19 Απρ 2024
READING

Ιδέες και αλλαγές

5 MIN READ

Ιδέες και αλλαγές

Ιδέες και αλλαγές

Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει, γρήγορα. Στο WIRED Smarter, μερικά από τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο της τεχνολογίας συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν στο διαχωρισμού της αλλαγής από τη μετάβαση.

Εδώ είναι τα καλύτερα σημεία από ένα πακέτο ομιλητών που συμπεριλάμβανε τον επικεφαλής της τεχνολογίας του Αmazon, τον Werner Vogels και την συγγραφέα και πρώην αντιπρόεδρο της GE, Beth Comstock.



Βρείτε αυτή την ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και μηχανής

“Θα ήταν ευκολότερο να αφήσουμε ένα μηχάνημα να κάνει τα πάντα, αλλά η πολυτέλεια δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά δημιουργημένη με τεχνητή νοημοσύνη ή να εκτυπώνεται σε 3d εκτυπωτές”, λέει ο Federico Marchetti, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Yoox Net-A-Porter. “Η καλλιέργεια του ανθρώπινου ταλέντου είναι μια επιλογή που όλοι μπορούμε να κάνουμε.”

Στη δική του επιχείρηση μόδας πολυτελείας, ο Marchetti επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ αυτοματισμού και ανθρώπινης πινελιάς. Τα εργοστάσιά του είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένα, αλλά η τελική συσκευασία παρέχεται πάντα από έναν άνθρωπο. “Ο πελάτης λατρεύει να λαμβάνει ένα πακέτο, είναι ένα είδος παιδικής διαδικασίας”, λέει.

Και καθώς η κατασκευή γίνεται ακόμη πιο αυτοματοποιημένη, το ανθρώπινο άγγιγμα θα γίνει η τελική σφραγίδα ενός πολυτελούς εμπορικού σήματος, λέει ο Marchetti. «Πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρξει μια ετικέτα για να αποτυπώνει την ποιότητα – και αυτό θα γίνει από ανθρώπους ».

Κατανοήστε τον πελάτη σας

Η Deliveroo έχει τρία διαφορετικά είδη πελατών, λέει ο Will Shu, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παράδοσης τροφίμων. Οι άνθρωποι που παραγγέλνουν τρόφιμα, οι οδηγοί παράδοσης και τα εστιατόρια. Κρατώντας όλους τους ευτυχισμένους είναι το κλειδί για τη λειτουργία της επιχείρησής. «Κατανοήστε τον καταναλωτή σας, κατανοήστε ποια είναι τα αδύναμα σημεία και καταλάβετε τι θα θέλουν σε λίγα χρόνια», λέει.

Για τους ανθρώπους που παραγγέλλουν τρόφιμα, είναι όλα σχετικά με την τιμή και την ευκολία, λέει ο Shu. Για εκείνους που ψωνίζουν στο κατάστημα, πρόκειται για την ευελιξία και την πληρωμή. Και για τα εστιατόρια που διατηρούν υψηλή ποιότητα φαγητού και φτάνουν σε νέους πελάτες είναι το κλειδί. Και το κρίσιμο κομμάτι για να καθιερώσετε αυτές τις σχέσεις με τους πελάτες; Η πρόσληψη. Ο Shu εκτιμά ότι ξοδεύει το 40% του χρόνου του για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στο δυναμικό του 2.000 ατόμων. “Είναι πραγματικά κρίσιμο σημείο κάθε τέτοια απόφαση.”

Καινοτομία με κάθε κόστος

“Στο Amazon πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν σταματήσουμε να καινοτομούμε, θα βγούμε εκτός αγοράς σε 10-15 χρόνια”, λέει ο Werner Vogels, επικεφαλής της τεχνολογίας του Amazon. Για τον Vogels, η καινοτομία σημαίνει ότι το να κυνηγούν μακροπρόθεσμα μεγάλους στόχους, δεν υποβιβάζει σε προτεραιότητα τους βραχυπρόθεσμους. “Πρέπει να ευθυγραμμιστείτε με τους πελάτες σας, αντί για τους μετόχους σας, εάν θέλετε πραγματικά να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση”.

