18 Απρ 2024
READING

Οι μεγαλύτερες στιγμές των sneakers του 2018 που θα θυμόμαστε για χρόνια

5 MIN READ

Οι μεγαλύτερες στιγμές των sneakers του 2018 που θα θυμόμαστε για χρόνια

Οι μεγαλύτερες στιγμές των sneakers του 2018 που θα θυμόμαστε για χρόνια

Κάθε χρονιά μοιάζει σαν το νέο “μεγαλύτερο έτος” για τα αθλητικά παπούτσια. Από τις συνεργασίες και τις επανεκδόσεις σε νέες γραμμές, το 2018 ήταν γεμάτο με αξέχαστες στιγμές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ρίξουμε μια ματιά στις 9 μεγαλύτερες στιγμές του 2018.

Ο Kanye West μας δίνει τη μεγαλύτερη παρουσίαση YEEZY από ποτέ 

Στη φρικτή συνέντευξή του με τον Ryan Seacrest τον Φεβρουάριο του 2015, ο Kanye είπε: «Όλοι όσοι θέλουν να πάρουν τα YEEZYs θα πάρουν τα YEEZYs». Χρειάστηκαν τρία και μισό χρόνια για να τα παραδώσει. Τον Σεπτέμβριο του 2018, το YEEZY Boost 350 V2 “Triple White” βγήκε σε πρωτοφανείς όγκους – φέτος περισσότερα από 1 εκατομμύριο ζευγάρια – και αυτό που κάποτε ήταν σχεδόν αδύνατο να αποκτήσει κανείς, έγινε πιο προσιτό από ποτέ. Ακόμη και αν οι μεταπωλητές της YEEZY υπέφεραν, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον West για την εκπλήρωση της υπόσχεσής του.

Ο Pusha-T ακυρώνει τη συνεργασία του με τον Drake για την adidas “Adidon”. 

Επί μήνες, οι φήμες έλεγαν ότι ο Ντρέικ θα εγκατέλειπε την Jordan Brand για μια συμφωνία με την adidas. Αλλά μια νέα διαμάχη με τον ράππερ Pusha-T θα μπορούσε να έχει τελειώσει τα πράγματα πριν ακόμη ξεκινήσουν. Σχετικά με την ιστορία του Adidon, ο Pusha ισχυρίστηκε ότι ο Drake κρύβει έναν γιο που ονομάζεται Adonis, από τον οποίο ονομάστηκε η φημολογούμενη συλλογή της adidas. Το διαδίκτυο πήρε φωτιά, και παρόλο που η συνεργασία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, φαίνεται να είχε ακυρωθεί εντελώς.

Οι μεταπωλητές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες επιχειρήσεις 

Είτε το αγαπάτε, το μισείτε ή το κάνετε μόνοι σας, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι η μεταπώληση αθλητικών παπουτσιών είναι μεγάλη επιχείρηση, προσφέροντας $ 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Τώρα, οι επενδυτές έχουν δει τις δυνατότητες και τις έχουν μετατρέψει σε σωρούς μετρητών. Τον Σεπτέμβριο, η StockX εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τη θέση της ως ηγέτη μεταπώλησης. Την ίδια εποχή, η GOAT και η Flight Club συγχωνεύθηκαν, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης αγοράς για μεταπώληση αυθεντικών αθλητικών παπουτσιών. Και τον Δεκέμβριο, η Farfetch αγόρασε την Stadium Goods  για 250 εκατομμύρια δολάρια. Σημαντική συνεργασία.

Ο A$AP Rocky κάνει παπούτσια skate με την Under Armor

O A$AP Rocky έχει μια φήμη ως ένας από τους πιο μοντέρνους τύπους εκεί έξω, αλλά η συλλογική συνεργασία της Under Armor SRLo της AWGE, η οποία ήταν περισσότερο από επηρεασμένη από τα παπούτσια skate D3 της Osiris, ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές sneaker στιγμές του έτους. Ο Rocky φέρνοντας τον σκιτσογράφο Dave Mayhew στο έργο άνοιξε μάχη με τον σχεδιαστή Brian Reid πάνω από το ποιος ήταν πίσω από το D3 στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά όπως λέει και η παροιμία, δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα.

