26 Απρ 2024
READING

Τάσεις για το online shopping το 2019

5 MIN READ

Τάσεις για το online shopping το 2019

Τάσεις για το online shopping το 2019

Ψηφιακά καροτσάκια γεμάτα με είδη super market. Τα φωνητικά ψώνια παίρνουν λίγη βοήθεια από τις οθόνες. Τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε βαθιά στην κρυστάλλινη σφαίρα του ηλεκτρονικού εμπορίου και να αποκαλύψουμε τις τάσεις που τροφοδοτούνται με τεχνολογία και που θα οδηγήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές το 2019.

Η πτώση των “γιγάντων” του retail

Σκεφτείτε το εξής: Τα παιχνίδια “R” Us δεν είναι πλέον στην αγορά και μέχρι το 2019 σχεδόν όλα τα καταστήματα Sears θα κλείσουν, επίσης. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι των καταναλωτικών δολαρίων διαθέσιμα για να δαπανηθούν αλλού, ένα μεγάλο μέρος  online.

Θα είναι συναρπαστικό να δούμε ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο των χριστουγεννιάτικων αγορών από εδώ και πέρα. Aναμένεται ότι ένα τμήμα αυτής της κατηγορίας θα οδηγήσει σε πρόσθετες πωλήσεις στο διαδίκτυο.

Η Toys “R” Us σίγουρα δεν ήταν ο μόνος retailer που αντιμετώπιζε προκλήσεις. Η Best Buy κλείνει καταστήματα. Το Sam’s Club έκλεισε απότομα κάποια καταστήματα το προηγούμενο έτος χωρίς προειδοποίηση. Η Bon-Ton Stores . ρευστοποίησε όλα τα καταστήματά της το 2018. Η Gymboree ανακοίνωσε  σχέδια για κλείσιμο 350 καταστημάτων  και η Gap / Banana Republic θα κλείσει 200 καταστήματα τα επόμενα χρόνια.

Με αυτά τα μεγάλα ονόματα σε οικονομική δυσκολία, αναμένεται αυτή τη τάση να συνεχιστεί.

Αγορές καθοδηγούμενες από τα social media

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2018, υπάρχουν 209 εκατομμύρια χρήστες κοινωνικών δικτύων των ΗΠΑ. Παρά τους αριθμούς αυτούς, πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων εξακολουθούν να μην πατάνε το κουμπί “Buy” στις κοινωνικές τους ροές.

Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει το 2019, δήλωσε η Meaghan Werle, ανώτερη αναλυτής ηλεκτρονικού εμπορίου της Kantar.

“Έχουμε δει πλατφόρμες όπως το Snapchat και το Pinterest που ξεκινούν εμπειρίες λιανικής κατά το τελευταίο έτος και διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram να μας συνδέουν απευθείας με τους καταναλωτικούς ή διαδικτυακούς ιστότοπους των retailers”, ανέφερε.

Αλλά ο καταλύτης για την αγορά μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα είναι η δυνατότητα φόρτωσης των πληροφοριών της πιστωτικής σας κάρτας στο λογαριασμό σας στο Instagram ή το Snapchat.

“Όλα βασίζονται  στο να γίνει το checkout ακόμα πιο εύκολο”, δήλωσε η Werle, η οποία σημείωσε επίσης ότι το 2019 θα συνεχίσει να βλέπει την άνοδο των μαρκών που τολμούν αμφισβητώντας στις κοινωνικές πλατφόρμες.

Η άνοδος των φωνητικών βοηθών

Οι Millennials και οι Gen Z’ers καταλαμβάνουν συχνά το προβάδισμα στις online αγορές, αλλά ένα δημογραφικό στοιχείο που αγνοείται συχνά είναι ηλικιωμένοι. Παρόλο που δεν είναι συνήθως οι πρώτοι να την υιοθετήσουν, δήλωσε η Fournier, οι ηλικιωμένοι δέχονται τελικά τη νέα τεχνολογία. Και η Kantar έχει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν συσκευές φωνής.

“Οι μεγαλύτεροι αγοραστές είναι πιο αφοσιωμένοι με τις συσκευές φωνής για ψυχαγωγία και μουσική, αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει μια τάση και στα ψώνια”, δήλωσε. “Η φωνή είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονικές τεχνολογίες.”

