5 ιστορίες που διαμόρφωσαν την τεχνολογία στο retail

Σημαντικές πρόοδοι έχουν σημειωθεί στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον εμπορικό χώρο. Οι αγορές μέσω φωνής ή γραπτού κειμένου έχουν διαμορφώσει το τοπίο περαιτέρω, οι retailers έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να επεκτείνουν τις έννοιες των καταστημάτων και οι εμπειρίες αγορών χωρίς μετρητά έχουν αυξηθεί εκθετικά.

Παρατίθεται μια λίστα με τις κορυφαίες ιστορίες τεχνολογίας που διαμορφώθηκαν στο λιανικό εμπόριο :

Η Asos κάνει το ντεμπούτο του στο Google Assistant για αγορές μέσω φωνής

Η Asos ξεκίνησε έναν βοηθό αγορών με φωνή, που ονομάστηκε Enki, μέσω του Google Assistant την προηγούμενη χρονιά. Οι αγοραστές στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιούν τη λειτουργία λέγοντας “Γεια σου, Google, μίλησε με την Asos” σε ένα έξυπνο ηχείο Google Home ή στην εφαρμογή Android ή iOS. Εκτός από τις φωνητικές εντολές, η λειτουργία δέχεται επίσης κείμενα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να μπορούν να ανακαλύψουν νέα είδη ένδυσης στον ιστότοπο. Το Enki περιλαμβάνει επίσης ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Style Match, ένα στοιχείο οπτικής αναζήτησης, το οποίο επιτρέπει στους αγοραστές να βρίσκουν προϊόντα φορτώνοντας εικόνες από το τηλέφωνό τους ή το διαδίκτυο.Το 2018 είδε τους retailers να εξερευνούν τα φωνητικά τοπία αγορών και την οπτική αναζήτηση. Νωρίτερα, η Google προώθησε το Shopping Actions, με το οποίο μπορούν να συνδεθούν με έξυπνες οικιακές συσκευές Google, για να ελαχιστοποιηθούν τα “σημεία τριβής” κατά την πραγματοποίηση αγορών. Η Best Buy, η Sephora και η Nike είναι μεταξύ των retailers που περιλαμβάνονται στην ενοποιημένη δυνατότητα καλαθιού αγορών, ενσωματωμένη στις συσκευές Google. Επιπλέον, η Farfetch συνεργάστηκε με τη Syte  για να δώσει τη δυνατότητα οπτικής αναζήτησης για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της.

 

Η Walmart αποκαλύπτει την υπηρεσία αγορών χωρίς κλικ για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης με υψηλό εισόδημα

 

Η Walmart παρουσίασε την υπηρεσία Jetblack αποκλειστικής διανομής μηνυμάτων, που ξεκίνησε το 2018. Η υπηρεσία απευθύνεται σε νέους και οι χρήστες πρέπει να έχουν έναν θυρωρό στο κτίριο τους για να λάβουν παραδόσεις κούριερ. Μέσω ενός συνδυασμού τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης γνώσης, η υπηρεσία επιτρέπει στα μέλη να στέλνουν γραπτές ερωτήσεις ή αιτήματα στην υπηρεσία, προκειμένου να έχουν τα αντικείμενα που αποστέλλονται απευθείας στα σπίτια τους. Η προσωπική υπηρεσία αγορών κοστίζει 50 δολάρια το μήνα και περιλαμβάνει μια ποικιλία χαρακτηριστικών από την συσκευασία και την παράδοση δώρων έως την αποστολή εικόνων στην Jetblack για την αναζήτηση αντικειμένων.Η ώθηση της Walmart στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου έγινε εμφανής το 2016 όταν απόκτησε τον online έμπορο λιανικής, Jet, επομένως η εξερεύνηση της τεχνολογίας κειμένου σε κατάστημα για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτρονικής παρουσίας της φαινόταν κατάλληλη. Η Walmart έχει επίσης πραγματοποιήσει σημαντικές κινήσεις στην τεχνολογία, όπως η δρομολόγηση μιας εφαρμογής για ψώνια στο κατάστημα για τους πελάτες των καταστημάτων, η εκπόνηση σχεδίων για ένα εργαστήριο AI στο κατάστημα και η επανέκδοση του ιστότοπού της, Walmart.com.

 

Η Amazon επιλέγει 2 τοποθεσίες του Chicago για το Amazon Go

Η Amazon, τον Ιούνιο, άνοιξε καταστήματα Amazon Go στο Σικάγο, στον εμβληματικό Willis Tower (πρώην Tower Sears) και στο Ogilvie Transportation Center, δύο τοποθεσίες με αυξημένη κυκλοφορία. Η Amazon Go έκτοτε επεκτάθηκε σε 10 τοποθεσίες στο Σιάτλ, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο, ενώ μια πρόσθετη τοποθεσία προστέθηκε στο Κέντρο του Ιλινόις στο Σικάγο το 2019.Με την έναρξη του πρώτου καταστήματος χωρίς ταμείο στο Σιάτλ στις αρχές του 2018, φαίνεται ότι το τρένο “Go” δεν έχει να κάνει τίποτα λιγότερο από το να επιταχύνεται. Πιο πρόσφατα, η Amazon έχει αναφερθεί ότι εξετάζει τα αεροδρόμια ως πιθανές τοποθεσίες για τα καταστήματα χωρίς ταμείο, σύμφωνα με ένα άρθρο του Reuters. Και η Amazon δεν είναι η μόνη στην εξερεύνηση των τεχνολογιών χωρίς ταμείο. Η Walmart πρόσφερε τη δυνατότητα “Scan & Go”, η οποία έδωσε στους αγοραστές τη δυνατότητα να σαρώσουν γραμμωτούς κώδικες για τα αντικείμενα που επιθυμούν να αγοράσουν μέσα σε μια εφαρμογή και να επιδείξουν την απόδειξη σε ένα μηχάνημα φεύγοντας από ένα κατάστημα, αλλά η λειτουργία του διακόπηκε λόγω χαμηλής χρήσης. Επιπλέον, η Kroger αξιοποιεί την προσπάθειά της με τίτλο “Scan Bag Go” για σχεδόν έξι χρόνια σε ορισμένα καταστήματά της.

