμών. Οι πελάτες μπορούν να περάσουν από μια “μπόρα” για να τους υπενθυμίσουν ότι τα προϊόντα είναι αδιάβροχα ή να περπατήσουν σε ένα σκηνικό χιονιού με παγκάκια όμοια με των πάρκων, σαν παράδειγμα ότι το εμπορικό σήμα είναι έτοιμο για το κρύο.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.