26 Απρ 2024
READING

“Εμπνευσμένες” κινήσεις από μεγάλα brands το 2018

5 MIN READ

“Εμπνευσμένες” κινήσεις από μεγάλα brands το 2018

“Εμπνευσμένες” κινήσεις από μεγάλα brands το 2018

Μερικές φορές, πρέπει να κάνετε κάτι μεγάλο, για να είστε οι νικητές της χρονιάς.

Τι καθορίζει ένα μεγάλο έτος για μια μάρκα; Μερικές φορές, συνεπάγεται τη δημιουργία ευκαιριών για την εταιρεία σας. Άλλες φορές, πρέπει να ανταποκρίνεστε με χαρά σε ατυχείς καταστάσεις. Εδώ, οι οκτώ καλύτερες κινήσεις από μεγάλα brands το 2018, που παρατίθενται με χρονολογική σειρά:

1. Η Burger King παίρνει θέση

Η διαφήμιση για την ουδετερότητα του διαδικτύου του Burger King τον Ιανουάριο ήταν συγκλονιστική – λόγω της αποτελεσματικότητάς του και του γεγονότος ότι έγινε από την ίδια την Burger King. Έπειτα, ήταν η Pink Tax  διαφήμιση του Ιουλίου, η οποία τονίζει τη διαφορά κόστους μεταξύ των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά για γυναίκες και των παρόμοιων προϊόντων που διατίθενται προς πώληση στους άνδρες, η οποία έχει κερδίσει στους “πολέμους” των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης: πρόσφατα, αποκάλυψε το #WhopperDetour, όπου μπορείτε να παραγγείλετε ένα Whopper για $ 0,01 σε mobile εφαρμογή  αν βρίσκεστε σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από ένα McDonald’s. Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει.

2.Η Crock-Pot βάζει σε λειτουργία το σχέδιο κρίσης του

Η φριτέζα Crock-Pot – το εμπορικό σήμα των καταναλωτικών προϊόντων που ανήκει στην Newell Brands – βρέθηκε σε έναν απρόσμενο ρόλο στις αρχές του 2018: αυτή του κακού. Μετά από ένα αργό βραχυκύκλωμα που πυροδότησε την πυρκαγιά που σκότωσε τον Jack Pearson, βασικό χαρακτήρα στην επιτυχημένη σειρά του NBC “This Is Us”, οι λεγεώνες των οπαδών της ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους να πετάξουν τα Crock-Pots. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε γρήγορα, ενστικτωδώς και πραγματικά σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας share τις αντιδράσεις των ανθρώπων για το θάνατο του Pearson, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε την προτίμηση του χαρακτήρα για τα βραδέως μαγειρεμένα τρόφιμα, όσο και τα πραγματικά μέτρα ελέγχου ποιότητας της εταιρείας. Ξεκίνησε ακόμη και την #CrockPotIsInnocent trending στο Twitter, κερδίζοντας τελικά την προσοχή στη μάρκα, περισσότερο από ότι εάν η τηλεοπτική εκπομπή δεν είχε ποτέ αναφερθεί, έστω και με αυτόν τον κακό τρόπο, σε αυτήν.

3.Το Lush τίθεται υπέρ στα δικαιώματα των διαφυλετικών

Τον Φεβρουάριο, η βρετανική μάρκα καλλυντικών Lush προχώρησε στην προώθηση των δικαιωμάτων των τρανς. Δώρισε τα έσοδα από όλες τις πωλήσεις των ροζ-μπλε αφρόλουτρων περιορισμένης έκδοσης σε ομάδες υπεράσπισης, άλλαξε τις βιτρίνες με γνωμικά από τρανσέξουαλ για δύο εβδομάδες στα 250 καταστήματα της Βόρειας Αμερικής. Επίσης, δημοσίευσε ένα φυλλάδιο για τους trans-συμμάχους και κυκλοφόρησε μια σειρά από online ταινίες με θέματα trans. Οι πωλήσεις του αφρόλουτρου έφεραν 450.000 δολάρια και 75.000 φυλλάδια παραδόθηκαν στα καταστήματα. Έκαναν τα πάντα, στο μάξιμουμ.