Αλλά αν οι εταιρείες θέλουν να αποκομίσουν τα οφέλη της καινοτομίας, πρέπει απλώς να αναλάβουν τους κινδύνους. Και ένας τρόπος ενθάρρυνσης της καινοτομίας είναι η μείωση του κόστους αποτυχίας. Εξάλλου, ο Vogels λέει ότι οι αποφάσεις είναι σχεδόν πάντοτε αμφίδρομες, επομένως μερικές φορές είναι πιο λογικό να “βουτήξετε” στην ευκαιρία και όχι να περιμένετε μέχρι να συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες και να διακινδυνεύσετε να χάσετε το πλεονέκτημά σας για καινοτομία.

Η διαδικτυακή ασφάλεια δεν είναι πυρηνική επιστήμη

“Τι χρειάζεται για να επιτύχει η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;” λέει ο διευθύνων σύμβουλος Tenable Amit Yoran. “Τα ίδια πράγματα που χρειάζονται για να πετύχουν σε οποιοδήποτε άλλο τομέα.” Μόνο μεταξύ 1% και 12% των hacks είναι το πιο βλαβερό είδος, η μεγάλη πλειοψηφία των επιθέσεων που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εταιρείες είναι πολύ πιο απλές.

“Αν διατηρήσετε τα συστήματά σας, είστε πραγματικά ασφαλείς”, λέει ο Yoran. Αλλά οι περισσότερες εταιρείες έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα: τους κωδικούς πρόσβασης. “Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης σήμερα”, λέει ο Yoran. Αντ ‘αυτού, συστήνει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία σύνδεσης, όπως δακτυλικά αποτυπώματα ή αναγνώριση προσώπου.

Ξεκινήστε να θέλετε να τα “μάθετε όλα”

“Η καινοτομία προέρχεται πάντα από έξω, νέες ιδέες προέρχονται από το εξωτερικό, προέρχονται από διαφορετικές θέσεις”, λέει η Herminia Ibarra, Charles Handy καθηγήτρια της συμπεριφοράς της οργάνωσης στο London Business School.

Αλλά για να δεχτούν αυτές τις ιδέες, οι ηγέτες πρέπει να αλλάξουν από το να “τα ξέρουν όλα” στο “να τα μάθουν όλα”, λέει η Ibarra. Αυτό σημαίνει να πειραματιστείτε, να μάθετε, να επαναλαμβάνετε και να μάθετε να είστε πιο ανοιχτοί.

Η αλλαγή είναι μέρος της δουλειάς σας

«Ο κόσμος δεν θέλει να φαντάζεται έναν κόσμο διαφορετικό μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ζει σε ένα τέτοιο και έπειτα να πρέπει να αγωνιστεί για να βρει τα πατήματά του», λέει η Beth Comstock, συγγραφέας και πρώην αντιπρόεδρος της GE. “Πρέπει να φανταστείτε ένα νέο μέλλον που άλλοι δεν μπορούν να δουν και τότε θα πρέπει να φέρετε αυτή την αλλαγή”.

“Αλλά ποιος είναι ο τρόπος να φανταστείτε αυτό το νέο μέλλον; Η έξοδος από το γραφείο είναι μια καλή αρχή”, λέει ο Comstock. Συνιστά να αφιερώσετε τουλάχιστον το ένα δέκατο του χρόνου σας για να αναζητήσετε νέες ιδέες, να προσδιορίσετε τις αναδυόμενες τάσεις και να σκεφτείτε πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην επιχείρησή σας.

Τα πλήρως αυτόνομα οχήματα εξακολουθούν να απέχουν πολύ

Ο Peter Barrett πιστεύει ότι είμαστε μόνο στο μισό δρόμο προς μια εκτεταμένη ανάπτυξη των πλήρως αυτόνομων οχημάτων. Για να φτάσουμε εκεί, πρέπει να αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε την προσέγγισή μας στη ρομποτική και να αξιοποιήσουμε πραγματικά αυτό που κάνει τα ρομπότ διαφορετικά από εμάς. “Είναι παράλογο να περιμένουμε ότι τα ρομπότ θα αποκτήσουν πλήρη αυτονομία όταν η υπερφυσική δύναμή τους στην ανάγνωση του νου δεν αξιοποιείται”, λέει ο συνιδρυτής της Playground Global. “Αν μπορούσαμε να δούμε μέσα από τα μάτια του άλλου, να δούμε την εμπειρία και τη γνώση του, θα οργανώναμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.