23 Απρ 2024
READING

Φυσικό κατάστημα για το online σας | 4 χρήσιμα tips για να εξασφαλίσετε την επιτυχία

5 MIN READ

Φυσικό κατάστημα για το online σας | 4 χρήσιμα tips για να εξασφαλίσετε την επιτυχία

Φυσικό κατάστημα για το online σας | 4 χρήσιμα tips για να εξασφαλίσετε την επιτυχία

Τα πρόσφατα νέα της διακοπής λειτουργίας της Sears, σε συνδυασμό με το Amazon που τώρα τρέχει πάνω από 600 καταστήματα λιανικής πώλησης, έκαναν ένα πράγμα πολύ ξεκάθαρο – το retail βρίσκεται στη μέση μιας σημαντικής μετατόπισης. Οι πελάτες που συνειδητοποίησαν την ευκολία και τον ενθουσιασμό των ηλεκτρονικών αγορών και των brands που απευθύνονται σε καταναλωτές  που εξακολουθούν να προτιμούν τα ψώνια σε ένα θέση φυσικό κατάστημα, λόγω των εμπειριών και του βαθύτερου επιπέδου εμπλοκής της μάρκας που προσφέρει. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα της NRF, το 79% των καταναλωτών δήλωσε ότι οι εμπειρίες του retailer ή του εμπορικού σήματος είναι σημαντικές για τον καθορισμό της συχνότητας αγοράς των καταστημάτων και των εμπορικών σημάτων και των εμπόρων που επισκέπτονται. Επιπλέον, σχεδόν έξι στους 10 αγοραστές οδηγούνται σε καταστήματα για ειδικές εκδηλώσεις και εμπειρίες που φιλοξενούνται από τους retailers, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δοκιμής προϊόντων, αποκλειστικής πρόσβασης σε πωλήσεις και επιδείξεις προϊόντων και σεμινάρια.

Ως αποτέλεσμα, η επέκταση των clicks-to-bricks που βρίσκεται σε εξέλιξη, οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις βαθύτερες προσωπικές εμπειρίες που προσφέρουν τα καταστήματα. Σήμερα, τα εμπορικά σήματα που δημιουργήθηκαν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Everlane, Warby Parker και Wayfair, στρέφονται προς το φυσικό κατάστημα ως ένας νέος τρόπος σύνδεσης με το ακροατήριό τους. Αυτά τα φυσικά καταστήματα επιτρέπουν στους πελάτες να βλέπουν, να αγγίζουν και να απολαμβάνουν τα προϊόντα και τα brands, γεγονός που δημιουργεί βαθύτερη αφοσίωση και εμπιστοσύνη στην μάρκα.

Σήμερα, η διαδικασία επέκτασης σε φυσικό κατάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, για πολλές μάρκες. Οι μακροπρόθεσμες μισθώσεις, τα υψηλά ενοίκια, οι ανάγκες σε κεφάλαια και η επιχειρησιακή εφοδιαστική αλυσίδα καθιστούν μια επιχείρηση χρονοβόρα και δαπανηρή. Παρά τη ζήτηση των καταναλωτών για νέα είδη αγορών , το σημερινό μοντέλο δεν επιτρέπει νέες μάρκες, μεγάλες ή μικρές, εγχώριες ή διεθνείς, να ρισκάρουν με πειραματικές και βιωματικές έννοιες και πολλά εμπορικά κέντρα συνεχίζουν να αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Παρά την αυξημένη εστίαση στην εφαρμογή της τεχνολογίας για τη βελτίωση της πελατειακής εμπειρίας, τα εμπορικά σήματα και οι λιανοπωλητές αποτελούν συχνά ένα μέρος της εξίσωσης που παραβλέπεται. Το παραδοσιακό λιανικό μοντέλο δεν μπόρεσε να ενσωματώσει με επιτυχία την τεχνολογία. Η βιομηχανία έχει “κολλήσει” σε μια διαδρομή και αντέχει στην αλλαγή. Το σημερινό μοντέλο λιανικής πώλησης θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να εξελιχθεί για να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εμπορικών σημάτων, όχι μόνο των αγοραστών. Αυτό σημαίνει ότι παρέχουμε στις επιχειρήσεις τα σωστά εργαλεία και μια κοινότητα στην οποία θα αναπτυχθούν, αξιοποιώντας την τεχνολογία για τη βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών, παρέχοντας ένα μεγαλύτερο σύστημα υποστήριξης για μακροπρόθεσμη επιτυχία και επιτρέποντας στις μάρκες να δημιουργήσουν τις εμπειρίες που θέλουν οι καταναλωτές. Τι θα συμβεί αν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τις τεχνολογίες και τις διαδικασίες που αποδείχθηκαν επιτυχείς σε άλλες βιομηχανίες, ιδιαίτερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, και στα φυσικά καταστήματα;

