25 Απρ 2024
READING

Οι τρεις τύποι αγοραστών του Amazon και πώς άλλοι e-tailers μπορούν να τους δελεάσουν

3 MIN READ

Οι τρεις τύποι αγοραστών του Amazon και πώς άλλοι e-tailers μπορούν να τους δελεάσουν

Οι τρεις τύποι αγοραστών του Amazon  και πώς άλλοι e-tailers μπορούν να τους δελεάσουν

Κρατήστε τους φίλους σας κοντά και τους εχθρούς σας πιο κοντά. Αυτή είναι η στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι e-tailers εάν θέλουν να ανταγωνιστούν με το Amazon. Για να αντισταθούν στην αυξανόμενη κυριαρχία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, άλλοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές πρέπει να καταλάβουν ακριβώς γιατί και πώς αγοράζουν οι πελάτες στο Amazon – και ποιες πτυχές της εμπειρίας αγορών του Amazon μπορούν να ενσωματώσουν στα δικά τους στρατηγικά πλαίσια για να κερδίσουν πίσω τους πελάτες.

Η Business Insider Intelligence, η κορυφαία ερευνητική υπηρεσία του Business Insider, έχει αποκτήσει αποκλειστικά δεδομένα από την έρευνα για να δώσει στους e-tailers τα εργαλεία για να κατανοήσουν πώς να κάνουν το ίδιο με την τελευταία έκθεση Enterprise Edge Report: The Amazon Commerce Competitive Edge Report.

 

Η Business Insider Intelligence πραγματοποίησε τη μελέτη του Amazon σε μέλη της  τον Μάρτιο του 2018, φτάνοντας τους 1.000 Αμερικανούς καταναλωτές – κυρίως ψηφιακούς επαγγελματίες και χρήστες – για να συγκεντρώσουν τις γνώμες τους για τον ρόλο του Amazon στην ηλεκτρονική εμπειρία αγορών.

Το Amazon είναι πανταχού παρόν. Στην πραγματικότητα, το εντυπωσιακό 94% των ερωτηθέντων είπαν ότι είχαν πραγματοποιήσει αγορά στο site τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Και από εκείνους που το έκαναν, η τεράστια πλειοψηφία πίστευε ότι η εμπειρία των πελατών της Amazon ήταν απλά καλύτερη από τους κορυφαίους ανταγωνιστές της – συγκεκριμένα το eBay, το Walmart, το Best Buy και το Target.

Ο μεγαλύτερος συνεργάτης στην ανώτερη εμπειρία του Amazon; Η δωρεάν αποστολή, φυσικά. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Amazon για το 2017, η εταιρεία δαπάνησε πέρυσι 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καλύπτοντας το κόστος αποστολής των πελατών.

Η Amazon προσφέρει επίσης τη χαμηλότερη ελάχιστη τιμή παραγγελίας για τα μέλη που δεν συμμετέχουν στη συνδρομή ,μόλις $ 25. Η διασπορά της ελεύθερης και γρήγορης αποστολής αυξάνει συνεχώς τις προσδοκίες των πελατών για την εμπειρία ηλεκτρονικών αγορών – και αναγκάζει τους ανταγωνιστές να προσφέρουν παρόμοια προγράμματα και οφέλη.

Ποιος ακριβώς ψωνίζει στο Amazon;

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι σε όλες τις γενιές για μια μεγάλη μειοψηφία των ερωτηθέντων, το Amazon είναι ένα τυποποιημένο μέρος της τυπικής διαδικασίας αγορών τους. Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ξεκινούν την ηλεκτρονική διαδικασία αγορών τους στο Amazon. Από εκείνους που ξεκινούν τα ψώνια τους αλλού, το 100% κατέληξε να αγοράζει κάτι από το Amazon κάποια στιγμή τους τελευταίους 12 μήνες.

Με βάση τις τάσεις των απαντήσεων, το Business Insider Intelligence κατέταξε τρία διαφορετικά είδη αγοραστών του Amazon, με μοναδικές επιπτώσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι ανταγωνιστές θα μπορούσαν να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους:

Amazon loyalists: Αυτή η ομάδα καταναλωτών είναι πιο αφοσιωμένη στην αγορά στο Amazon. Οι e-tailers πρέπει να καταλάβουν τι έχει κάνει το Amazon την προεπιλεγμένη εμπειρία τους και πώς θα μπορούσαν να τους κάνουν να αποστασιοποιηθούν από αυτό.
Αγοραστές σύγκρισης: Αυτό το τμήμα καταναλωτών εξετάζει άλλους ιστότοπους πριν τελικά ολοκληρώσει μια αγορά με την Amazon, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους e-tailers να βρουν επιτυχία . Τα e-tailers θα πρέπει να επικεντρωθούν στο τι μπορούν να κάνουν περισσότερα για να “κλέψουν” τις πωλήσεις στο τέλος της διαδικασίας αγοράς.
Αγοραστές ανοιχτής αναζήτησης: Αυτοί οι καταναλωτές ξεκινούν την online αναζήτηση προϊόντων τους μακριά από το Amazon, συχνά με συγκεκριμένους λόγους, όπως αυτό που ψάχνουν και γιατί δεν ψάχνουν στο Amazon. Άλλoi e-tailers έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν αυτούς τους αγοραστές από την αρχή της έρευνας αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.