25 Απρ 2024
READING

Πώς η Ellis Brigham Mountain Sports, η αλυσίδα λιανικής διατηρεί την αιχμηρή ακμή της με καινοτομία, εμπειρογνωμοσύνη και έμπνευση

4 MIN READ

Πώς η Ellis Brigham Mountain Sports, η αλυσίδα λιανικής διατηρεί την αιχμηρή ακμή της με καινοτομία, εμπειρογνωμοσύνη και έμπνευση

Πώς η Ellis Brigham Mountain Sports, η αλυσίδα λιανικής διατηρεί την αιχμηρή ακμή της με καινοτομία, εμπειρογνωμοσύνη και έμπνευση

Η Ellis Brigham Mountain Sports ξεκίνησε πριν από 85 χρόνια σε ένα μικρό κατάστημα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και τώρα διαθέτει μια αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την εκτύπωση στο online και λιανική πώληση, η καινοτομία στα προϊόντα, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ είναι η υπογραφή της μάρκας Ellis Brigham από την πρωτοβουλία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης #livebreatheoutdoor στο Wild Weekend και πάλι πίσω. Ήταν ο πρώτος retailer του Ηνωμένου Βασιλείου που τοποθέτησε ένα τείχος πάγου οκτώ μέτρων στα καταστήματα του Λονδίνου και του Μάντσεστερ και άρχισε να δοκιμάζει την επαυξημένη πραγματικότητα σε ορισμένα από τα προϊόντα της.

Το 2017, μαθαίνοντας από τις διεθνείς τάσεις που παρατηρήθηκαν τόσο μακριά όσο οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, η επιχείρηση άνοιξε το υπαίθριο κατάστημα lifestyle Outsiders στο Λίβερπουλ, χαρακτηρίζοντάς τον ως “όπου η ρετρό-νοσταλγία συναντά το κρύο του 21ου αιώνα και την επικοινωνία  & τα προϊόντα για το σύγχρονο outsider”. Το νέο Surefit Boot Lab ασχολείται με τον πλούτο της εμπειρίας που απολαμβάνει σε εξειδικευμένους υπαίθριους χώρους και διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση του χαρακτήρα του υπαίθριου τομέα αναψυχής.

Πρόκειται για μια κίνηση που αντικατοπτρίζει δύο βασικές παρατηρήσεις σχετικά με το λιανικό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.Το περιβάλλον λιανικής αλλάζει και οι λιανοπωλητές επενδύουν σε καινοτομίες και προσαρμογές τεχνολογίας ως απάντηση σε αυτό.Η KSMG 2018,η ετήσια έκθεση λιανικής πώλησης σημείωσε ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης που επικεντρώνονται στην παροχή ισχυρής πελατειακής εμπειρίας οδηγούν την αγορά.

Παρά τη λιανική ενοποίηση, τη DTC και τις πιέσεις περιθωρίου, καθώς και τον έντονο ανταγωνισμό, η οικογενειακή επιχείρηση έχει διατηρήσει μια σαφή εξειδικευμένη ανεξάρτητη εστίαση σε όλη τη σταθερή επέκτασή της. Οι συλλογές καταλόγου έχουν επιτύχει ένα σχεδόν θρυλικό στάτους, με σκιέρ, snowboarders, ορειβάτες και λάτρεις της υπαίθρου και παρουσιάζουν πάντα τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των ενδυμάτων, των υποδημάτων και του εξοπλισμού. Ομοίως κινούνται οι μεγάλες ιστοσελίδες με εύκολη πλοήγηση, συμβουλές και έμπνευση.

Το πρώτο εργαστήριο Ellis Brigham Boot Lab άνοιξε στο Μπρίστολ, δίπλα στο υφιστάμενο κατάστημα Ellis Brigham Mountain Sports, προσφέροντας μία από τις μεγαλύτερες σειρές σκι και μπότες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνδυάζοντας μια ηλεκτρονική μονάδα κρατήσεων, τεχνογνωσία με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και μια ολιστική εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας, ανεβάζει τον πήχη στο εξειδικευμένο λιανικό εμπόριο – προσφέρει μέχρι δωρεάν καφέ.

Η ομάδα καταστημάτων είναι εξειδικευμένη στην τροποποίηση παλαιών ή νέων μποτών για την επίτευξη τέλειας προσαρμογής μέσω τεντώματος, λείανσης ή μαλακώματος για την πρόβλεψη και αποκατάσταση πιθανών προβλημάτων για ακριβή εφαρμογή και βελτιωμένη άνεση, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας των σκιέρ. Ο διευθυντής μάρκετινγκ, Mark Brigham δήλωσε: “Τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε είναι να καταστήσουμε πιο ευχάριστη την εμπειρία στο βουνό για τους ανθρώπους και αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσουμε τους πελάτες να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο σκι με την εμπιστοσύνη ότι θα έχουν το σωστό προϊόν. ”

Σε συνεργασία με την ειδική στο σκι, Pure Powder με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και με την καναδική CMH Heli-skiing, ο έμπορος ειδών ορεινού αθλητισμού προσφέρει στους πελάτες των καταστημάτων του Bristol και του Covent Garden μια «Immersive Instore Experience» εικονικής πραγματικότητας (VR) και έχει σχέδια να το ξεκινήσει σε όλο το δίκτυο των 24 καταστημάτων της σε εθνικό επίπεδο. Η εμπειρία VR περιλαμβάνει την ταινία «Lines of Sight» που έγινε από τον βραβευμένο κινηματογράφο, Sherpas Cinema και χρησιμοποιεί φωτογραφικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας από την Google για να αναπαράγει την αίσθηση του heli-ski στο Δυτικό Καναδά.

Ο Brigham πρόσθεσε: “Μέσω της συνεργασίας μας με την Pure Powder και τη χρήση αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας VR μπορούμε , εικονικά, να φέρουμε τα βουνά στους πελάτες μας και να ανακατέψουμε τις εμπειρίες των αθλημάτων του χιονιού στη διαδικασία! Θα προκαλούσα οποιονδήποτε να μιλήσει για την εμπειρία του μετά από αυτή την εμπειρία! “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.