Εάν ενδιαφέρεστε να επεκταθείτε και στο φυσικό εμπόριο, εξετάστε τα παρακάτω για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

Τεχνολογία μόχλευσης

Η τεχνολογία έχει κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μας ευκολότερα. Γιατί να μην έχει κανείς μια επιχείρηση; Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες όπως τα Square, Shopify, Dor, Zendesk και QuickBooks που αυτοματοποιούν τις συχνά κουραστικές και χρονοβόρες επιχειρησιακές διαδικασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός καταστήματος. Αυτές οι εφαρμογές και τα εργαλεία λογισμικού απομακρύνουν την ταλαιπωρία από διάφορες εργασίες όπως τα σημεία πώλησης, η μέτρηση ροής πελατών στο κατάστημα, η υποστήριξη πελατών και η λογιστική, καθώς και ο χρόνος για να εστιάσετε στην αφοσίωση των πελατών σας, στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας και στην ευημερία της τοπικής κοινότητας.

Εγγραφείτε ή δημιουργήστε μια κοινότητα

Όπως πολλές πτυχές της ζωής, μια υποστηρικτική κοινότητα μπορεί να σας βοηθήσει και να ευδοκιμήσετε την επιχείρησή σας. Βρείτε μια ομάδα ομοϊδεάτων ατόμων – μέντορες και φίλους – που έχουν δεσμευτεί να σας βοηθήσουν και το κατάστημά σας να πετύχει. Εκτός από το τοπικό σας δίκτυο, μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε μεγαλύτερους εθνικούς οργανισμούς. Το τοπικό σας εμπορικό επιμελητήριο ή οι τοπικές βιομηχανικές και εμπορικές ενώσεις μπορεί να είναι μεγάλοι πόροι. Τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης πολλαπλών σημάτων είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος να συνδεθείτε σε μια εδραιωμένη κοινότητα και να γίνετε μέρος ενός μεγαλύτερου εμπορικού προορισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύετε το marketing τύπου word-of-mouth και επομένως την προβολή για την επιχείρησή σας.

Δώστε πίσω

Βρείτε τρόπους για να δώσετε πίσω, είτε πρόκειται για τοπικό είτε για εθνικό επίπεδο. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν τη δωρεά των προϊόντων σας, τον εθελοντισμό του χρόνου σας ως ομάδα ή τη συμβολή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που αντηχεί ή ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της επιχείρησής σας. Η επιστροφή είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να ξοδέψετε τους πόρους σας, βοηθά επίσης στην καθιέρωση της ορατότητας και του περιβάλλοντος γύρω από την κοινότητά σας. Οι σημερινοί πελάτες είναι ευσυνείδητοι για το πού ξοδεύουν τα χρήματά τους και είναι πιο πιθανό να επενδύσουν σε εμπορικά σήματα που διαθέτουν παρόμοιες αξίες.


Εστίαση στις εμπειρίες

Η σύνδεση είναι το κλειδί για την παροχή στους αγοραστές μιας εμπειρίας στην οποία να  θέλουν και θα συνεχίσουν να επιστρέφουν. Εξετάστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική εμπειρία που οι αγοραστές δεν μπορούν να πάρουν από οπουδήποτε αλλού, όπως μια οπτική παρουσίαση, μια επιτόπια προσαρμογή, δωρεάν δοκιμές ή δείγματα ή παράδοση την ίδια ημέρα. Πηγαίνοντας πιο πέρα, όταν πρόκειται για την εμπειρία των πελατών, θα βοηθήσετε να μετατρέψετε τους αγοραστές της πρώτης φοράς σε τακτικούς πελάτες και ενδεχομένως υποστηρικτές της μάρκας που θα συστήσουν την επιχείρησή σας στους φίλους και την οικογένειά σας.

Το retail δεν είναι “νεκρό”, αλλά χρειάζεται να καινοτομήσει για να πετύχει. Με την εστίαση στην κοινότητα και την προσφορά υπηρεσιών που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις όχι μόνο να υπάρχουν, αλλά να ευδοκιμούν, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο που οι αγοραστές επιθυμούν και οι μάρκες χρειάζονται.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.