26 Απρ 2024
READING

Η ψηφιακή εμπειρία του πελάτη για το 2019

5 MIN READ

Η ψηφιακή εμπειρία του πελάτη για το 2019

Η ψηφιακή εμπειρία του πελάτη για το 2019

Κατά τη διάρκεια του 2018, μια συλλογική μετατόπιση της νοοτροπίας σε πολλούς τομείς και βιομηχανίες αποκάλυψε ένα επικρατούμενο θέμα: την προτεραιότητα στην εμπειρία του πελάτη. Με την τοποθέτηση των πελατών στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης, οι εταιρείες αναδιαμορφώνουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές τους έτσι ώστε τα πάντα σχεδιάζονται για την επίλυση των προκλήσεων των πελατών.

Το αποτέλεσμα: Αυξημένη εμπιστοσύνη και πίστη στο εμπορικό σήμα.

Το 2019, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να τοποθετούμε την εμπειρία του πελάτη στην καρδιά του ψηφιακού μετασχηματισμού; Υπάρχουν μερικές τακτικές που θα συμπεριληφθούν στη στρατηγική ψηφιακού marketing που θα εξασφαλίσει την ικανοποίηση των καταναλωτών.

 Η βελτίωση της UX θα είναι ζωτικής σημασίας

“Μέχρι το 2020, οι πελάτες θα διαχειριστούν το 85% της σχέσης με μια επιχείρηση χωρίς ποτέ να αλληλεπιδράσουν με έναν άνθρωπο”.

Οι αγοραστές B2B ζητούν την πολυπλοκότητα του επιπέδου Amazon όταν πρόκειται για την εμπειρία των χρηστών. Από τις προσαρμοσμένες λειτουργίες, μέχρι την προηγμένη αναζήτηση, τις επιλογές αυτοεξυπηρέτησης και το σχεδιασμό, σήμερα υπάρχει απλώς μικρό περιθώριο για σφάλματα στη σφαίρα του UX.

Πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπός σας; Πόσο εύκολο είναι να περιηγηθείτε και να καταλάβετε τον ιστότοπο; Αν το UX / UI σας υστερεί, δώστε προτεραιότητα σε αυτό το έργο το 2019.

Οι αγοραστές σήμερα έχουν λίγη υπομονή και πολλές επιλογές – αν η εμπειρία των χρηστών σας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους αμέσως, θα πάνε αλλού.

Αξιολογήστε τον ιστότοπό σας. Δείτε πού μπορεί να εξυπηρετούνται ή να αποτυγχάνουν οι πελάτες σας με τη μέτρηση του τρόπου με τον οποίο ο ιστότοπός σας έρχεται αντιμέτωπος  των βέλτιστων πρακτικών και των βιομηχανικών προτύπων.Μπορείτε επίσης να τραβήξετε δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών και να λάβετε υπόψη σας πού οι πελάτες αποχωρούν. Από εκεί, διεξάγετε έρευνα: συνεντεύξεις πελατών, ανταγωνιστική ανάλυση τοπίου και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσετε τη χρηστικότητα και να δημιουργήσετε μια κορυφαία εμπειρία πελατών που υπερβαίνει τις προσδοκίες.

 Σχεδιάστε και εφαρμόστε μια ουσιαστική στρατηγική SEO

“Περίπου ⅓ των σημερινών αγοραστών βασίζονται σε ιστολόγια πριν κάνουν μια αγορά.”

Οι πιθανοί πελάτες σας κάνουν online έρευνα. Γιατί να μην ευχαριστήσετε αυτό το ακροατήριο που είναι η έμπιστη πηγή πληροφοριών; Είναι μια στρατηγική κερδοφόρα, διότι για να προσελκύσετε το μεγαλύτερο ακροατήριο που μπορεί να φτάσει το εμπορικό σήμα σας, χρειάζεστε μια σταθερή στρατηγική SEO. Και μια ισχυρή στρατηγική SEO απαιτεί στοχευμένο περιεχόμενο.

