19 Απρ 2024
READING

Οι 10 startups που αξίζει να γνωρίζουμε

4 MIN READ

Οι 10 startups που αξίζει να γνωρίζουμε

Οι 10 startups που αξίζει να γνωρίζουμε

Δεν υπάρχει έλλειψη ανθρώπων με τολμηρές ιδέες και ενθουσιασμό για την επιδίωξη τους. Μην πάτε μακριά. Δείτε το φετινό κατάλογο των κορυφαίων παγκόσμιων αναδυόμενων εταιρειών.

Η Kairos, ένα ταμείο επενδύσεων πρώιμης φάσης στη Νέα Υόρκη που αναζητά κορυφαίους νέους ιδρυτές που αντιμετωπίζουν τα πιο πιεστικά προβλήματα στον κόσμο, παρουσίασε το ετήσιο κατάλογο κερδοφόρων επιχειρηματιών στα τέλη του 2018. Από τις 2.500 νεοσύστατες επιχειρήσεις, που προέρχονταν από περισσότερες από 65 χώρες σε όλο τον κόσμο, μόλις 50 εταιρείες πραγματοποίησαν τη διαφορά. (Ενώ η Kairos έχει απονείμει σε κάθε εταιρεία μια επένδυση ύψους 50.000 δολαρίων, η επιλογή έγινε πριν από οποιαδήποτε τέτοια επένδυση.)

Εδώ είναι οι 10 από τις καλύτερες αναδυόμενες εταιρείες του φετινού έτους:

BabySparks

Αν δεν είστε παντρεμένοι με έναν ειδικό παιδικής ανάπτυξης, οι νέοι γονείς έχουν πολύ λίγα αξιόπιστα site για να μάθουν για το μικρό τους. Μπείτε στο BabySparks, την υπηρεσία πενταετούς συνδρομής για εκπαίδευση που απευθύνεται στους γονείς και σας δίνει περισσότερες γνώσεις για τα κρίσιμα πρώτα χρόνια του παιδιού, προσφέροντας τα πάντα, από τις καθημερινές κατάλληλες για την ηλικία δραστηριότητες, μέχρι τα κύρια ορόσημα της  ανάπτυξης ενός παιδιού.

Bumblebee Spaces

Οι ιδρυτές των Bumblebee Spaces του Σαν Φρανσίσκο θέλουν να μειώσετε το μέγεθος – ή, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, να αναβαθμίσετε το χώρο σας. Αυτή τη στιγμή, πωλούνται σε επιλεγμένους πελάτες στο Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ, τα κρεβάτια, οι ντουλάπες, τα ράφια και οι αποθηκευτικοί χώροι της εταιρείας που κρέμονται κατά μήκος της οροφής ενός δωματίου και μπορούν να καλούνται μέσω μιας εφαρμογής. Ένα πλήρες δωμάτιο στο ταβάνι με όλα αυτά τα κομμάτια επίπλων κοστίζει μεταξύ $ 6.000 και $ 10.000, ενώ το Bumblebee Spaces δέχεται τώρα αιτήματα για τη μαζική αγορά.

 

Dana Cita

Με έδρα την Τζακάρτα της Ινδονησίας, η Dana Cita παρέχει δάνεια σε φοιτητές της Ινδονησίας. Η Dana Cita, που ιδρύθηκε το 2017, είναι μία από τις πρώτες πλατφόρμες φοιτητικών δανείων που διατίθενται στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και, από τον Μάρτιο του 2018, παρέχει μέχρι και 2 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 144.000 δολάρια) σε φοιτητικά δάνεια προς τους δανειολήπτες.

Fintual

Με έδρα το Σαντιάγκο της Χιλής, η Fintual πήρε μια ώθηση το καλοκαίρι, όταν συμμετείχε στη διοργάνωση για ενίσχυση νέων εταιρειών του Σαν Φρανσίσκο της Y Combinator, την ίδια διοργάνωση που καλλιέργησε εταιρείες όπως το Airbnb και το Dropbox. Η Fintual ιδρύθηκε το 2016 και είναι μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα οικονομικής διαχείρισης και επενδύσεων που βοηθά τους χρήστες να επενδύσουν σε αμοιβαία κεφάλαια χαμηλής αμοιβής. Είναι βασικά η λατινοαμερικανική έκδοση της Betterment ή Wealthfront, τις οποίες η Fintual παραδέχεται ότι εμπνέεται.

