24 Απρ 2024
READING

12 μυστικά παραγωγικότητας από επιτυχημένους επιχειρηματίες

6 MIN READ

12 μυστικά παραγωγικότητας από επιτυχημένους επιχειρηματίες

12 μυστικά παραγωγικότητας από επιτυχημένους επιχειρηματίες

«Να είστε πιο παραγωγικός» . Μια συχνή φράση στην κορυφή της λίστας για τους στόχους του νέου έτους, αλλά στην πραγματικότητα η εξεύρεση των εργαλείων για την εφαρμογή στην καθημερινή ζωή είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος. Ειδικά όταν συμβουλές από τεχνολογικούς μεγιστάνες, όπως ο Tim Cook, περιλαμβάνουν να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι στις 3.45 π.μ. κάθε πρωί.

Για να διαχειριστείτε καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο σας

Πάρτε το Trello σπίτι


Το Trello, το δημοφιλές διαδικτυακό εργαλείο διαχείρισης project, είναι πλέον εγκατεστημένο σε πολλούς χώρους εργασίας και με βάσιμους λόγους: είναι ένας χρήσιμος τρόπος προγραμματισμού. Και η βασική έκδοση είναι δωρεάν, οπότε γιατί να μην το χρησιμοποιείτε στο σπίτι; Ο Yunha Kim, ο ιδρυτής της Simple Habit, σίγουρα βλέπει την πρόκληση: “Έχω πίνακες Trello για έργα όπως κυκλοφορίες προϊόντων, αλλά και για τυχαία, όπως να καλέσω έναν φίλο ή τον οδοντίατρό μου”, λέει. “Με βοηθά να μείνω οργανωμένος και ενεργητικός.”

Να είστε πιο μοναχικός

Όταν αντιμετωπίζει μια μέρα γεμάτη συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, η Jen Rubio, συνιδρυτής της Away, έχει τη συνήθεια να ξοδεύει την πρώτη ώρα της ημέρας της εντελώς μόνος του. Το ονομάζει “η ώρα του εαυτού μου”. Μπορεί να διαλογιστεί ή να γυμναστεί, ή πηγαίνει κατευθείαν στην εργασία και αρχίζει να απαντά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά πάντα παίρνει εκείνη την ώρα για να είναι μόνη της. “Είμαι με τον δικό μου ρυθμό, χωρίς συναντήσεις ή ειδοποιήσεις. Με ενεργοποιεί », λέει.

Δημιουργήστε μια ηλεκτρονική λίστα εργασιών

Τα χρωματικά κωδικοποιημένα post-it είναι καλά, αλλά επίσης συσσωρεύονται, και όλα χάνονται μαζί με τη λίστα των υποχρεώσεών σας. Το Todoist σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις εργασίες που χρειάζετε για να ολοκληρώσετε, τα σχέδια που έχετε κάνει με φίλους ή τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε, οργανώνοντάς τα πιο αποτελεσματικά και συγκεντρώνοντάς τα στο τηλέφωνό σας. Μια προσωπική συμπάθεια της Christine Foster, διευθύνων σύμβουλος στο The Alan Turing Institute: “Το χρησιμοποιώ για να φτάσω στο” inbox zero “. Μου αρέσει να γράφω τα παιχνίδια που συνιστούν οι φίλοι ή τα μέρη διασκέδασης που θα άρεσαν στα παιδιά μου », λέει.

Μειώστε τα digital

Ο Andrew Keen, συγγραφέας του How to Fix the Future, λέει ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς το Freedom , την εφαρμογή “internet blocker”. “Μου επιτρέπει να γράφω βιβλία χωρίς την ατελείωτη διάσπαση των ηλίθιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακόμη και τις πιο διασκεδαστικές ενημερώσεις των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης”, λέει. Και αν και η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν, ξεκινώντας από λίγο λιγότερο από 2 λίρες το μήνα, θα σας τραβήξει την προσοχή. Κάτι που ο Keen περιγράφει ως “ένα από τα πιο σπάνια και πολύτιμα προϊόντα της ψηφιακής εποχής”.

 

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα στον εργασιακό χώρο

Οργανώστε ανεπίσημες συναντήσεις

“Η παραδοσιακή συνάντηση είναι μια χρονολογημένη έννοια”, λέει ο Clare Gilmartin, Διευθύνων Σύμβουλος της Trainline. Η εταιρική του ατμόσφαιρα μπορεί πράγματι να είναι τρομακτική, με τα μέλη της ομάδας να αισθάνονται την πίεση να κριθούν από τους προϊσταμένους τους. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό, λέει ο Gilmartin. Προτιμά να οργανώνει μικρές, τυχαίες συναντήσεις με αποστολές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένας καλύτερος τρόπος να αφήσουμε την ομάδα  να μοιραστεί άτυπες ιδέες και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Βεβαιωθείτε ότι όλα επικοινωνούν

Ο Scott Walchek, Διευθύνων Σύμβουλος της Trov, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία των ομάδων. Εξασφαλίζει ότι κάθε εβδομάδα ξεκινάει μια συνάντηση 20 λεπτών που καταγράφεται για διαφορετικά τμήματα για να εξηγήσει τι κάνουν. “Δεν πρόκειται για συνάντηση κατάστασης”, λέει. “Ενθαρρύνουμε τις ομάδες να μην λένε τίποτα εάν η δουλειά τους δεν έχει άμεσο αντίκτυπο.” Ένας τρόπος για να ασκηθεί η πίεση μακριά εξασφαλίζοντας ότι κάθε τμήμα γνωρίζει τι κάνουν οι άλλοι στην εταιρεία.

