26 Απρ 2024
READING

Η Foot Locker επενδύει $3M σε startup παιδικής υπόδησης

3 MIN READ

Η Foot Locker επενδύει $3M σε startup παιδικής υπόδησης

Η Foot Locker επενδύει $3M σε startup παιδικής υπόδησης

Η Foot Locker ανακοίνωσε  ότι πήρε μερίδιο της εταιρείας Super Heroic, μια startup που δημιουργεί υποδήματα, ρούχα και αξεσουάρ για παιδιά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

Ο retailer του αθλητισμού επένδυσε 3 εκατομμύρια δολάρια σε μια επένδυση Series Seed II για την εταιρεία, ανεβάζοντας το συνολικό κεφάλαιο του Super Heroic στα 10 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή του το 2016. Η Foot Locker Inc. θα χρησιμεύσει επίσης ως σύμβουλος της Super Heroic, “που θα συνεργάζεται με την εταιρεία σε διάφορες πρωτοβουλίες ανάπτυξης από το προϊόν ως το περιεχόμενο”.

Η startup ιδρύθηκε από τον Jason Mayden, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, και τον Harshal Sisodia, Chief Marketing Officer, οι οποίοι και οι δύο είχαν προηγουμένως ρόλους υποδημάτων στη Nike, σύμφωνα με τις σελίδες τους στο LinkedIn. Ο τελευταίος ρόλος του Mayden στη Nike, ο οποίος αποχώρησε τον Ιούνιο του 2014, ήταν ανώτερος παγκόσμιος διευθυντής της μάρκας Jordan, ενώ ο τελικός ρόλος του Sisodia στον αθλητικό γίγαντα ήταν παγκόσμιος διευθυντής ψηφιακών μάρκων μέχρι την αποχώρησή του τον Νοέμβριο του 2016.

Η επένδυση του Foot Locker όχι μόνο παρέχει κάποια σταθερή χρηματοδότηση για ένα ξεκίνημα που προσπαθεί να βρει το δρόμο του στον χώρο των παιδικών υποδημάτων, αλλά και δίνει νέα ζωή στο δικό του υποκατάστημα, Kids Foot Locker, το οποίο θα είναι το πρώτο φυσικό κατάστημα που θα πουλάει προϊόντα της εταιρείας Super Heroic στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα παπούτσια Super Heroic “δημιουργήθηκαν ειδικά για παιδιά” και διαθέτουν φωτεινά χρώματα και λωρίδες εύκολα ρυθμιζόμενες αντί για κορδόνια. Η αποστολή της εταιρείας βασίζεται στην ιδέα ότι “το παιχνίδι είναι καλό για την ψυχή”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, και τα παπούτσια τους σχεδιάζονται με το παιδικό παιχνίδι στο μυαλό.

Το Foot Locker δεν είναι το πρώτο που επενδύει σε μια καινοτόμο, νεότερη εταιρεία με την ελπίδα να αποκομίσει οφέλη από αυτήν. Η Macy’s επένδυσε πέρυσι στο concept store b8ta, η Walmart απέκτησε μεμονωμένες εταιρείες για να κατανοήσει την τεχνογνωσία της κατηγορίας και η Target έχει πολλά προγράμματα που αποσκοπούν στο να δώσουν στις startups μία ώθηση, συμπεριλαμβανομένης μιας εταιρείας για τους Gen Z, μιας εταιρείας  ομορφιάς και το Target + Techstars.

Νέες ιδέες από το Super Heroic θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία με το κομμάτι που απευθύνεται στα παιδιά με τον τρόπο που άλλες εταιρικές δραστηριότητες βοήθησαν τη ναυαρχίδα της. Η εταιρεία έχει πειραματιστεί με διάφορα φορμάτ, συμπεριλαμβανομένου ενός pop-up της Nike γύρω από το NBA. Το Foot Locker ανταγωνίζεται σε έναν δύσκολο χώρο, αν και βοηθήθηκε αρκετά από τη διαδεδομένη εμμονή με τα αθλητικά παπούτσια. Ο έμπορος αγωνίστηκε ελαφρώς για να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα κερδοφορίας πέρυσι, αλλά ανέφερε καλύτερα συγκριτικά αποτελέσματα σε σχέση με το προηγούμενο  έτος.

«Με το ισχυρό του ταλέντο και την πρωτοποριακή καινοτομία, προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την ομάδα Super Heroic για να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό, φρέσκο ​​προϊόν στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον», δήλωσε ο Richard Johnson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. “Το να δίνουμε στα παιδιά τα εργαλεία που θέλουν για να είναι ενεργητικά, είναι στο DNA μας. Το να ενώσουμε τις δύο εταιρείες μας για να ωθήσουμε τα παιδιά να παίξουν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.