26 Απρ 2024
READING

Οι κινέζοι μαθητές παρακολουθούνται μέσω τεχνολογίας που ενσωματώνεται στις “έξυπνες στολές” τους

3 MIN READ

Οι κινέζοι μαθητές παρακολουθούνται μέσω τεχνολογίας που ενσωματώνεται στις “έξυπνες στολές” τους

Οι κινέζοι μαθητές παρακολουθούνται μέσω τεχνολογίας που ενσωματώνεται στις “έξυπνες στολές” τους

Τα σχολεία στην επαρχία Guizhou και στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang χρησιμοποιούν “έξυπνες στολές” ενσωματωμένες με GPS για να βεβαιωθούν ότι οι μαθητές δεν φεύγουν από την τάξη και να εξασφαλίζουν στους γονείς την παρακολούθηση και την ασφάλεια των παιδιών τους.

Εννέα σχολεία στο Guizhou και δύο στο Guangxi έχουν εισαγάγει τις στολές ιχνηλάτησης.

Το Guangxi είναι μια φτωχότερη επαρχία στην Κίνα και αντιμετωπίζει υψηλότερα ποσοστά αποχής από το σχολείο.

Οι προγραμματιστές της Chip Guizhou Guanyu Technology δήλωσαν ότι η ώρα και η ημερομηνία καταγράφονται αφότου οι φοιτητές που φορούν τις στολές υψηλής τεχνολογίας εισέρχονται στο σχολείο. Οι κινήσεις των μαθητών σε αυτό το σημείο είναι επίσης καταγεγραμένες σε βίντεο, το οποίο οι γονείς μπορούν να δουν σε μια online εφαρμογή για κινητά.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα παιδιά να ανταλλάσσουν παράνομα τις στολές.

Για εκείνους που το σκάνε, η παράλειψη ενός μαθήματος ενεργοποιεί έναν συναγερμό που ενημερώνει τους δασκάλους και τους γονείς. Εάν ένας μαθητής αποχωρήσει από το σχολείο χωρίς άδεια, ενεργοποιείται φωνητικός συναγερμός.

Η Κίνα είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογίας για την επιτήρηση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει αυξήσει τις προσπάθειες επιτήρησης στην περιοχή του Xinjiang ως μέρος μιας συνεχιζόμενης καταστολής στον πληθυσμό των Μουσουλμάνων του Uighur.

Και ακόμα και στις μεγάλες πόλεις, οι περισσότεροι από τους πλούσιους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν γνωρίζουν καν ότι τα οχήματά τους θα μπορούσαν να συλλέγουν δεδομένα και να τα στέλνουν πίσω σε «κρατικά υποστηριζόμενα κέντρα παρακολούθησης».

Ο Wang Ping, επικεφαλής του συνδικάτου στο γυμνάσιο του Xiuwen στο Guizhou, δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν 1.000 μαθητές έχουν φορέσει τις φορτωμένες με τεχνολογία στολές για πάνω από ένα μήνα.

Οι μαθητές έχουν δύο καλοκαιρινές στολές και δύο για το χειμώνα, η κάθε μία κοστίζει 320 yuan (47 δολάρια) συνολικά,  περίπου την ίδια τιμή με τις κοινές στολές, σύμφωνα με την China Daily.

Ένας γονέας από το Xiuwen High Schoo, ο Zhao Shengyong, είπε ότι είναι ευχαριστημένος με τη λειτουργία παρακολούθησης της στολής.

“Το σχολείο είναι ένα οικοτροφείο, οπότε είναι δύσκολο για μένα να τον καθοδηγώ στο σπίτι. Αυτή η στολή μπορεί να ασκήσει κάποια πίεση σε αυτόν και να του υπενθυμίζει ότι θα ενημερωθώ εάν παραλείπει μαθήματα”, δήλωσε στην China Daily.

“Είναι δύσκολο να είσαι γονιός ενός εφήβου και χρειάζομαι όλη τη βοήθεια που μπορώ να πάρω.”

Ένας εκπρόσωπος είπε στην China Daily ότι, εκτός από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προστατεύει την ιδιωτικότητα και μόνο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που συλλέγονται.

Η αναφορά στις έξυπνες στολές κυκλοφορεί στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αντανακλώντας την προθυμία του Κομμουνιστικού Κόμματος να συζητήσει ανοιχτά, να ενθαρρύνει και να ομαλοποιήσει την επιμέρους παρακολούθηση.

Κάτω από την αυξανόμενη εξουσία του κινέζου προέδρου Xi Jinping, το κομμουνιστικό κράτος γίνεται γρήγορα μια ψηφιακή αυτοκρατορία, με τεράστια δίκτυα επιτήρησης που διασταυρώνονται με δρακόντεια μέσα ελέγχου.

Τον Νοέμβριο, η Κίνα έβαλε το λογισμικό επιτήρησης στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, που οι αρχές λένε ότι μπορούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους από το στυλ βαδίσματος, ακόμα και όταν οι πλάτες τους γυρίσουν και τα πρόσωπα κρυφτούν.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτήρησης της Κίνας έρχεται καθώς το κράτος αναπτύσσει ένα φιλόδοξο “σύστημα κοινωνικών πιστώσεων” που απειλεί να κατατάξει τους πολίτες μέσω της συμμόρφωσης και της συμπεριφοράς, επιβραβεύοντας και τιμωρώντας τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις σωρευτικές βαθμολογίες τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.