Colnago & Adidas | Όταν συναντιούνται δύο “είδωλα”

Δύο “δάσκαλοι” του στυλ και της απόδοσης συνεργάζονται

Η Colnago, η ιταλική κατασκευαστική εταιρεία αγωνιστικών ποδηλάτων, έχει υπογράψει μια συνεργασία με την Adidas Originals. Η ιταλική μάρκα που είναι γνωστή για υψηλής ποιότητας ποδήλατα ενώνει τους πρωτοπόρους των αθλητικών ειδών, σε αναγνώριση της κοινής καταγωγής τους και της αμείλικτης επιδίωξης της για καινοτομία.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

 

Κατασκευασμένα ακόμη και σήμερα στο εργοστάσιο του Colnago στο Cambiago της Ιταλίας, το project ξεκίνησε με μια limited edition σειρά του σκελετού Master για μόνο 105 κομμάτια. Ένα κόσμημα του διαχρονικού στυλ με τους αστραφτερούς ατσάλινους σωλήνες και το αδιαμφισβήτητο πιρούνι Precisa.

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

 

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κυκλοφορία δύο παπουτσιών Adidas διαφορετικού στυλ. Το $150 Kamanda, ένα πείραμα σχεδιασμού εμπνευσμένο από τα στυλ των ποδοσφαιριστών της δεκαετίας του ’80 και το $115 Trimm Star, που κυκλοφόρησε το 1985 ως παπούτσια ελαφριάς προπόνησης.

Και τα δύο έχουν τελείωμα με ιταλικό δέρμα Pellegrini. Το πέλμα του Trimm Star αποτελείται από ανακυκλωμένο καουτσούκ, σαν αυτά τα ιδανικά ελαστικά του κλασσικού μοντέλου των 70s. Το μεταλλικό φινίρισμα στις λωρίδες και στη φτέρνα είναι επίσης εμπνευσμένο από τις κόκκινες γραμμές του Master Colnago από τον Giuseppe Saronni, χαρακτηριστικό της κλασικής εμφάνισης Colnago. Το φουτουριστικό και διαφανές πέλμα του Kamanda δείχνει την επίδραση των ινών άνθρακα που χαρακτηρίζει τα μοντέρνα ποδήλατα Colnago, ενώ το επάνω μέρος διαθέτει τελείωμα σε δερμάτινο δέρμα premium.

Ο γερμανός οραματιστής Adolf Dassler ξεκίνησε την Adidas το 1949 και ξεκίνησε την αυτοκρατορία του κάνοντας παπούτσια στο πλυσταριό της μητέρας του στο Herzogenaurach. Από εκεί ξεκίνησε η θέληση και το κίνητρο για την καινοτομία στον τομέα και τον σχεδιασμό των αθλητικών υποδημάτων που οδήγησαν την Adidas να είναι μια παγκόσμια μάρκα αθλητικών ειδών όπως σήμερα.

Μόλις 5 χρόνια αργότερα, το 1954, η Colnago ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Ernesto Colnago. Η ιταλική εταιρεία έχει γίνει συνώνυμη της ποιότητας και του κλασσικού στυλ, αφήνοντας ένα σημαντικό σημάδι στο σχεδιασμό και την ιστορία της ιταλικής μηχανικής. Έτσι, η Colnago ανέλαβε μια προσωπική αποστολή: να δημιουργεί “μόνο όμορφα πράγματα”.Και οι δύο βασίστηκαν στην καινοτομία των προϊόντων, τη χορηγία στους κορυφαίους αθλητές και τα έθνη τους για να μεταφέρουν το μήνυμά τους στους οπαδούς. Αν και επικεντρώθηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες, οι αξίες και των δύο brands είναι στενά συνδεδεμένες. Ο κλασικισμός και η καινοτομία είναι τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν τον Adolf και τον Ernesto εκεί που βρίσκονται τώρα.

Η συλλογή Adidas Originals x Colnago θα είναι διαθέσιμο στο site και σε καταστήματα.