19 Απρ 2024
READING

5 ιστορίες που διαμόρφωσαν το mobile commerce

6 MIN READ

5 ιστορίες που διαμόρφωσαν το mobile commerce

5 ιστορίες που διαμόρφωσαν το mobile commerce

Το 2018 ήταν το έτος των αγορών μέσω κινητών τηλεφώνων. Η προθυμία των καταναλωτών να ψωνίζουν μέσω smartphones ξεκίνησε, με το 45% των αγορών να ολοκληρώνεται σε συσκευές. Η δημοτικότητά της αποκαλύφθηκε περαιτέρω τους τελευταίους μήνες του έτους, καθώς οι αγοραστές δαπάνησαν 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω κινητού τηλεφώνου τις πρώτες 25 μέρες του Νοεμβρίου,  αύξηση κατά 56% σε σχέση με το 2017. Επιπρόσθετα, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων οδήγησαν πωλήσεις 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Cyber ​​Monday.

Η αναταραχή της δραστηριότητας έρχεται σε μια εποχή που οι retailers κατανοούν πλήρως τις επιδράσεις του καναλιού. Αυτό που κάποτε θεωρούνταν ως πλατφόρμα marketing, τώρα θεωρείται ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας μεγαλύτερης εμπειρίας omnichannel. Ο VP Senior Credit Officer της Moody’s, Charlie O’Shea, συνόψισε τα πράγματα σε μια συνέντευξη του τον Νοέμβριο, όταν είπε ότι: “Τα φυσικά καταστήματα τελικά συνειδητοποιούν – ξέρετε τι; Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί ως προς το από πού παίρνουμε την πώληση, θέλουμε απλώς να την κερδίσουμε. ”

Η ιδέα που συνδέει όλες τις κορυφαίες ιστορίες του 2018 μαζί, είναι ότι το κινητό μας δίνει συνεχώς ένα παράθυρο για το μέλλον της λιανικής. Είναι ένα απτό σημείο καινοτομίας που είναι κυριολεκτικά στα χέρια μας. Η κινητή τεχνολογία είναι συναρπαστική γιατί επαναλαμβάνει ότι τα πράγματα αλλάζουν, ότι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τα καταστήματα εξελίσσεται και ότι ζούμε στη μέση αυτής της μετατόπισης.

Εδώ είναι οι πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες marketing μέσω κινητού τηλεφώνου για το 2018:

Η Nike ξεπουλά μέσω Facebook σε λιγότερο από μία ώρα από το ανέβασμα ενός post

Η Nike δεν πήγε απλώς καλά με την είσοδό της στην πώληση αθλητικών παπουτσιών μέσω Facebook Messenger, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ο έμπορος ξεπούλησε τα παπούτσια του στην πλατφόρμα σε λιγότερο από μία ώρα. Οι αγοραστές έπρεπε να αποκτήσουν μια σειρά emojis από social influencers και στη συνέχεια να εισάγουν αυτά τα emojis στο chatbot του Messenger για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα παπούτσια. Το smartphone θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να εξετάσει το παπούτσι μέσω μιας επάλληλης εικόνας σε ένα πραγματικό περιβάλλον. Η εμπειρία συνδυάζει στοιχεία της εμπειρίας αγορών, των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, της AR και των κινητών τηλεφώνων για να το μετατρέψει σε ένα εντελώς νέο μέσο αλληλεπίδρασης με ένα προϊόν.

Το Amazon Go ανοίγει στο κοινό

Το Amazon Go άνοιξε επίσημα το Σιάτλ τον περασμένο Ιανουάριο και γρήγορα επεκτάθηκε σε νέα καταστήματα στο Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο. Οι αγοραστές χρειάζονται έναν λογαριασμό Amazon, την εφαρμογή Amazon Go και ένα smartphone για να βγουν έξω με τα προϊόντα τους χωρίς να περάσουν από το ταμείο και να χρεώσουν τους λογαριασμούς τους. Το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά με επανειλημμένες επισκέψεις και μένοντας στο κατάστημα κατά μέσο όρο 27 λεπτά ανά επίσκεψη ταξίδι.

Η έννοια των ταμειακών ταμείων προχωρά γρήγορα από την απλή ύπαρξη μιας καινοτομίας στην ύπαρξη μιας πραγματικότητας ενός convenience store. Αυτό το φθινόπωρο αναφέρθηκε ότι η Amazon σχεδιάζει να ανοίξει έως και 3.000 καταστήματα μέχρι το 2021. Τον Δεκέμβριο ο λιανοπωλητής άνοιξε το πρώτο του Go μικρού μεγέθους με μια σκέψη για το άνοιγμα σε διάφορους χώρους με πιο συμπαγές αποτύπωμα, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των νοσοκομείων .