 

Η Macy’s και η b8ta συνεργάτες στα concept stores

Η Macy ανακοίνωσε τον Ιούνιο τη συνεργασία της με την εταιρία b8ta, η οποία περιλαμβάνει τα b8ta shop-in- shop και επίσης υποστηρίζει την αγορά του Macy’s pop-up, The Market @ Macy’s, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Η τεχνολογία εξέτασε νέες μορφές λειτουργίας μέσω της τεχνολογίας του b8ta, καθώς και επέκτεινε το μέγεθος ορισμένων υφιστάμενων χώρων. Η συνεργασία θα διευκολύνει την συμμετοχή μαρκών στην αγορά, επειδή το b8ta θα βοηθήσει την Macy να προσαρμόσει περαιτέρω την πλατφόρμα της.”Όταν το Macy’s άρχισει να απελευθερώνεται από την “τυραννία των πωλήσεων” και το κέρδος ανά τετραγωνικό μέτρο χώρου και αντ ‘αυτού αρχίσει να δημιουργεί και να μετράει « εμπειρίες ανά τετραγωνικό μέτρο », τα καταστήματά της θα μπορέσπυν να γίνουν το πιο ισχυρό κανάλι μέσων που έχουν στη διάθεσή τους, τις πωλήσεις και την υποστήριξη των πελατών σε όλα τα κανάλια “, δήλωσε ο Doug Stephens, αναλυτής μελλοντικών τάσεων στο retail και συγγραφέας.Η κίνηση για τη βελτίωση της τεχνολογίας που υποστηρίζει την Market @ Macy’s ήρθε περίπου την ίδια στιγμή που απέκτησε το concept store, Story, στη Νέα Υόρκη, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία των εννοιών των καταστημάτων και των shop-in-shops στο λιανικό εμπόριο, ειδικά στα πολυκαταστήματα. Η μεγαλύτερη εστίαση στην τεχνολογία στα καταστήματά τους και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρά με την εμπειρία του πελάτη είναι επίσης μια καλή κίνηση για την Macy’s, σύμφωνα με τον Maya Mikhailov, συνιδρυτή και επικεφαλής μάρκετινγκ του GPShopper.”Αυτό που βλέπετε είναι ο πολλαπλασιασμός της τεχνολογίας γύρω από τις αναλύσεις φυσικής εμπειρίας στο κατάστημα και τα σημεία πώλησης που συγκλίνουν με την κινητή συσκευή του πελάτη”, ανέφερε τότε. “Τα Macy είναι πιο εξελιγμένα με την ψηφιακή τεχνολογία, ήταν πάντα πολύ εξελιγμένα και αυτή είναι μια ακόμα έξυπνη εξέλιξη”.

 

Το σύστημα απογραφής του Whole Foods 


Ένα νέο σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων προκάλεσε αρκετές δυσλειτουργίες τοποπετήθηκε  στην Amazon. Το σύστημα απογραφής προηγήθηκε της απόκτησης της αλυσίδας super markets από την Αmazon τον περασμένο Αύγουστο. Στο πλαίσιο του συστήματος, η Total Foods εφάρμοσε ένα σύστημα scorecard για να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι ακολούθησαν το νέο πρωτόκολλο και το σύστημα ανάλογα. Ωστόσο, το Business Insider ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι η τεχνολογία «προκαλούσε άγχος» στο προσωπικό.Παρόλο που το σύστημα προηγήθηκε της εξαγοράς του Ομίλου Whole Foods από την Amazon, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει περάσει από δικές του καταγγελίες των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των ετών και έχει εξεταστεί προσεκτικά για το πώς χειρίζεται τους υπαλλήλους του στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon εγκατέστησε οθόνες για πρώην υπαλλήλους που έκλεβαν στη δουλειά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις απολύσεις τους. Η εταιρεία χρησιμοποίησε επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων “rank-and-yank”, το οποίο από τότε έχει αναδιοργανωθεί. Το σύστημα επιβράβευε τους εργαζόμενους που επαινούσαν τους εαυτούς τους και κατηγορούσαν τους συναδέλφους τους, και τιμωρούσε τους εργαζόμενους που δεν ήταν τόσο πρόθυμοι για αυτοπροβολή και δεν ήθελαν να κάνουν παράπονα για τους άλλους.Ωστόσο, αυτό δείχνει μια μεγαλύτερη τάση των λιανοπωλητών να βρουν το “γλυκό σημείο” της τεχνολογίας ενσωμάτωσης που θα ωφελήσει τόσο τον εργαζόμενο όσο και τον καταναλωτή. Μια πρόσφατη μελέτη της Zebra Technology διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των 1,200 εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και να δημιουργήσουν μια γενικότερη εμπειρία αγορών, εάν ήταν εξοπλισμένοι με tablets. Η τοποθέτηση της σπουδαιότητας στην κατανόηση των τεχνολογιών από τους εργαζόμενους θα μπορούσε να διευκολύνει τη μετάβαση στις μελλοντικές τεχνολογικές ενοποιήσεις.