25 Απρ 2024
READING

Το Camp | βιωματικός παιδότοπος και retail concept

2 MIN READ

Το Camp | βιωματικός παιδότοπος και retail concept

Το Camp | βιωματικός παιδότοπος και retail concept

Η Buzzfeed, η εταιρεία μέσων ενημέρωσης που είναι πιο γνωστή για τις “λαμπερές” λίστες και τα κουίζ που γίνονται viral, έρχεται με μια νέα ιδέα λιανικής πώλησης για παιδιά, που ονομάζεται Camp και συμπυκνώνει την εμπειρία του καλοκαιριού σε 3.500 τετραγωνικά μέτρα.

Το πρώτο κατάστημα μόλις άνοιξε στην περιοχή Flatiron του Μανχάταν στην Νέα Υόρκη.

Το μπροστινό μέρος, το κατάστημα, μοιάζει με ένα κανονικό κατάστημα, με παιχνίδια, βιβλία, είδη ένδυσης και δώρα ταξινομημένα. Ένα παράρτημα της κομψής αλυσίδας του Μανχάταν, το Milk Bar, σερβίρει ένα ειδικό παγωτό και καφέ, βρίσκεται στη γωνία.

Η πραγματική δράση, όμως, είναι κρυμμένη στο βασικό χώρο εκδηλώσεων, το “Base Camp”, στο πίσω μέρος που είναι προσβάσιμο μόνο μέσω ενός “μυστικού κινούμενου τοίχου”. Μόλις οδηγηθούν μέσα από τον τοίχο, τα παιδιά έρπουν μέσα από σε έναν αγωγό για να ανακαλύψουν περισσότερες από είκοσι μοναδικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένου μιας φωτισμένης ντίσκο, ενός πίνακα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν το δικό τους τραγούδι και ενός πίνακα τεχνών και χειροτεχνίας. Μια σκηνή υποστηρίζει το ομαδικό τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό.

Πέρα από την πώληση εμπορευμάτων, η εμπειρία αυτή φέρνει χρήματα με δύο άλλους τρόπους:

Εργαστήρια: Το να κάνετε ένα σεμινάριο για να μάθετε να φτιάχνεται για παράδειγμα μια σφαίρα χιονιού ή κάτι άλλο αντίστοιχο, κοστίζει $ 20 έως $ 25.
Χορηγίες: Η American Express χορηγεί το χώρο της Base Camp μέχρι τις 15 Μαρτίου, αλλά άλλες χορηγίες είναι επίσης διαθέσιμες για δραστηριότητες μέσασ στο κατάστημα, όπως το make-your-own-lip gloss workshop.

Το Base Camp ξεχωρίζει επίσης επειδή το θέμα του αλλάζει κάθε 8 έως 12 εβδομάδες. Η Rachel Shechtman, η ιδρυτής του Story, γνωστό για το περιστρεφόμενο θέμα του, είναι μεταξύ των ιδρυτών του Camp και είναι επενδυτής. Η RRE Ventures και η Lerer Ventures είναι επίσης επενδυτές και η Buzzfeed έχει μικρό μερίδιο.

Το Camp είναι το πνευματικό παιδί του Ben Kaufman, γνωστού ως ιδρυτή της αγοράς επενδυτών, Quirky, πριν γίνει επικεφαλής του BuzzFeed Commerce. Στο Buzzfeed, έβαλε τη σειρά Tasty στη Walmart και την Goodful στο Macy’s.

Ο κ. Kaufman θέλει να ανοίξει επτά έως δέκα καταστήματα σε διάφορες πόλεις εντός του επόμενου έτους και αισθάνεται ότι η κατηγορία των παιχνιδιών είναι ώριμη για να επωφεληθεί από το βιωματικό λιανικό εμπόριο.

Ο κ. Kaufman δήλωσε : “Η αγορά για τις οικογενειακές εμπειρίες είναι πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή και καλύπτουμε ένα μεγάλο κενό. Υπάρχουν μωρά που γεννιούνται σε όλο τον κόσμο και οικογένειες που αναζητούν μέρη για να πάνε. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.