4. Το KFC παρουσιάζει μια συναρπαστική συγγνώμη

Ακούσατε ότι τα KFC ξέμειναν από κοτόπουλο; Όχι, σοβαρά – τον Φεβρουάριο, σχεδόν 900 εστιατόρια KFC στο Ηνωμένο Βασίλειο έμειναν χωρίς απόθεμα. Αν το βρίσκετε αυτό αστείο, σίγουρα θα σας φανεί αστεία και η απάντηση της αλυσίδας fast-food: μια διαφήμιση πλήρους σελίδας στην London Evening Standard με έναν άδειο κουβά κοτόπουλου που έφερε τα γράμματα FCK. Ήταν μια αποτελεσματική χρήση μη προσβλητικού χιούμορ που κέρδισε πολλούς οπαδούς (σε μια κατάσταση όπου μάλλον θα τους έχανε).

5.Η Toyota παίρνει το High Road

Όταν o νοσοκόμoς Allyn Pierce είχε την ευκαιρία να εκκενώσει το θανατηφόρο Camp Fire που κατέστρεφε την πόλη του Paradise της Καλιφόρνια, αποφάσισε τελικά να κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο όπου δούλευε. Οδήγησε τραυματίες και προσωπικό σε ασφαλές μέρος, με το Toyota Tundra του. Και όταν η Toyota έμαθε για αυτό, η εταιρεία γρήγορα προσφέρθηκε να αντικαταστήσει το φορτηγό του δωρεάν. Ένα δώρο για την εταιρεία αυτοκινήτων.

6.Η Payless μπαίνει στο χώρο των πολυτελών ειδών με τον τρόπο της!

Τον Οκτώβριο, οι αγοραστές του Λος Άντζελες που μπήκαν στο κατάστημα Palessi πίστευαν ότι θα αγόραζαν παπούτσια σχεδιαστών για μέχρι $ 1.800. Στην πραγματικότητα, τα παπούτσια πωλούνταν μεταξύ $ 20 και $ 40 στην εκπτωτική αλυσίδα υποδημάτων Payless. Η οργάνωση της φάρσας ήταν “δαπανηρή”  και εκείνοι που “υπερχρεώθηκαν” είχαν τη δυνατότητα να κρατήσουν τα παπούτσια δωρεάν,  αλλά κρίνοντας από την προσοχή που συγκεντρώθηκε, το κόλπο άξιζε τον κόπο.

7.Έκαναν τα Ikea “μπάτε σκύλοι αλέστε” κυριολεκτικά!

Ένα Ikea στην Κατάνια της Ιταλίας, έγινε “μπάτε σκύλοι, αλέστε” τον Νοέμβριο, όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τις πόρτες του καταστήματος στους ντόπιους αδέσποτους σκύλους. Τα κουτάβια βρήκαν φαγητό και προσοχή τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους πελάτες. Ορισμένα υιοθετήθηκαν ακόμη και από τους πελάτες. Θα ήταν εύκολο να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές, αλλά δείτε την αξία που πήρε η Ikea από την προώθηση μιας όμορφης εικόνας, για να μην αναφέρουμε την ευγνωμοσύνη κάποιων χαρούμενων κυνηγόσκυλων.

8.Ο Steph Curry κερδίζει την καρδιά ενός μικρού κοριτσιού

Η εννιάχρονη Riley Morrison είδε ότι τα παπούτσια Curry 5 του Stephan Curry της NBA ήταν διαθέσιμα μόνο σε αντρικά μεγέθη, γι ‘αυτό έγραψε ένα γράμμα. Η χειρόγραφη απάντησή του ήταν τέλεια: έβαλε την Under Armor να αρχίσει να κάνει τα παπούτσια σε κοριτσίστικα μεγέθη, η Morrison έλαβε δύο νέα ζευγάρια παπούτσια και προσκλήθηκε σε ένα παιχνίδι για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο. Ήταν μια πραγματική ανθρώπινη αλληλεπίδραση και μια μεγάλη κίνηση εμπορικού σήματος για το Curry.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.