19 Απρ 2024
READING

Οι αναδυόμενες αγορές θα μεταμορφώσουν το μέλλον των online αγορών

3 MIN READ

Οι αναδυόμενες αγορές θα μεταμορφώσουν το μέλλον των online αγορών

Οι αναδυόμενες αγορές θα μεταμορφώσουν το μέλλον των online αγορών

Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι retailers στις ανεπτυγμένες αγορές ενδέχεται να φτάσουν σύντομα στον κορεσμό, όσον αφορά την ανάπτυξη των καταναλωτών.

Για παράδειγμα, σχεδόν το ήμισυ των αμερικανικών νοικοκυριών έχουν τώρα μια συνδρομή μέλους στο Amazon Prime, μειώνοντας το δυναμικό ανάπτυξης του Amazon στη χώρα. Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού κάνει ενεργά ηλεκτρονικές αγορές, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια ανάπτυξης.

Ωστόσο, η Ινδία, η Νοτιοανατολική Ασία και η Λατινική Αμερική αξίζει να τις παρακολουθήσετε. Τα ποσοστά διείσδυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου στις περιοχές αυτές κυμαίνονται από 2-6%, παρουσιάζοντας μια τεράστια ευκαιρία για μελλοντική ανάπτυξη, καθώς οι online πωλήσεις κερδίζουν έδαφος. Επιπλέον, οι περιφέρειες αυτές αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης  31%, 32% και 16%, αντίστοιχα, έως το 2021.

Το Παγκόσμιο Τοπίο Ηλεκτρονικού Εμπορίου συγκεντρώνει διάφορα στατιστικά ηλεκτρονικού εμπορίου, τα οποία μαζί προβάλλουν τις πιο αξιοσημείωτες αναδυόμενες αγορές σε διάφορες περιοχές. Καθένα παρέχει μια επισκόπηση της βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια συγκεκριμένη χώρα, συζητά με σημαντικούς retailers και παρέχει πληροφορίες για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την συγκεκριμένη εγχώρια βιομηχανία.

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα:

1. Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι έμποροι στις ανεπτυγμένες αγορές ενδέχεται να φτάσουν σύντομα στον κορεσμό όσον αφορά την ανάπτυξη των καταναλωτών.

  1. Η Ινδία είναι ο σαφής συνολικά ηγέτης στο δυναμικό του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά αξίζουν επίσης να παρακολουθούνται οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Εντός της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ινδονησία δείχνει τις περισσότερες υποσχέσεις προς τους retailers, καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις και ο μαζικός πληθυσμός της κερδίζει την αγοραστική δύναμη και την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, το Μεξικό είναι το καλύτερο στοίχημα των εμπόρων για επέκταση στη Λατινική Αμερική, λόγω της σταθερής οικονομίας και της ανόδου της μεσαίας τάξης, αλλά η Βραζιλία ενδέχεται να επιδιώξει να κλέψει την πρώτη θέση.
  2. Ωστόσο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις περιοχές αυτές μπορεί να είναι δύσκολη. Στις περισσότερες από αυτές τις αναδυόμενες αγορές, οι υποδομές είναι ανεπαρκώς αναπτυγμένες και ο πληθυσμός δεν διαθέτει σε μεγάλο βαθμό τραπεζικούς λογαριασμούς, καθιστώντας τις ψηφιακές πληρωμές μια πρόκληση.
  3. Εάν οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορέσουν να οικοδομήσουν μια παρουσία της μάρκας τους στις αγορές αυτές, ενώ τα ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας του, ενδέχεται να γίνουν ηγέτες στην αγορά, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο απογειώνεται στις περιφέρειες αυτές. Επιπλέον, αυτές οι αγορές θα μπορούσαν να παράσχουν νέες πηγές ανάπτυξης για τις εταιρείες οι οποίες διαφορετικά θα παρέμεναν στάσιμες σε πιο ώριμες αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.