16 Απρ 2024
READING

Η Adidas συνεργάζεται με το Snapchat για ψηφιακή δοκιμή παπουτσιών

2 MIN READ

Η Adidas συνεργάζεται με το Snapchat για ψηφιακή δοκιμή παπουτσιών

Η Adidas συνεργάζεται με το Snapchat για ψηφιακή δοκιμή παπουτσιών

Τον τελευταίο καιρό, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τελευταία χρήση του Snapchat από την Adidas με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας AR για την εμπλοκή νεότερων, ψηφιακά εγγενών χρηστών κινητής τηλεφωνίας με το εμπορικό της σήμα. Η Adidas, τον Αύγουστο, ξεπούλησε μια σειρά παπουτσιών που παρουσιάστηκε στην επίδειξη του Snapchat “Fashion 5 Ways” και ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησαν το εμπορικό AR χαρακτηριστικό της πλατφόρμας. Η επωνυμία της Adidas Originals τον περασμένο μήνα έκανε το ντεμπούτο της σε μια εκδήλωση ComplexCon στην Καλιφόρνια για να προωθήσει μια κυκλοφορία υποδημάτων περιορισμένης έκδοσης. Η AR στοχεύει να προσφέρει μια πλουσιότερη και πιο συναρπαστική εμπειρία από άλλες μορφές διαφήμισης και η χρήση της για εικονικές δοκιμές μπορεί να βοηθήσει τα ρούχα ή τα αξεσουάρ να διαχειριστούν τις προσδοκίες των πελατών σχετικά με τη μορφή, τη λειτουργία και την εφαρμογή ενός προϊόντος προτού πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Το Snapchat έχει δώσει μεγαλύτερη ώθηση για να ενθαρρύνει τις μάρκες να αναπτύξουν εμπειρίες AR στην πλατφόρμα του. Η εφαρμογή μηνυμάτων απεικόνισης τον περασμένο μήνα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συνεργατών για να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους να βρουν δημιουργικά καταστήματα που έχουν πιστοποιηθεί για την ανάπτυξη φακών AR. Περισσότεροι από 70 εκατομμύρια χρήστες Snapchat αλληλεπιδρούν με τους φακούς AR κάθε μέρα, περνώντας κατά μέσο όρο τρία λεπτά μαζί τους, σύμφωνα με το Snapchat. Αυτός ο μακρύτερος χρόνος εμπλοκής δείχνει γιατί οι μάρκες ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερο συγκλονιστικά χαρακτηριστικά στο μίγμα marketing για να συνδεθούν πιο έντονα με τους καταναλωτές.

Χάρη σε συνεργασίες όπως αυτή με την Adidas, η Snapchat συνεχίζει να αναπτύσσεται ως πλατφόρμα για το κοινωνικό εμπόριο. Περίπου το 28,3% των εμπόρων των Η.Π.Α. θα χρησιμοποιήσει το Snapchat για σκοπούς marketing φέτος, εκτιμά το eMarketer. Η εταιρεία προέβλεψε ότι τα έσοδα από διαφημίσεις της Snapchat στις Η.Π.Α. θα αυξηθούν κατά 18,7% από πέρυσι, σε περισσότερα από 660 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2018.

Η Adidas είναι μία από τις πολλές μάρκες που έχουν αξιοποιήσει τις δοκιμές του AR για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν δοκιμή πριν κάνουν μια αγορά. Τα εμπορικά σήματα ομορφιάς, όπως οι L’Oréal και Madison Reed, τροφοδότησαν μεγάλο μέρος της ανάπτυξης σε εικονικές δοκιμές, προσφέροντας δειγματοληψίες στο χρώμα των μαλλιών, το μακιγιάζ και τα νύχια στους tech-freaks αγοραστές.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.