Ξεκινήστε με έναν έλεγχο SEO και ανάλυση λέξεων-κλειδιών. Μάθετε ποιες λέξεις και φράσεις αναζητούν οι πελάτες σας στο διαδίκτυο και τι προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας για να κερδίσουν τα κλικ των ακροατών. Αφού γνωρίζετε ποιοι όροι πρέπει να συμπεριληφθούν στον ιστότοπό σας, μια ψηφιακή συμβουλευτική εταιρεία μπορεί να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από αυτά τα ευρήματα  ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας μετα-περιγραφές, κανονικές ετικέτες και υποβολή του sitemap σας είναι μερικοί τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας έχει υψηλή κατάταξη.

Το προσεγμένο και αυθεντικό περιεχόμενο στο blog που παράγει πολλά κλικ είναι ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε την αξιοπιστία σας, τόσο στα μάτια των πελατών σας όσο και στο Google.

Μέχρι να τελειώσετε την ανάγνωση αυτού του τίτλου, ενδέχεται να έχετε χάσει έναν πελάτη.

Βελτιστοποιήστε τους ιστότοπούς σας για κινητά το 2019

“Πάνω από το 50% των αγοραστών μέσω κινητής τηλεφωνίας θα εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο αν δεν φορτώσει σε 3 δευτερόλεπτα.”

Τρία δευτερόλεπτα – δεν είναι πολύς χρόνος, έτσι; Και όμως, για τους αγοραστές σήμερα, είναι μια αιωνιότητα όταν πρόκειται για την ανταπόκριση στην ιστοσελίδα.

Η πλειοψηφία των αγοραστών ερευνά και αγοράζει προϊόντα από τα smartphones τους. Ο ιστότοπός σας και η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για τα κινητά – που σημαίνει να είναι ευαίσθητα, εξορθολογισμένα και φιλικά προς το χρήστη – προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτό το κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κατ ‘αρχάς, προσπαθήστε να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα για κινητά στον ιστότοπό σας, ο οποίος συμπίπτει με τη στρατηγική SEO και, ενδεχομένως, μια διαφημιστική καμπάνια με πληρωμή.

Στη συνέχεια, ο στόχος είναι να μετατρέψετε το κοινό σας σε αγοραστές. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Σκεφτείτε πώς μια συναλλαγή κινητής τηλεφωνίας είναι διαφορετική από την αγορά online μέσω επιτραπέζιων συσκευών. Οι οθόνες κινητής τηλεφωνίας είναι μικρότερες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ή στις συνδέσεις δεδομένων μπορεί να είναι πιο αργές και ο χρήστης σας είναι εν κινήσει και ίσως πιο ανυπόμονος από ποτέ.

Ένας εξατομικευμένος και απλός ιστότοπος για κινητά είναι ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσετε τις αγορές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξαλείψετε τις πλευρικές γραμμές ή τις κρυφές μνήμες των προγραμμάτων περιήγησης – πράγματα που θα επιβραδύνουν άσκοπα την εμπειρία. Μειώστε το μέγεθος του κλικ – ίσως οι χρήστες μπορούν να “προσθέσουν στο καλάθι” από τη σελίδα αποτελεσμάτων σε σχέση με το να χτυπήσουν επάνω στο προϊόν.

Οποιοσδήποτε τρόπος που μπορείτε να απλοποιήσετε την εμπειρία κινητής τηλεφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εμπειρία του πελάτη.

Αναρωτιέστε πώς αλλιώς η επιχείρησή σας μπορεί να αξιοποιήσει το ψηφιακό μάρκετινγκ για να δημιουργήσει μεγάλη εμπειρία πελατών που αυξάνει τα έσοδα; Είτε η εταιρεία σας το σκέφτεται ακόμα, είτε έχει ξεκινήσει το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού της, αυτή η αξιολόγηση θα κατατάξει αμέσως την απόδοση ψηφιακού μάρκετινγκ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.