27 Απρ 2024
READING

Η P&G αγοράζει την εταιρεία με το επαναστατικό marketing, Walker & Company

2 MIN READ

Η P&G αγοράζει την εταιρεία με το επαναστατικό marketing, Walker & Company

Η P&G αγοράζει την εταιρεία με το  επαναστατικό marketing, Walker & Company

Η στρατηγική προσέγγιση της P&G με την αγορά της Walker & Company είναι διττή: για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ώθηση του γίγαντα του CPG, ώστε να γίνει ένας πιο αφοσιωμένος έμπορος που τροφοδοτεί μια ευρεία βάση καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα θα ανταπεξέρχεται στις μάρκες που ξεκινούν και να συναγωνιστεί εταιρείες χτισμένες στο μοντέλο DTC.

Στο τελευταίο μέτωπο, η P&G έχει πρόσφατα επιταχύνει τις άμεσες υπηρεσίες σε πελάτες μέσω των εμπορικών της brands.H σειρά ξυραφιών της Gillette Venus για γυναίκες ανακοίνωσε τη συνεργασία με την influencer του YouTube, Remi Cruz. Το προϊόν Venus x Remi είναι αποκλειστικό στην Venus Direct, μια νέα υπηρεσία συνδρομής που αντικατοπτρίζει ένα μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου που διαδίδεται από τις startups αλλά υιοθετήθηκε πρόσφατα από άλλους εμπόρους, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Gillette για άντρες.

Η συμφωνία με την  Walker & Company δείχνει όμως ότι η P&G αποκτά έναν εταίρο για να εμβαθύνει τις γνώσεις γύρω από το πολυπολιτισμικό μάρκετινγκ, ο οποίος είναι ένας τομέας όπου πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να προσεγγίζουν, τόσο στις εκστρατείες που απευθύνονται στους καταναλωτές όσο και στην καινοτομία με προϊόντα προσαρμοσμένα στις διαφορετικές ανάγκες. Η P&G έχει σημειώσει επιτυχία με δημιουργικές προσπάθειες επικεντρωμένες στην ποικιλομορφία και την ένταξη, όπως το “The Talk.”  Όμως, απορροφώντας ένα αποδιοργανωμένο, νεαρό κίνημα που αποδείχθηκε επιτυχημένο στον χώρο, η P&G θα μπορούσε ενδεχομένως να παραμείνει μπροστά στην καμπύλη του κλάδου στην ανάπτυξη και την εμπορία προϊόντων που απευθύνονται σε έγχρωμα άτομα. Άλλα πρόσφατα αποκτήματα της P&G είναι το φυσικό αποσμητικό της μάρκας Native and First Aid Beauty, της Fast Company.

Η εξαγορά της Walker & Company έρχεται, καθώς η P&G σχεδιάζει μια σημαντική επανευθυγράμμιση των επιχειρήσεων από τον Ιούλιο, η οποία πιθανόν θα δει την εταιρεία να δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι άμεσες υπηρεσίες. Ο έμπορος με έδρα το Cincinnati σχεδιάζει να εξορθολογίσει τις δραστηριότητές της μέσω έξι επιχειρήσεων με βάση την κατηγορία. Η καθεμία θα έχει το δικό της Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικά με τις επικοινωνίες της μάρκας, την καινοτομία προϊόντων και συσκευασιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.