25 Απρ 2024
READING

Το Amazon ανοίγει το πρώτο Go store μικρού φορμάτ

2 MIN READ

Το Amazon ανοίγει το πρώτο Go store μικρού φορμάτ

Το Amazon ανοίγει το πρώτο Go store μικρού φορμάτ

Παρόλο που η Amazon δεν σχολίασε την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ένα μικρότερο κατάστημα στα αεροδρόμια και σε μεγάλους χώρους γραφείων, ένα πιο μικρό concept θα αντιμετώπιζε έναν από τους πιθανούς περιορισμούς λειτουργίας σε αυτό το περιβάλλον.

Αν και η συρρίκνωση του αρχικού σχεδιασμού θα σήμαινε τον περιορισμό της επιλογής των προϊόντων, τα μικρότερα καταστήματα Amazon Go θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο εστιασμένα για την αντιμετώπιση των αναγκών των γραφείων και των άλλων καταναλωτών εν κινήσει.

Η δημιουργία μιας επιλογής μικρού μεγέθους για το Amazon Go ανοίγει την ιδέα για πιθανή ανάπτυξη σε πολλές περισσότερες τοποθεσίες  από ό, τι είχε προηγουμένως προταθεί, ενισχύοντας την ιδέα ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει να ανοίξει μέχρι 3.000 καταστήματα Amazon Go τα επόμενα χρόνια .

Ως ανταγωνιστική κίνηση, ένας σχεδιασμός καταστήματος μικρού μεγέθους θα μπορούσε να κάνει τον “γίγαντα” αυτόν, μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τις αλυσίδες και τους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες καταστημάτων, από τα μικρά convenience stores έως τα καταστήματα σνακ και τις καντίνες τροφίμων. Παρόλο που το κατάστημα δεν περιγράφηκε ως πιλοτική δοκιμή, η Amazon ενδέχεται να εξακολουθεί να αξιολογεί την παραγωγή εσόδων από εναλλακτική μορφή και μέγεθος και η περιορισμένη επιλογή προϊόντων να επηρεάζει την κυκλοφορία εντός των καταστημάτων.

Η National Association of Convenience Stores έθεσε πρόσφατα μια μελέτη που τόνιζε πόσο σημαντικό είναι για τα καταστήματα αυτά να αγκαλιάσουν τις καινοτομίες, όπως το cashierless checkout στην εποχή του Amazon Go. Η 7-Eleven και άλλες μεγάλες αλυσίδες,  προσπαθούν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις, ακόμα και όταν η Amazon επεξεργάζεται ένα μοντέλο μικρού μεγέθους το οποίο μπορεί δυνητικά να αναπαράγεται πιο γρήγορα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.