Σχεδιάστε τη γραμμή ανάμεσα στην εργασία και την ευχαρίστηση

Αυτό είναι για όσους εργάζονται στη δημιουργική βιομηχανία: πώς εξασφαλίζετε ότι παραμένετε ενήμεροι για τους στόχους της παραγωγικότητας όταν η δουλειά σας είναι το πάθος σας; Ο Alex Ward, συνιδρυτής της Three Fields Entertainment, εξηγεί τις προκλήσεις που αντιμετώπισε όταν το παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε ως χόμπι, έγινε η δραστηριότητά του εννέα με πέντε. “Τα παιχνίδια μπορούν να είναι μεμονωμένα και μοναχικά, ενώ η δημιουργία τους απαιτεί να εργάζεσαι ως μέλος μιας ομάδας”, λέει. Είναι κρίσιμο, συνεχίζει, να παραμένει πάντοτε επικεντρωμένος στη συνεργασία, την επίλυση προβλημάτων και την εντατικοποίηση της προσπάθειας για να προσφέρει βοήθεια σε διαφορετικούς τομείς.

Επενδύστε στην ποιότητα

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό – και οικονομικά λογικό – να κυνηγάτε συνεχώς τη χαμηλότερη τιμή, η επιχειρηματική προπονητής Christine Hassler λέει ότι αξίζει να δούμε την ποιότητα των επενδύσεων. Και να επενδύουμε περισσότερα χρήματα όταν αξίζει τον κόπο. “Κατά τα πρώτα πέντε χρόνια, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να εξοικονομήσω χρήματα κάνοντας πολλά πράγματα η ίδια ή να προσλάβω το άτομο με το χαμηλότερο μισθό», λέει. Αυτό όμως κοστίζει τις ευκαιρίες «τώρα, προσλαμβάνω τους πιο ειδικευμένους ανθρώπους για οποιαδήποτε εργασία», συνεχίζει.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στους μελλοντικούς στόχους σας

Μην σκέφτεστε υπερβολικά

Η υπερβολική σκέψη προκαλεί ανησυχία και ανησυχητικές στάσεις στο δρόμο της ολοκλήρωσης. Είναι καλύτερα, μερικές φορές, να αναλάβουμε έναν κίνδυνο και να προχωρήσουμε με αυτόν, σύμφωνα με τον Hayden Wood, τον συνιδρυτή του Bulb. Θυμάται ότι ξεκίνησε την επιχείρησή του, και δεν είχε όνομα δύο μήνες πριν την έναρξη, επειδή η ομάδα φοβόταν να το κάνει λάθος. “Η συμβουλή μου είναι: μην παρασκέφτεστε ή ανησυχείτε”, λέει. “Μόλις γίνει δικό σας, θα μοιάζει σωστό.”

Αλλάξτε τα μικρά πράγματα

Οι μικρές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής σας. Για την Robin Chase, τον συνιδρυτή του Buzzcar, ξεκινάει με τη μετακίνηση. Από το να ξοδέψει 18% του εισοδήματός της στις μεταφορές, πήγε στο 8%, “και η ποιότητα ζωής μου είναι καλύτερη”, λέει.Η  Chase περπατά ή κάνει ποδήλατο ή κλείνει μια θέση σε ένα μεταφορικό κοινής χρήσης. Ένας άλλος λόγος για να μειώσει το χρόνο που περνά με το να  στριμώχνεται στο μετρό.

Υποβάθμιση των προτύπων σας (όταν είναι πολύ υψηλά)

«Μην το κάνετε σωστά, γράψτε το!»  μια γνωστή συμβουλή για την Elizabeth Varley, τον CEO της TechHub. “Η μητέρα μου θα μου το έλεγε αυτό όταν θα ερχόμουν σχολαστικά με μια παράγραφο ενός δοκίμιου την επόμενη μέρα στο σχολείο”, λέει. Είναι λογικό να θέλετε να κάνετε τα πράγματα τέλεια, αλλά εάν τα πρότυπα σας σάς σταματούν να δεχτείτε μια επιλογή που είναι απολύτως καλή, γίνονται αντιπαραγωγικά. Σε πολλές περιπτώσεις, έχει ως αποτέλεσμα να μην κάνετε καθόλου κάποια πράγματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε να δέχεστε τις χαμηλές προσδοκίες.

Συνηθίστε να κρίνεστε

Μια άλλη συμβουλή γονέων, αυτή τη φορά από τη μητέρα της Otegha Uwagba, η οποία ίδρυσε την Women Who: “Δεν θα είναι πάντα όλοι με το μέρος σας”. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εργάζεστε στις δημιουργικές βιομηχανίες, όπου το έργο σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί με αρνητική κριτική σε κάποιο σημείο. «Όλοι δεν πρόκειται να συμπαθούν, να εκτιμήσουν ή να αγαπούν ό, τι κάνετε», λέει η Uwagba, «και αυτό είναι ΟΚ. Μάθετε να μην το πάρετε προσωπικά και να προχωράτε “.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.