23 Απρ 2024
READING

Η Starbucks σύντομα θα παραδίδει τον καφέ μέσω του Uber Eats

4 MIN READ

Η Starbucks σύντομα θα παραδίδει τον καφέ μέσω του Uber Eats

Η Starbucks σύντομα θα παραδίδει τον καφέ μέσω του Uber Eats

Η Starbucks, η οποία αντιμετωπίζει μια αργή αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, σχεδόν το ένα τέταρτο των καταστημάτων της, που λειτουργούν με περισσότερα από 8.000 καταστήματα στις Η.Π.Α., θα προσφέρουν καφέ Starbucks μέσω της Uber Eats.

Το αμερικανικό ντεμπούτο παράδοσης του “γίγαντα” του Σιάτλ έρχεται μετά από δοκιμές με την Uber Eats στο Μαϊάμι και το Τόκιο και μετά από την εκμάθηση της βασικής του ανάπτυξης στην Κίνα, όπου η Starbucks επέκτεινε την παράδοση σε 2.000 καταστήματα σε 30 πόλεις σε μόλις τρεις μήνες μέσω συνεργασίας με την μονάδα παράδοσης της Alibaba, δήλωσε η Starbucks . Η Starbucks πραγματοποίησε προηγουμένως πιλοτική δοκιμή delivery στην εγχώρια αγορά του Σιάτλ με την Postmates το 2015 που έληξε το 2016, δήλωσε εκπρόσωπος της Starbucks.

Η Starbucks δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Nitro Cold Brew σε όλα τα καταστήματα που λειτουργούν με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2019 για να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση.

Επιπλέον, για να δείξει ότι εξακολουθεί να έχει την “αριστοκρατική” ατμόσφαιρα για να ανταγωνιστεί με την αυξανόμενη παρουσία ειδικών coffee shops όπως το Blue Bottle Coffee, η εταιρεία άνοιξε  το τεράστιο Starbucks Reserve Roasters 8.000 τετραγωνικών μέτρων στην πολυσύχναστη συνοικία Meatpacking της Νέας Υόρκης ,μετά από εκείνο στο Σιάτλ και τέταρτο παγκοσμίως. Ως μέρος της “εμπειρίας του καφέ που καβουρδίζεται”, το mega coffee store ψήνει κόκκους καφέ στο χώρο του επί τόπου και διαθέτει ένα αρτοποιείο καθώς και ένα μπαρ που σερβίρει αλκοόλ.

Ωστόσο, μεταξύ των διαφόρων πρωτοβουλιών ανάπτυξης της Starbucks για την καταπολέμηση μιας χαμηλότερης μακροπρόθεσμης προοπτικής κέρδους που έστειλε την μετοχή της χαμηλότερα , το delivery μπορεί να δώσει στις πωλήσεις μεγαλύτερο προβάδισμα. Γιατί; Τα τελευταία δύο χρόνια, οι παραγγελίες μέσω κινητού στις ΗΠΑ για παράδοση και πληρωμή στα καταστήματα της Starbucks στην αμερικανική εταιρεία έχουν υπερδιπλασιαστεί στο 12% των συνολικών πωλήσεων αυτών των καταστημάτων από 5%. Αυτό ξεπέρασε την αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες αυξήθηκαν στο 37% του συνόλου, από 34%, κατά την ίδια περίοδο, δήλωσε  η Starbucks. Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες που έγιναν στα φυσικά καταστήματα, μειώθηκαν στο 51% της επιχείρησης, από 61%.

Με τους καταναλωτές που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί στην εξοικονόμηση χρόνου, η Starbucks οδηγεί την πρωτοβουλία για delivery, ένα μεγάλο φωτεινό σημείο για ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Εταιρείες από την McDonald’s μέχρι στο πιο πολυτελές Cheesecake Factory έχουν συνεργαστεί με τις εφαρμογές παράδοσης, συμπεριλαμβανομένων των Uber Eats και DoorDash στις υπηρεσίες παράδοσης παραγγελιών. Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald, Steve Easterbrook, δήλωσε, για παράδειγμα,  ότι η παράδοση «γίνεται ολοένα και πιο σημαντική συνεισφορά» στη συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων του γίγαντα των fast food.

Η Mc Donald’s ήδη προσφέρει παράδοση σε περισσότερα από 15.000 εστιατόρια παγκοσμίως, “σημαντική ανάπτυξη” από το τέλος του 2016. Επίσης, μέσω μιας συνεργασίας με την Uber Eats, 9.000 Mc Donald’s στις Η.Π.Α. θα προσφέρουν παράδοση μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Easterbrook.

Οι πωλήσεις delivery σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά μέσο όρο πάνω από 20% στα 365 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2030, από 35 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της UBS φέτος. Η UBS περιγράφει επίσης ένα σενάριο στο οποίο, μέχρι το 2030, τα περισσότερα γεύματα που μαγειρεύονται στο σπίτι θα διατίθενται απευθείας στο διαδίκτυο.

Αντίστοιχα, μια μελέτη του Ομίλου NPD που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι καθώς περισσότεροι καταναλωτές μένουν σπίτι ή εργάζονται από το σπίτι, παραγγέλλεται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός γευμάτων στο σπίτι.

Όλοι δηλώνουν ανυπόμονη για την έναρξη της παράδοσης Starbucks στο σπίτι.  Αλλά όσο είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική να απολαύσουν έναν καφέ το Σαββατοκύριακο στην άνεση του σπιτιού τους, τόσο ανησυχούν κιόλας για την τιμή, αφού το Uber Eats στο παρελθόν ήταν αρκετά ακριβό, με αποτέλεσμα πολλοί να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.