24 Απρ 2024
READING

Η εκτύπωση δεν έχει πεθάνει

3 MIN READ

Η εκτύπωση δεν έχει πεθάνει

Η εκτύπωση δεν έχει πεθάνει

Στο λιανικό εμπόριο, το περιεχόμενο δημιουργεί την πίστη των πελατών.

Για να ξεχωρίζουν οι έμποροι λιανικής πώλησης, το εκδοτικό περιεχόμενο πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησής τους.

Με τα χρόνια, πολλοί με ρωτούν γιατί το Net-a-Porter του YOOX εξακολουθεί να δημοσιεύει το περιοδικό Porter σε έντυπη μορφή. Αφού είμαστε μια online επιχείρηση πολυτελείας, λέει ο Federico Marchetti, CEO του Net-a-Porter.

Το γεγονός είναι ότι η εκτύπωση δεν έχει πεθάνει. Είναι αλήθεια ότι πολλές βιομηχανίες έχουν διαταραχθεί από την ψηφιοποίηση και τα μέσα ενημέρωσης και η επιβίωση ως επιχείρηση μόνο μέσω χαρτιού είναι εξαιρετικά δύσκολη σήμερα, όπως συμβαίνει και για τους εμπόρους που δεν διαθέτουν online κατάστημα. Αλλά το περιεχόμενο ενός editorial είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λιανικής μας δραστηριότητας, η συγχώνευση των offline και online κόσμων. Το 2019, περισσότεροι έμποροι θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτός ο συνδυασμός είναι απαραίτητος για την εμπορική επιτυχία.

Η πώληση αφορούσε πάντοτε την αφήγηση, ένα μοντέλο που είναι γνωστό ως C2C ή content-to-commerce  (το περιεχόμενο στο εμπόριο). Αυτό είχα στο μυαλό μου όταν δημιούργησα το YOOX το 1999 ως “entertailer”: μισό filler και μισό entertainment. Και με τα χρόνια έχουμε αναπτύξει πολλές συνεργασίες περιεχομένου, από τη συνεργασία με τους Margherita Missoni και Malcolm McLaren σε πρότζεκτ, όπως η δυνατότητα των καταναλωτών να ψωνίζουν απευθείας μέσω των εμφανίσεων του Nick Knight’s Fashion Film.

Το έντυπο περιοδικό μας, δείχνει επίσης τη δύναμη του C2C. Οι πελάτες που ξοδεύουν περισσότερο στο Net-a-Porter, είναι επίσης οι πελάτες που ασχολούνται περισσότερο με το περιεχόμενο του περιοδικού μας. Εκείνοι που είναι εγγεγραμμένοι συνδρομητές στο περιοδικό, είναι και εκείνοι που ξοδεύουν περισσότερο. Ο συνδυασμός περιεχομένου και εμπορίου είναι ο τρόπος να διεγείρεις τους πελάτες.

Το 2019, θα δούμε ότι το C2C θα ενταχθεί όλο και περισσότερο σε μια άλλη σημαντική τάση: το O2O ή το online-to-offline commerce. Το O2O αναφέρεται στην ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής εμπειρίας αγορών στο φυσικό χώρο των καταστημάτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Amazon ανοίγει βιβλιοπωλεία και γιατί η Walmart ξόδεψε 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Η δική μας προσφορά O2O, που ονομάζεται “You try, we wait”, είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στην πελάτισσα να αγοράσει ένα φόρεμα από iPhone της, το κομμάτι παραδίδεται σε λίγες ώρες από έναν από τους courier μας, το δοκιμάζει στο σπίτι ή στο γραφείο και το παραδίδει επιτόπου πίσω αν η προσαρμογή δεν είναι σωστή. Συνεργαζόμαστε επίσης με τον οίκο Valentino για να ενσωματώσουμε τον online κόσμο τους στις μπουτίκ του πραγματικού κόσμου.

Το O2O μπορεί να είναι σύνθετο για να εκτελεστεί αλλά, σε συνδυασμό με το C2C, θα προσφέρει την εμπειρία λιανικής που απαιτούν τώρα οι πελάτες. Και το 2019 θα δούμε περισσότερους e-tailers και παραγωγούς περιεχομένου να προσαρμόζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τους προς C2C και O2O. Όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι πελάτες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.