27 Απρ 2024
READING

Η Procter & Gamble επενδύει σε ένα πολύ-πολιτισμικό μέλλον

3 MIN READ

Η Procter & Gamble επενδύει σε ένα πολύ-πολιτισμικό μέλλον

Η Procter & Gamble επενδύει σε ένα πολύ-πολιτισμικό μέλλον

Tristan Walker, chief executive officer of Walker & Company Brands

Η Bevel, η εταιρεία ξυραφιών που σχετίζεται με διαπολιτισμικά προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας, έχει μόλις εισαχθεί στο χώρο των προϊόντων της Procter & Gamble. Η εταιρεία του Tristan Walker θα γίνει θυγατρική της P&G και εκείνος θα παραμείνει στην ηγετική θέση της επιχείρησης ως CEO. Καμία από τις εταιρείες δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αλλά και οι δύο έχουν πολλά να κερδίσουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Η Procter & Gamble αναζητά νέους τρόπους να καινοτομήσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον για τα σταθερά παραδοσιακά προϊόντα της, ειδικά προς τους έγχρωμους άνδρες της ηλικιακής κατηγορίας των millenials. Η Walker & Co θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τους εκτεταμένους πόρους marketing της P&G, καθώς επιδιώκει να προσεγγίσει τα προϊόντα της. Τα μισά έσοδα της εταιρείας προέρχονται από συμφωνία που ο Walker έκλεισε με την Target το 2015.

«Είχαμε πάντα το όραμα να κάνουμε την υγεία και την ομορφιά απλή για τους ανθρώπους του χρώματος», δήλωσε ο Walker στο Fast Company. “Αλλά τώρα επιταχύνουμε αυτό το όραμα με τις πολλές δυνατότητες που έχει να προσφέρει η Procter & Gamble”.

Η Recode ανέφερε ότι η Procter & Gamble πλήρωσε κάπου μεταξύ $ 20 εκατομμυρίων και $ 40 εκατομμυρίων για την εταιρεία, με βάση το πόσα οι επενδυτές είχαν ήδη τοποθετήσει στην εταιρεία. Η CultureBanx σημειώνει πως ορισμένοι από τους επενδυτές είναι οι Upfront Ventures, Andreessen Horowitz  και το Queensbridge Venture Partners, το οποίο υποστηρίζεται από τον ράπερ Nas.

“Οταν πρόκειται για το direct-to-consumer, έχουμε τις δυνατότητες, αλλά όχι την εμβέλεια του Walker”, δήλωσε η Lela Coffey, διευθυντής μάρκας για το πολυπολιτισμικό μάρκετινγκ στην P&G. “Η ευκινησία του είναι εξαιρετικά γρήγορη. Το ποσό των προϊόντων που ήταν σε θέση να φέρει στην αγορά μας κάνει να πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα γι’ αυτή την ταχύτητα. ”

Εκτός από τη Bevel, η μάρκα του Walker “Form”, μια σειρά περιποίησης μαλλιών 10 προϊόντων που ξεκίνησε πέρυσι, έλαβε σημαντικά καλές κριτικές, αλλά δεν διέθετε τους πόρους για να προωθήσει σωστά το προϊόν, σύμφωνα με την Fast Company. Τώρα ο Walker θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον προϋπολογισμό ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα και την ανάπτυξη, για να εμβαθύνει στις καινοτομίες των μαλλιών για τους ανθρώπους του χρώματος και να τις πραγματοποιήσει πλήρως.

Πολιτιστική ευαισθητοποίηση των καταναλωτών: Η εταιρεία του Walker ακολουθεί τα βήματα μίας σειράς άλλων επιχειρήσεων περιποίησης μαλλιών για έγχρωμους που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μεγάλες εταιρείες. Η ιδρυτής της “Carol’s Daughter”, Lisa Price, πώλησε την εταιρεία της στην L’Oréal το 2014. Ο όμιλος ομορφιάς δεν αποκάλυψε το τίμημα για την εξαγορά του.

Το 2017, η Unilever αποκτά τα εμπορικά σήματα “Sundial Brands” της Rich Dennis, τα οποία αποτελούνται από το SheaMoisture, το Nubian Heritage και την καινούργια τότε “Madame C.J. Walker”. Οι εργαζόμενοι έχουν διπλασιαστεί στους 400 τα τελευταία δύο χρόνια και τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί από το 2013 και υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Bain Capital το 2015, αποτίμησε τις “Sundial Brands” σε 700 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόκτηση της Walker & Co. από την P & G, ανακουφίζει την εταιρεία από το ζήτημα της αναζήτησης  για πόρους και υποστήριξη, καθώς θέλουν να προωθήσουν περαιτέρω τα πολυπολιτισμικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, ο Walker και η μικρή ομάδα των 15 εργαζομένων του θα μετακομίσουν στην Ατλάντα, μια πόλη με 54% μαύρο πληθυσμό. Ο Walker δήλωσε ότι η Ατλάντα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών του συνολικά ανά τοποθεσία. Θα συνεχίσουν να εργάζονται για τα εμπορικά σήματα τους, τα “Bevel” and “Form” από τη λεγόμενη “μαύρη mecca”.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.