19 Απρ 2024
READING

Αυτές είναι 11 εταιρείες που καινοτομούν στο retail

6 MIN READ

Αυτές είναι 11 εταιρείες που καινοτομούν στο retail

Αυτές είναι 11 εταιρείες που καινοτομούν στο retail

Το λιανικό εμπόριο αλλάζει ταχύτατα και πολλοί ηγέτες της βιομηχανίας συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούν ή να πεθάνουν.

Έχουμε επισημάνει 11 εταιρείες – από online startups έως ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο εδραιωμένες εταιρείες που κάνουν τις μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα:

Η Amazon δημιουργεί το κατάστημα του μέλλοντος.

Έδρα: Σιάτλ, Ουάσιγκτον

Έτος ίδρυσης: 1994

Γιατί είναι επαναστατική: Τον Ιανουάριο,η Amazon άνοιξε το πρώτο της κατάστημα χωρίς ταμείο, το Amazon Go, στο Σιάτλ, το οποίο υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο περιβάλλον αγορών χρησιμοποιώντας κάμερες και αισθητήρες για να επιτρέψει στους πελάτες να αγοράζουν αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο ταμείο ή να περιμένουν στην ουρά. Οι αγοραστές χρεώνονται αυτόματα όταν φεύγουν από το κατάστημα.
Τώρα έχουν ήδη ανοίξει τέσσερα από αυτά τα καταστήματα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 3.000 τα επόμενα χρόνια.

 

Η Walmart οικοδομεί ένα “οπλοστάσιο” ηλεκτρονικού εμπορίου.

Έδρα: Bentonville, Αρκάνσας

Έτος ίδρυσης: 1962

Γιατί είναι επαναστατική: η Walmart έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια το παρελθόν της, αγοράζοντας δημοφιλείς μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια προσπάθεια να προσελκύσει χιλιάδες αγοραστές. Το 2018, αυτά συμπεριλάμβαναν το διαδικτυακό κατάστημα εσωρούχων, Bare Necessities, τον plus-size retailer Eloquii και το Art.com.

Ένας εκπρόσωπος της Walmart δήλωσε ότι “ένας από τους βασικούς λόγους για τους πελάτες για να συνεχίσουν να επιστρέφουν στο brand σας είναι όταν πρόκειται να βρουν προϊόντα και εμπειρίες που απλώς δεν μπορούν να πάρουν οπουδήποτε αλλού”. Με αυτά τα νέα μοντέρνα εμπορικά σήματα, ελπίζει να κάνει ακριβώς αυτό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Marc Lore, δήλωσε επίσης ότι ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου πρέπει να αποκτήσει 40 έως 50 “επιτυχημένους ψηφιακά έμπορους λιανικής πώλησης”, προκειμένου να «ανταπεξέλθει στους millenials», ώστε οι καταναλωτές να περιμένουν ότι θα υπάρξουν και άλλα να αναμένουν στο μέλλον.

Η Everlane μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε χειμωνιάτικα πανωφώρια.

Έδρα: Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Έτος ίδρυσης: 2010

Γιατί είναι επαναστατική: Η μάρκα Everlane έχει χτίσει τις δραστηριότητές της γύρω από τη «απόλυτη διαφάνεια» και τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ενδυμάτων μέσω δεοντολογικών διαδικασιών.

Τον Οκτώβριο, έκανε ένα βήμα παραπέρα ξεκινώντας μια συλλογή μπουφάν που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Everlane, Michael Preysman, δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα σκοπεύει να συνεισφέρει στην χρήση του πλαστικού από την αλυσίδα εφοδιασμού του μέχρι το 2021.

Το Casper ανοίγει το δρόμο στη βιωματική λιανική πώληση.

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2013

Γιατί είναι επαναστατική: η Casper άνοιξε το Casper Dreamery το Φεβρουάριο στην Νέα Υόρκη, ένα νέο κατάστημα ύπνου, όπου οι πελάτες μπορούν να έρθουν για έναν γρήγορο “υπνάκο” κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα κρεβάτια είναι εξοπλισμένα με στρώματα Casper και μαξιλάρια Casper για να δίνουν στους πελάτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους.

Ένας υπνάκος 45 λεπτών κοστίζει 25 δολάρια.

Η Aerie υποστηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών.

Έδρα: Πίτσμπουργκ, Πενσυλβάνια

Έτος ίδρυσης: 2006

Γιατί είναι επαναστατική: η Aerie οδηγεί την τάση στη διαφήμιση μόδας που είναι θετική στο σώμα. Το 2014, αντάλλαξε τις ρετουσαρισμένες διαφημίσεις με πραγματικές φωτογραφίες και ξεκίνησε μια εκστρατεία γνωστή ως #AerieReal, η οποία προώθησε φυσική ομορφιά.

Και λειτούργησε καλά. Τον Δεκέμβριο, η μητρική εταιρεία American Eagle ανέφερε αύξηση κατά 32% στους αριθμούς πωλήσεων των καταστημάτων της Aerie. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Jay Schottenstein, το περιέγραψε ως ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα της εταιρείας σε μια συζήτηση με τους επενδυτές μετά την ανακοίνωση των κερδών, σημειώνοντας το 16ο συνεχόμενο τρίμηνο της διψήφιας θετικής ανάπτυξης.

