11 Μάι 2024
READING

Nike και το digital μέλλον της

3 MIN READ

Nike και το digital μέλλον της

Nike και το digital μέλλον της

Η Nike ανακοίνωσε έσοδα του δευτέρου τριμήνου ύψους 9,4 δισ. δολαρίων , αυξημένα κατά 10% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Σύμφωνα με τη μάρκα, η Nike έφερε έσοδα ύψους 8,9 δισ.δολαρίων, αύξηση 14%, ενώ η Converse έφερε 425 εκατ.δολάρια, αυξημένα κατά 6%. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σε “σχεδόν κάθε βασική κατηγορία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα κέρδη του τριμήνου ανήλθαν σε 847 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάρη στην ισχυρή αύξηση των εσόδων και το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 43,8% λόγω των υψηλότερων τιμών πώλησης και της επέκτασης του περιθωρίου κέρδους της Nike Direct.

Η Nike συνέχισε την πορεία της στη Βόρεια Αμερική, με ανάπτυξη 9% στην περιοχή και σχεδόν 20% αύξηση στις διεθνείς δραστηριοτητές της. Ειδικότερα σημείωσε επίσης ψηφιακή ανάπτυξη της τάξης του 41%, ενώ τα έσοδα από το mobile υπερβαίνει το 50% των ψηφιακών εσόδων.

Ενώ οι αριθμοί της Nike ήταν καλοί, τα κέρδη της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο είχαν πραγματικά να κάνουν με τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας. Η εταιρεία δεν επιδιώκει μόνο την ψηφιακή επέκταση πάνω από 30% βραχυπρόθεσμα, αλλά σχεδιάζει επίσης ένα μέλλον όπου η επιχείρηση θα κυριαρχείται από τα digital.

“Κοιτάζοντας μακροπρόθεσμα, βλέπουμε το δυναμικό να είμαστε digital”, δήλωσε ο CFO Andrew Campion στους αναλυτές σε μια συνέντευξη. Έδειξε επίσης τη σημασία της ενσωμάτωσης των ψηφιακών εργαλείων στον φυσικό χώρο για να διευκολύνει την εμπειρία του αγοραστή και να οδηγήσει την ψηφιακή διείσδυση. Αυτό είναι εμφανές στα πρόσφατα καταστήματά της, τα House of Innovation, στη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη, καθώς και στην τοπική φιλοσοφία καταστημάτων μικρών διαστάσεων, Nike Live, το πρώτο εκ των οποίων άνοιξε στο Melrose του Λος Άντζελες τον Ιούλιο.

“Ενώ έχουμε ήδη εξαιρετική ψηφιακή ορμή, είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια αυτής της μεταμόρφωσης”, δήλωσε ο Campion. “Κινούμαστε σύμφωνα με έναν τριετή χάρτη κατεύθυνσης για νέες ψηφιακές δυνατότητες που θα μας επιτρέψουν να εξυπηρετούμε συνεχώς τους καταναλωτές. Κατασκευάζουμε επιθετικά αυτές τις δυνατότητες in-house και επιταχύνουμε την ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας μέσω της τεχνογνωσίας”.

Οι έννοιες των δύο καταστημάτων, οι οποίες βασίζονται τόσο σε λειτουργίες για κινητά που βασίζονται στην ευκολία όπως ντουλάπια παραλαβής ηλεκτρονικών παραγγελιών και αιτήματα για δοκιμές προϊόντων, «υπερέβησαν τις προσδοκίες», σύμφωνα με τον Parker. Επεσήμανε επίσης τις δυνατότητες που έχουν για την ενίσχυση της αφοσίωσης στο retailer μέσω εγγραφής στην πλατφόρμα πιστότητας , η οποία απαιτείται προκειμένου οι χρήστες να επωφεληθούν από την εφαρμογή και όλα τα χαρακτηριστικά της και παρέχει στον έμπορο τα δεδομένα των πελατών.

“Η πύλη για τους καταναλωτές να αποκομίσουν τη μέγιστη αξία από αυτές τις νέες εμπειρίες είναι η ένταξη”, δήλωσε ο Parker στην συνέντευξη. “Θέλουμε αυτές οι περισσότερες δικλείδες να μοιάζουν σαν κάτι προσωπικό για τα μέλη, όπου μπορούμε να ενισχύσουμε την υπηρεσία one-to-one και να εκμεταλλευτούμε τις mobile εφαρμογές για να βεβαιωθούμε ότι η NIKE εξυπηρετεί τους καταναλωτές της όπου κι αν βρίσκονται”.

Άλλοι τομείς εστίασης για την εταιρεία περιλαμβάνουν τα γυναικεία ενδύματα και τα υποδήματα, η τελευταία κατηγορία των οποίων αυξήθηκε κατά 20% το τελευταίο τρίμηνο. Είναι ένας χώρος που η NIKE όρισε ως περιοχή εστίασης και συνεχίζει να αποτελεί σημείο ανάπτυξης για τη διοίκηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.