Goodr

Η Goodr θέλει να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης σε τρόφιμα και να εξαλείψει τα άχρηστα απόβλητα. Η  πλατφόρμα διαχείρισης τροφίμων που βρίσκεται στην Ατλάντα συντονίζει τη δωρεά περίσσειας φαγητού σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ενώ οι υπηρεσίες είναι δωρεάν για μη κερδοσκοπικούς πελάτες, η Goodr χρεώνει τις επιχειρήσεις για να απαλλαγούν από τα απόβλητα. Τα δεδομένα και οι υπηρεσίες παρακολούθησης προσφέρουν ένα παράθυρο στις πρακτικές αποβλήτων της εταιρείας σας. Η Goodr παρέχει επίσης φορολογικά οφέλη σε εταιρείες που προσφέρουν τρόφιμα.

HappyEMI

Η εταιρεία HappyEMI, που ιδρύθηκε το 2017, είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής δανειοδότησης που χρεώνει τους καταναλωτές κατά 2% σε αγορές όπως τα ρούχα, τα ηλεκτρονικά και τα έπιπλα. Αυτή η εταιρεία στο Μπανγκαλόρ, με έδρα την Ινδία, συγκέντρωσε πρόσφατα 1.5 εκατομμύρια δολάρια στο γύρο των χορηγιών της.

Homework Answers

Οι Homework Answers από την Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια, παρέχουν βοήθεια μέσω  άμεσης σύνδεσης μαθητών με εκπαιδευτές. Ένας φοιτητής μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία της μαθηματικής εργασίας του και να βρει live, βήμα-βήμα βοήθεια επί τόπου. Όταν οι χρήστες εγγράφονται, παίρνουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων που μπορούν να θέσουν και έπειτα έχουν την επιλογή να αγοράσουν περισσότερες ερωτήσεις από τη στιγμή που θα εξαντληθούν.

Muvo

Τα e-bikes είναι παντού. Μία από τις εταιρείες που εξυπηρετούν τους Κολομβιανούς είναι η Muvo. Με έδρα τη Μπογκοτά, ιδρύθηκε το 2017, η Muvo ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη υπηρεσία ανταλλαγής ηλεκτρονικών ποδηλάτων στη Λατινική Αμερική.

Positive Foods

Η Positive Foods κάνει “καθαρά” γεύματα (τα γεύματα που δεν προέρχονται από επεξεργασμένα τρόφιμα) που έχουν σχεδιαστεί για να τρώγονται εν κινήσει. Σαλάτες κοτόπουλου ή sashimi τόνου nicoise. Κάθε ένα από τα πιάτα, τα οποία κυμαίνονται στην τιμή, ανάλογα με τον συνεργάτη της εταιρείας, γίνονται από το μηδέν, προετοιμάζονται ξεχωριστά και σερβίρονται έτοιμα για κατανάλωση. Τα πιάτα είναι διαθέσιμα για παράδοση και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης στο Λος Άντζελες, όπου εδρεύει η εταιρεία.

Vivvi

Εάν ρωτήσετε κάποιον γονέα της Νέας Υόρκης, θα σας πει ότι η κακή μέριμνα είναι ένα από τα σκληρότερα πράγματα για τη ζωή στο Μεγάλο Μήλο. Όχι μόνο είναι ακριβή, συνήθως υπάρχει και λίστα αναμονής. Η Vivvi θέλει να βοηθήσει. Χρησιμοποιώντας φορολογικά κίνητρα και άλλα προγράμματα, η εταιρεία βοηθά τις επιχειρήσεις της περιοχής της Νέας Υόρκης να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης σε εργαζόμενους με παιδιά ηλικίας έως έξι εβδομάδων.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.