Και σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία, η ανακάλυψη για συσκευές φωνής το 2019 θα είναι η ικανότητα της τεχνολογίας να αλληλεπιδρά με οθόνες και έξυπνα ηχεία. Η έρευνα του Kantar προβλέπει ότι τα οπτικά εφέ που παρουσιάζονται για προϊόντα, όπως το Amazon Echo Show και το Google Home Hub θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί το φράγμα για online αγορές με βοηθούς φωνής και θα εξαλειφθεί η σημερινή αβεβαιότητα της χρήσης της φωνής για την παραγγελία αγαθών, χωρίς να είναι δυνατή η προβολή των προϊόντων στην οθόνη.

Έκρηξη των online super markets

Η Amazon δεν αγόρασε το Whole Foods για απλή διασκέδαση. Η κίνηση ήταν στρατηγική και βασίστηκε στο προβάδισμα στην αναδυόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου super markets.”Θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη διείσδυση των ηλεκτρονικών super markets “, δήλωσε η Fournier. “Στις Η.Π.Α., η αλλαγή είναι μεγάλη και θα είναι ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί καθώς οι μεγάλοι έμποροι λιανικής πώλησης ευθυγραμμίζονται με αυτό που οι αγοραστές αναζητούν στην ενίσχυση της εμπειρίας”.

“Το click-and-collect θα είναι μεγάλο το 2019”, πρόσθεσε η Werle, αναφερόμενη στην επιλογή αγοράς ηλεκτρονικών ειδών και στη συνέχεια στη μετάβαση σε ένα φυσικό κατάστημα για να τα παραλάβει ο πελάτης. Αξίζει να προσέξουμε πρωτοβουλίες από μεγάλους παίκτες όπως οι Walmart, Kroger και Target.

Αυξημένη πραγματικότητα: Δεν είναι αρκετά έτοιμη, αλλά πλησιάζει

Όταν η IKEA ξεκίνησε την εφαρμογή της AR το 2013, η χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας στο λιανικό εμπόριο φάνηκε έτοιμη να ευδοκιμήσει: Με την τοποθέτηση ψηφιακών πληροφοριών, όπως εικόνων προϊόντων, κειμένου και βίντεο, μέσω αναπαραστάσεων του φυσικού κόσμου. Η τεχνολογία όμως ήταν αργή.

Ενώ ορισμένα καταστήματα λιανικής πώλησης πειραματίζονται με εφαρμογές AR, η τεχνολογία πρόκειται να δει μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2019.

“Το AR αρχίζει να χρησιμοποιείται και αντιπροσωπεύει ευκαιρίες για εμπόρους λιανικής πώλησης online και offline για να αυξήσει τη δέσμευση”, δήλωσε η Werle.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η AR θα οδηγήσει σε δέσμευση με τους νεότερους αγοραστές μόλις αρχίσουν τα εμπορικά σήματα να την κυκλοφορούν.

Πέρα από το 2019

Καθώς οι εταιρείες όπως η Braintree συνεχίζουν να εξαλείφουν τις τριβές από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεν ήταν ποτέ  καλύτερη στιγμή από τώρα για τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές να δημιουργήσουν συνεργασίες με τον κατάλληλο πάροχο πληρωμών. Η παροχή στους πελάτες της ελευθερίας πληρωμών με ποικίλες μεθόδους δεν μπορεί παρά μόνο να οδηγήσει σε τεράστια οικονομικά οφέλη, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει νέες δυνατότητες και νέες ευκαιρίες για απρόσκοπτες και ασφαλείς πωλήσεις.

Οι αγορές στο διαδίκτυο έχουν υποστεί αρκετές σημαντικές αλλαγές από τότε που η Amazon έκανε επανάσταση στη βιομηχανία, σχεδόν πριν από 25 χρόνια. Και καθώς η χρήση του Διαδικτύου σε παγκόσμια κλίμακα – ειδικά μέσω της κινητής τηλεφωνίας – συνεχίζει την πορεία του προς την πανταχού παρούσα κατάσταση, τα κίνητρα της αγοράς πιθανότατα θα οδηγήσουν σε καινοτομίες που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα.

Το έτος 2020 δεν είναι πολύ μακριά, και είμαστε σε μια τρελή πορεία αν τα δίκτυα επόμενης γενιάς 5G επιτύχουν τις υποσχόμενες υπερ-γρήγορες ταχύτητες στο Internet στην αρχή της επόμενης δεκαετίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.