Η Kohl εκσυγχρονίζει τις αγορές στα department stores της.

Έδρα: Menomonee Falls, Ουισκόνσιν

Έτος ίδρυσης: 1962

Γιατί είναι επαναστατική: η Kohl’s ήταν ένα από τα λίγα πολυκαταστήματα που ξεχώρισαν , και οι αναλυτές λένε ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στις καινοτόμες αλλαγές που έχει φέρει στα καταστήματά της.

Αυτό περιλαμβάνει μια νέα συνεργασία με την Amazon για την πώληση των συσκευών του γιγαντιαίου ηλεκτρονικού εμπόρου στα φυσικά καταστήματά της  και προσφέρει μια υπηρεσία δωρεάν επιστροφής για προϊόντα που αγοράζονται στο Amazon σε ορισμένα καταστήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Michelle Gass είπε ότι η συνεργασία είναι αμοιβαία επωφελής: η Kohl έχει πρόσβαση σε νέους πελάτες και η Amazon έχει πρόσβαση σε φυσικά καταστήματα.

Η Rent the Runway έχει κάνει την υψηλή μόδα προσβάσιμη.

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2009

Γιατί είναι επαναστατική: Η Rent the Runway είναι μια εταιρεία μόδας που επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάζουν ρούχα από περισσότερους από 600 διαφορετικούς σχεδιαστές, να τα φορούν και στη συνέχεια να τα επιστρέφουν. Οι τιμές κυμαίνονται από $ 30 για μια εφάπαξ ενοικίαση έως $ 159 το μήνα για απεριόριστη συνδρομή.

Η εταιρεία έχει πλέον περισσότερα από 9 εκατομμύρια μέλη και εκτιμάται σε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια.

Η Peloton κάνει το personal γυμναστήριο προσβάσιμο από το σπίτι.

Έδρα: Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

Έτος ίδρυσης: 2012

Γιατί είναι επαναστατική: η Peloton έχει φέρει την επανάσταση στη γυμναστική στο σπίτι. Το βασικό της προϊόν, το εσωτερικό ποδήλατο υψηλής τεχνολογίας ύψους 1.995 δολαρίων, έχει δημιουργήσει μια λατρεία των οπαδών με τα live μαθήματά του, τα οποία μπορούν να μεταδοθούν στο σπίτι. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία αποκάλυψε το τελευταίο της προϊόν, το treadmill, το οποίο προσφέρει επίσης στους πελάτες την ευκαιρία να συνδεθούν για να δουν μαθήματα γυμναστικής.

Η εταιρεία αποτιμήθηκε στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την περάτωση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο.

Το Sweetgreen κάνει το υγιεινό fast food προσβάσιμο.

Έδρα: Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Έτος ίδρυσης: 2007

Γιατί είναι επαναστατικό: Το Sweetgreen είναι αφιερωμένο στην αποστολή να δημιουργήσει  πιο υγιεινό fast food και να το κάνει πιο προσιτό. Από το ξεκίνημα του το 2007, έχει αυξηθεί με ταχύ ρυθμό,  τώρα έχει σχεδόν 100 εστιατόρια σε όλες τις ΗΠΑ και σχεδιάζει να ανοίξει μέχρι τα 2.000 σημεία πώλησης σε γραφεία, γνωστά ως Outpost, τα επόμενα χρόνια.

Τον Νοέμβριο κέρδισε 200 εκατομμύρια δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Fidelity Investments. Η εταιρεία εκτιμάται πλέον σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το ThirdLove προσαρμόζει τις αγορές σουτιέν.

Έδρα: Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Έτος ίδρυσης: 2013

Γιατί είναι επαναστατικό: ο online έμπορος εσωρούχων ThirdLove έχει καταστήσει δυνατή την αγορά σουτιέν χωρίς να χρειάζεται να διαθέτει κανένα φυσικό κατάστημα.

Οι αγοραστές καλούνται να ολοκληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να καθορίσουν το τέλειο μέγεθος σουτιέν. Το ThirdLove στέλνει στον πελάτη τρία στυλ σουτιέν, τα οποία η πελάτισα μπορεί στη συνέχεια να δοκιμάσει για έως και 30 ημέρες.

Η συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος, Heidi Zak, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι πάνω από 11 εκατομμύρια γυναίκες έχουν κάνει το ερωτηματολόγιο και ότι το ThirdLove έχει τώρα περισσότερα από 600 εκατομμύρια σημεία δεδομένων από αυτό. Ο αλγόριθμος γίνεται πιο έξυπνος και ακόμα εξυπνότερος, είπε.

Brandless σημαίνει να απαλλαγούμε από τις φίρμες.

Έδρα: Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Έτος ίδρυσης: 2016

Γιατί είναι επαναστατική: η οnline startup Brandless ενθαρρύνει τους αγοραστές να μην επιλέξουν τα γνωστά εμπορικά σήματα για  αγοράσει τα δικά της προϊόντα. Πωλεί βασικά αγαθά – από ζυμαρικά, σαπούνια και κουζινικά σκεύη, για $ 3.

Η εταιρεία κέρδισε 240 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το έτος σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη Softbank.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.