02 Μάι 2024
READING

Η καλύτερη εμπειρία Retail του 2018 | Nike House Of Innovation 000

4 MIN READ

Η καλύτερη εμπειρία Retail του 2018 | Nike House Of Innovation 000

Η καλύτερη εμπειρία Retail του 2018 | Nike House Of Innovation 000

Όποιος εργάζεται στο λιανικό εμπόριο γνωρίζει ότι υπάρχει μια μετατόπιση στη βιομηχανία. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται τις τοποθεσίες των φυσικών καταστημάτων ψάχνουν για μια εμπειρία, όχι μόνο για ένα μέρος όπου μπορούν να αγοράσουν παπούτσια. Η Nike έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος, οπότε η εταιρεία δημιούργησε το Nike House of Innovation 000, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο 650 της 5ης Λεωφόρου. Η εξατομικευμένη εμπειρία αγορών έρχεται μετά το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στη Σαγκάη. “Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε στην ιδέα ότι όλα τα καταστήματα λιανικής κινούνται από συναλλακτικές σε βιωματικές εμπειρίες”, δήλωσε ο Andy Thaemert, Ανώτερος Δημιουργικός διευθυντής της Nike.

Αν το επισκεφθείτε, φροντίστε να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή της Nike προτού φτάσετε εκεί για να συμμετάσχετε πλήρως στις τεχνολογικές καινοτομίες του καταστήματος. Κατά την είσοδο, οι πελάτες καλωσορίζονται από ένα μπαρ “προσαρμογής”, που βρίσκεται στο Nike Arena, το οποίο θα αλλάζει κάθε εποχή. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος που θέλετε και να το κάνετε δικό σας, μέσα από πλακάκια με χάραξη, επιλέγοντας πολύχρωμους τόνους ή επιλέγοντας το Swoosh της Nike που επιθυμείτε.

Κουραστήκατε από την εμπειρία λιανικής πώλησης που είναι σαν κυνήγι κωδικών σάρωσης; Η Nike βρήκε μια λύση γι ‘αυτό. Αν είστε μπροστά σε μια κούκλα, απλά σκανάρετε τον κωδικό QR στην οθόνη για να δείτε τι είναι διαθέσιμο. Ο καταναλωτής μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή του και να σαρώσει ένα παλτό και να κατεβάσει όλα αυτά που αυτή η κούκλα-μανεκέν φοράει.Οι πελάτες μπορούν να δουν τη διαθεσιμότητα εντός του καταστήματος.

Οι πελάτες δεν χρειάζεται καν να τραβήξουν τα ρούχα από το ράφι. Απλά στέλνουν το αίτημά τους στην εικονική τσάντα. Μπορείτε να τα προσθέσετε στον κατάλογο δοκιμών , ο οποίος δημιουργεί μια εικονική τσάντα και έπειτα όταν είστε έτοιμος, παίρνετε όλα τα αντικείμενα που σας αρέσουν και μπορείτε να τα αποστείλλετε σε μια ειδική αίθουσα-δοκιμαστήριο. Αυτό στέλνει ένα σήμα στο πίσω μέρος της αποθήκης, όπου επιλέγουν και τοποθετούν όλα τα προϊόντα. Δεν χρειάζεται να το κάνετε εσείς, μπορείτε απλά να συνεχίσετε τα ψώνια σας στο κατάστημα.

Μόλις βρεθούν στην αίθουσα τοποθέτησης-δοκιμαστήριο, οι καταναλωτές σαρώνουν τις πόρτες με το όνομά τους και, μόλις μπουν, η λίστα αγορών τους θα είναι έτοιμη για να τη δοκιμάσουν. Οι χώροι τοποθέτησης είναι ακόμη εξοπλισμένοι με ειδικά φωτισμένους καθρέφτες που δεν δείχνουν απλώς τα ρούχα σε ιδανικό φως, αλλά και σας φωτίζουν για μια τέλεια selfie.

Η ομάδα της Nike βρήκε ακόμη έναν τρόπο για να απαλλαγεί από την ώρα αναμονής που οι πελάτες ξοδεύουν στην ουρά, αφού μπορούν να πληρώσουν μέσω της δυνατότητας άμεσων πληρωμών στην εφαρμογή. Τοποθετήστε την παραγγελία σας όπως θα κάνατε online, πληρώστε, και εάν θέλετε τους πιο παραδοσιακούς τρόπους check out, κατευθυνθείτε προς την καθορισμένη περιοχή.Εκεί υπάρχει μια ι μια υπηρεσία για να διπλώσουν τα ρούχα σας, ένα μέρος για να ρίξετε τις κρεμάστρες και να τα βάλετε σε τσάντες.

Αν πάντα ονειρευόσαστε να έχετε έναν προσωπικό στιλίστα, εγγραφείτε για ένα ραντεβού στο Nike Expert Studio. Τα μέλη της NikePlus συνεργάζονται με έναν εμπειρογνώμονα της Nike για να τους πουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους και να κλείσουν ραντεβού για να συναντηθούν. Όταν φθάνουν, μια εξατομικευμένη επιλογή ειδών περιμένει στην αίθουσα τοποθέτησης. “Όταν θα έρθετε για το προγραμματισμένο ραντεβού, θα έχετε ένα δωμάτιο κατάλληλα εξοπλισμένο για εσάς, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει, συν μερικά κομμάτια που νομίζουμε ότι μπορεί να σας εμπνεύσουν και επίσης, θα περάσετε  χρόνο με τον ειδικό που μπορεί να σας συμβουλεύσει” δήλωσε το στέλεχος της NIKE.

Συνειδητοποιώντας ότι τα flagship καταστήματα τα επισκέπτονται κυρίως επισκέπτες εκτός πόλης, η Nike σχεδίασε το πάτωμα του υπογείου μόνο για τους New Yorkers, προβάλλοντας τα κορυφαία αντικείμενα που πωλούνται στην περιοχή. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν online και να έρθουν στο κατάστημα για να πάρουν το προϊόν τους. Για να γνωρίσετε το μέλλον της λιανικής πώλησης, απλώς επισκεφθείτε το Nike House Of Innovation 000.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.