26 Απρ 2024
READING

Το πιλοτικό κατάστημα της Carrefour “αναμειγνύει” τρόφιμα και ψηφιακή τεχνολογία

2 MIN READ

Το πιλοτικό κατάστημα της Carrefour “αναμειγνύει” τρόφιμα και ψηφιακή τεχνολογία

Το πιλοτικό κατάστημα της Carrefour “αναμειγνύει” τρόφιμα και ψηφιακή τεχνολογία

Στο Παρίσι, η Carrefour δοκιμάζει μια νέα φιλοσοφία καταστημάτων που συνδυάζει φρέσκα προϊόντα και προϊόντα πρώτης ανάγκης με ψηφιακές υπηρεσίες και τροφοδοσία. Τα τρόφιμα μετακινούνται κυρίως μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα.


 

Ένα πλήρες εμπορικό κέντρο

Το νέο κατάστημα των 371 τ.μ., το οποίο ονομάζεται “Halle de Clichy”, είναι μια παραλλαγή της ιδέας του Carrefour City και στοχεύει στο να καταστήσει την Carrefour μια “επιλογή τροφίμων” ορατή στους πελάτες. Ο retailer έχει μειώσει κατά το ήμισυ την κανονική γκάμα επεξεργασμένων προϊόντων διατροφής, για να αφήσει περισσότερο χώρο στα παραδοσιακά φρέσκα τρόφιμα.

Το κατάστημα διαθέτει μια σειρά 1200 φρέσκων προϊόντων διατροφής, το ένα τέταρτο των οποίων είναι βιολογικά ή φέρουν την ετικέτα ποιότητας αλυσίδας Carrefour. Τα φρούτα συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών και τα λαχανικά πωλούνται χύμα. Οι πελάτες θα βρεθούν σε ένα πραγματικό εμπορικό κέντρο με το δικό τους ιχθυοπωλείο, ένα κρεοπωλείο και ένα τμήμα τυριών. Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο να προσφέρει γαστρονομικές συμβουλές.

Για να αντισταθμίσει το περιορισμένο φάσμα των ξηρών τροφών ,4500 κωδικοί αντί των 8000 που υπάρχουν στα κανονικά καταστήματα της Carrefour City, το Halle de Clichy διαθέτει σημείο παραλαβής που δίνει στους πελάτες του πρόσβαση σε πάνω από 15.000 προϊόντα στο κατάστημα του σε τιμές υπεραγοράς. Επιπλέον ψηφιακές λύσεις έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου ενός σημείου παραλαβής για τα πακέτα και την παράδοση στο σπίτι. Εκτός από τους παραδοσιακούς πελάτες, υπάρχουν επίσης και πελάτες αυτοεξυπηρέτησης για μεγαλύτερη άνεση και εξοικονόμηση χρόνου.

Γεύματα

Στο εστιατόριο 18 άτομα μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν σάντουιτς, σαλάτες, quiches  και ζεστά πιάτα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται επί τόπου και κατασκευάζονται από προϊόντα της αλυσίδας ποιότητας ή του Reflets de France της Carrefour. Τέλος, το κατάστημα προσφέρει επίσης λύσεις γευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των έτοιμων γευμάτων και των πακέτων Quitoque.

Η φιλοσοφία του καταστήματος σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση για την Carrefour, την οποία και οι άλλοι retailers διερευνούν. Η ιδέα είναι κάπως παρόμοια με την ιδέα της Fresh Atelier που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τη βελγική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Delhaize: η εν λόγω ιδέα συνδυάζει μια σειρά προϊόντων σε λειτουργία με ένα σημείο παραλαβής. Πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Ahold Delhaize Wouter Kolk πήγαν επίσης προς την ίδια κατεύθυνση: προέβλεψε ότι τα σούπερ μάρκετ θα διαδραματίσουν διαφορετικό ρόλο στο μέλλον ως «κέντρα κατανάλωσης και παράδοσης» που θα διαθέτουν τις δικές τους κουζίνες που θα σερβίρουν ζεστά γεύματα. Τα συσκευασμένα προϊόντα διατροφής θα διατίθενται κατά βάση στο διαδίκτυο, πιστεύει ο Kolk.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.