25 Απρ 2024
READING

Η Nike μπαίνει στα χωράφια της Lululemon με την πρώτη της σειρά yoga

3 MIN READ

Η Nike μπαίνει στα χωράφια της Lululemon με την πρώτη της σειρά yoga

Η Nike  μπαίνει στα χωράφια της Lululemon με την πρώτη της σειρά yoga

Η Nike ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει την πρώτη συλλογή ένδυσης που σχεδιάστηκε ειδικά για τη γιόγκα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ρούχου γιόγκα για άνδρες, σύμφωνα με ανάρτηση του blog της Nike. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη σε καταστήματα και online αυτό το μήνα.

H εταιρεία χρησιμοποιεί μια ομάδα επαγγελματιών αθλητών σε διάφορα αθλήματα για να προωθήσει τη νέα σειρά γιόγκα, συμπεριλαμβανομένου του NFL linebacker, Khalil Mack, του παίκτη της WNBA, Alana Beard, του παίκτη NBA Kevin Love και του sprinter, Christian Coleman, μεταξύ άλλων.

Εκτός από την κυκλοφορία της σειράς γιόγκα, η Nike επίσης κυκλοφορεί νέες ασκήσεις γιόγκα στο app της, σε μια συλλογή που ονομάζεται “Enhance Your Training with Yoga”-συμπληρώστε την προπόνησή σας με γιόγκα, η οποία εστιάζει στη “βοήθεια των αθλητών στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως η εξεύρεση δύναμης και σταθερότητας και ευελιξίας”, δήλωσε η εταιρεία.

Η τελευταία ανακοίνωση της Nike θα μπορούσε να κάνει εταιρείες όπως οι Lululemon και Athleta να ιδρώσουν από την αγωνίας τους. Ενώ ο έμπορος λιανικής πώλησης προσέφερε στο παρελθόν προϊόντα σχετιζόμενα με τη γιόγκα, αυτή είναι η πρώτη προσαρμοσμένη γραμμή αθλητικών ενδυμάτων για γιόγκα και το γεγονός ότι  προσφέρει ανδρικά γιόγκα ενδύματα την τοποθετεί σε καλή θέση για να αμφισβητήσει την Lululemon, η οποία εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην κατασκευή μιας βάσης πελατών αποτελούμενης από άνδρες.

Ενώ η πρώτη εκστρατεία της Lululemon τον Σεπτέμβριο του 2017 εστιάζει στον ορισμό της δύναμης, της αρρενωπότητας και της ευαισθητοποίησης, η Nike υιοθετεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, επισημαίνοντας τη γιόγκα ως συμπλήρωμα σε άλλες προπονήσεις και τονίζοντας πώς βοηθά τους επαγγελματίες αθλητές όλων των αθλημάτων να αποδώσουν καλύτερα στους αντίστοιχους κλάδους τους.

Η δημοσίευση στο blog της εταιρείας αποκαλεί τη γιόγκα ως το «μυστικό όπλο προπόνησης» και η αποστολή μηνυμάτων φαίνεται να είναι πιο περιεκτική, από την πιο ελίτ του vibe των αθλητικών σημάτων, όπως η Athleta και η Lululemon. Ο Jamie Jeffries, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Nike Training, ανέφερε ότι αυτή δεν είναι μια περιορισμένη κυκλοφορία της Nike και οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν περισσότερα προϊόντα στο μέλλον.

“Στη Nike, είμαστε αφοσιωμένοι στο να δώσουμε στους αθλητές κάθε τι που μπορούμε και γνωρίζουμε ότι η γιόγκα είναι απαραίτητη στην επίτευξη ενός άλλου επιπέδου αθλητικών επιδόσεων και πνευματικής δύναμης”, δήλωσε ο Jeffries. “Βλέπουμε μια μεγάλη ευκαιρία να καινοτομήσουμε σε αυτό το χώρο, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης συλλογής ειδών ένδυσης της Nike για άντρες και μιας νέας συλλογής προπονήσεων γιόγκα μέσω της εφαρμογής Nike Training Club”.

Εκτός από την τοποθέτηση της Lululemon στο στόχαστρο, η κίνηση προς τη γιόγκα δείχνει ότι η Nike δεν έχει φτάσει σε αδιέξοδο στο δρόμο της καινοτομίας της. Τους τελευταίους μήνες, ο λιανοπωλητής σπορ άνοιξε δύο ναυαρχίδες του House of Innovation με προσαρμοσμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά ευκολίας μέσω κινητής τηλεφωνίας και σχεδιάζει να επεκτείνει μια μικρότερη μορφή Nike Live που εντοπίζει τα εμπορεύματα και αλλάζει τη συλλογή ρούχων κάθε δύο εβδομάδες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.