Η Paris Saint-Germain συνεργάζεται με την Jordan Brand

 

Δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπάει η Jordan Brand περισσότερο από το να περνά σε άλλα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια έχουν δει τη μάρκα να φτιάχνει φανέλες για προγράμματα ποδοσφαίρου κολλεγίων στην Οκλαχόμα, τη Φλόριντα και το Μίτσιγκαν. Το 2018, ο Jumpman συνέχισε την τάση με τη συνεργασία με το γαλλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Paris Saint-Germain. Το κιτ της ομάδας του Champions League χαρακτηρίστηκε από το λογότυπο Jumpman, ενώ έχουμε επίσης ένα PSG Air Jordan 5, Air Jordan 1, και μια συλλογή άλλων αθλητικών ενδυμάτων.

Το NBA αλλάζει πολιτική για τα αθλητικά παπούτσια

Μπαίνοντας στην τρέχουσα σεζόν του NBA, το πρωτάθλημα έβαλε στην άκρη τους αυστηρούς κανονισμούς για τα παπούτσια, επιτρέποντας στους παίκτες να φορούν παπούτσια σε οποιοδήποτε χρώμα επιλέγουν. Προηγουμένως, οι παίκτες έπαιρναν πρόστιμα για ορισμένες επιλογές υποδημάτων, αν και οι κανόνες είχαν καταστρατηγηθεί πολύ πριν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι παίκτες πλέον μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο  γνωρίζοντας ότι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τον εαυτό τους, οπότε περιμένετε λίγο περισσότερο από τους συμπατριώτες του P.J. Tucker και του Nick Young καθώς η εποχή φθάνει, ειδικά όταν αρχίζουν τα πλέι-οφ.

Kyle Kuzma x GOAT

Σε μια χρονιά που η StockX και η Stadium Goods κέρδισαν από επενδύσεις ή εξαγοράστηκαν τελείως, η LA Lakers έβαλε τον Kyle Kuzma να υπογράψει μια συμφωνία επικύρωσης με μια άλλη πλατφόρμα μεταπώλησης, την GOAT. Ο Kuzma, ο οποίος είναι παθιασμένος συλλέκτης αθλητικών παπουτσιών και γενικά αποθεώνει το streetwear, έχει τώρα την ευκαιρία να φορέσει σχεδόν οποιοδήποτε παπούτσι που του αρέσει . Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει αυτό το είδος συμφωνίας υποστήριξης, και πιθανώς όχι η τελευταία.

Το NikeCraft Mars Yard Overshoe του Tom Sachs 

Τα σχέδια Nike του Tom Sachs είναι απρόσμενα, άγρια και διαφορετικά από τα περισσότερα από τα άλλα έργα του Swoosh. Ενώ το Mars Yard και το Mars Yard 2.0 είναι τα διαμάντια του στέμματος, ο Sachs έσπρωξε τα όρια το 2018 με το Mars Yard Overshoe, το οποίο περιείχε το αρχικό σχέδιο, διατηρώντας αυτόν που το φοράει  προστατευμένο από μέσω μιας άνω μονάδας Dyneema, SFB , και κλεισιμάτων. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία το Νοέμβριο, αλλά η κυκλοφορία έχει αναβληθεί για τον Ιανουάριο. Και έτσι, το κρατάμε στα γεγονότα του 2018.

Nike Element React 87

Όταν οι πρώτες φωτογραφίες του Nike Element React 87 εμφανίστηκαν με την επωνυμία UNDERCOVER και Jun Takahashi, ολόκληρη η κοινότητα των sneakers φαν γνώριζε ότι είχε άμεσο υποψήφιο για το sneaker της χρονιάς. Το ημιδιαφανές επικάλυμμα από νάυλον σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή επίστρωση React έδωσε στη Νike μια τεράστια δυναμική. Η Nike έβγαλε αργότερα μια εκδοχή, το React Element 55, αλλά το πιο κομψό, πιο αποκλειστικό 87 ήταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.