Το Instagram οδηγεί τις πωλήσεις κοσμημάτων

Όταν οι αγοραστές με απαιτητικά γούστα σκέφτονται τα κοσμήματα, μπορεί να αναφέρουν πρώτα μάρκες πολυτελείας όπως οι Tiffany, Cartier ή Harry Winston, μάρκες “κληρονομιάς” με υψηλά σημεία τιμών. Ωστόσο, το κατάστημα που είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά κοσμημάτων φέτος δεν ήταν καν κατάστημα, αλλά μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Η εταιρία λιανικής και της τεχνολογίας της μόδας Edited, το αποκαλεί “το φαινόμενο Instagram”. Σε μια έκθεση του Αυγούστου, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα σκουλαρίκια, συγκεκριμένα, πρωτοστατούν σε ολόκληρη την κατηγορία λόγω της δημοτικότητας των selfies. Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να υποβιβαστεί η επιρροή του Instagram ως μανία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αξεσουάρ αντιπροσωπεύουν το 18% της αγοράς ενδυμάτων. Επιπλέον, το Instagram έχει τεράστια επιρροή και στη λιανική ενδυμάτων, με το 75% περίπου των ανθρώπων να αναφέρουν ότι έχουν κάνει αγορές μόδας και ομορφιάς με βάση κάτι που είδαν στην εν λόγω πλατφόρμα.

Youth Social Media Technology Lifestyle Concept

Τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν την Gen Z

Οι άνθρωποι αγαπούν να το διαβάσουν – και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγαπούν να γράφουν – Gen Z. Σε μια μελέτη του Yes Lifecycle Marketing που δεν εκπλήσσει κανέναν, το 80% των Gen Zers επηρεάζεται από τα κοινωνικά μέσα, συγκεκριμένα το Instagram, το Snapchat και το YouTube όταν πρόκειται για αποφάσεις αγοράς.

Τι κάνει αυτή την ομάδα τόσο συναρπαστική; Ίσως αυτή η γενιά να μην γνώρισε ποτέ τον κόσμο χωρίς το Διαδίκτυο και έτσι έχει μια αξιοσημείωτα διαφορετική προσέγγιση στις περισσότερες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρά με το λιανικό εμπόριο. Είναι επίσης η ομάδα που έχει εκμεταλλευτεί την δύναμη της επιρροής των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, όπου μπορούν να πληρώνονται σε προϊόντα και να συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να επεκτείνουν την επιρροή μιας επωνυμίας.

Αυτή η γενιά εξετάζεται γιατί αντιπροσωπεύει όλα όσα θα γίνουν μελλοντικά, όπου τα κινητά, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η επιρροή στο διαδίκτυο συνδυάζονται με τρόπο που μεταφράζεται σε έσοδα του πραγματικού κόσμου. Η συνδυασμένη αγοραστική τους δύναμη ωθεί τις εταιρείες να εξετάσουν τη στάση τους σε πολιτικά θέματα και κοινωνική ευθύνη.

Η Walmart λανσάρει το Scan & Go μέσω κινητού

Η τεχνολογία Scan & Go ακουγόταν τόσο ελπιδοφόρα. Οι πελάτες της Walmart θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή στο smartphone τους ή σε ένα σαρωτή στο κατάστημα για να πληρώσουν για αντικείμενα που έχουν ψωνίσει, σε μια προσπάθεια να παραλείψουν τη γραμμή πληρωμής. Ήταν μια μεγάλη ιδέα και ο μαζικός retailer πήρε μια τολμηρή απόφαση να επεκτείνει το πρόγραμμα σε περισσότερα από 100 καταστήματα φέτος. Μόνο που κανείς δεν ήθελε να το χρησιμοποιήσει.

Η Walmart έκανε την έξυπνη κίνηση να αποσύρει γρήγορα την τεχνολογία. Όμως, η ενέργεια λειτουργεί ως παράδειγμα της απόστασης μεταξύ των προσδοκιών και της πραγματικότητας των κινητών εμπειριών. Στα χαρτί θα πρέπει να δούλεψε: συντομότερες ουρές! Cool! Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους τηλέφωνα! Ωστόσο, παρέμειναν πάρα πολλές τριβές στη διαδικασία, ωθώντας έτσι τους καταναλωτές μακριά, αντί να τους φέρουν πιο κοντά σε μια ομαλότερη αγοραστική εμπειρία. Η Walmart έμαθε από την εμπειρία και προσαρμόζεται δίνοντας στους υπαλλήλους του καταστήματος τεχνολογία για κινητά τηλέφωνα για να βοηθήσουν τους πελάτες στα καταστήματα της.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.