26 Απρ 2024
READING

Οι τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν τον λογαριασμό του Super Market

5 MIN READ

Οι τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν τον λογαριασμό του Super Market

Οι τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν τον λογαριασμό του Super Market

Οι Walmart, Kroger, Albertsons, Ahold-Delhaize και Amazon / Whole Foods είναι οι ηγέτες στο λιανικό εμπόριο super market. Η Aldi και η Lidl, δύο γερμανικοί retailers, είναι οι ηγέτες στο λιανικό hard discount. Η Aldi και η Lidl αποτελούν σημαντικές απειλές για τους παραδοσιακούς retailers λόγω της δυνατότητας τους να πωλούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στους πελάτες με σημαντική έκπτωση.

Όταν πρόκειται για ψώνια, η τιμή επηρεάζει την πλειοψηφία των αγοραστών. Αυτό δεν πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι η ποιότητα δεν ισχύει. Οι αγοραστές προσελκύονται από τρία πράγματα όταν πρόκειται για ψώνια: τιμή, ποιότητα και ευκολία. Οι περισσότεροι retailers προσπαθούν να ανταγωνιστούν σε τουλάχιστον δύο από τους τρεις.

Αν και συχνά αναγνωρίζεται για τις καινοτομίες της, η βιομηχανία super market δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ από τις αρχές της δεκαετίας του 1900. Η πλειονότητα των καινοτομιών παράγει διαδοχικές βελτιώσεις στην υπηρεσία μόνο. Είναι επίσης αλήθεια ότι όταν εισάγονται καινοτομίες, οι καταναλωτές σπάνια βλέπουν μείωση των τιμών.

Το πρώτο super market αυτοεξυπηρέτησης, όπου ένας πελάτης μπορούσε να περπατήσει πάνω και κάτω στους διαδρόμους για να επιλέξει τα προϊόντα που ήθελε να αγοράσει, άνοιξε το 1916 στο Μέμφις, από την εταιρεία Piggly Wiggly. Η επιτυχία του Piggly Wiggly ήταν εκπληκτική και ώθησε μια ολόκληρη νέα βιομηχανία.

Με την πάροδο των ετών, έχουν εισαχθεί διαφορετικές καινοτομίες από τους λιανοπωλητές super market (παράδοση στο σπίτι, παραγγελία στο διαδίκτυο, παραλαβή στο κατάστημα), αλλά στον πυρήνα του, το μοντέλο λιανικής πώλησης είναι ουσιαστικά το ίδιο από τότε που άνοιξε το πρώτο Piggly Wiggly το 1916.

Ο σχεδιασμός καροτσιών που χρησιμοποιείται ακόμα στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων, για παράδειγμα, εφευρέθηκε το 1937.

Το marketing λιανικής πώλησης χρειάζεται να γίνει ένα “ομαδικό άθλημα”

Μια αβεβαιότητα στη βιομηχανία super market είναι ότι τα “μπακάλικα” είναι ένα ατομικό άθλημα. Με άλλα λόγια, τα είδη παντοπωλείου αγοράζονται ξεχωριστά από ιδιώτες, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο σημερινό μοντέλο για τους αγοραστές να συνδυάζουν ή να «συγκεντρώνουν» τις παραγγελίες τους.

Η αγορά  πρέπει να μεταβαίνει από μια μεμονωμένη δραστηριότητα σε ένα μαζικό ομαδικό άθλημα. Να γιατί.

Ένα γεγονός στα οικονομικά είναι το εξής: Όταν αγοράζεται περισσότερο από ένα προϊόν, μειώνεται το μοναδιαίο κόστος κάθε προϊόντος. Η Costco, η BJs Wholesale και το Boxed είναι αποθήκες που έχουν καταφέρει να αγοράσουν τεράστια ποσά προϊόντων χύμα από τους προμηθευτές τους και με τη σειρά τους να πωλούν τα προϊόντα στους πελάτες σε χαμηλή τιμή.

Η αγορά χύμα εξοικονομεί χρήματα στους πελάτες και αυξάνει την αγοραστική δύναμη κάθε δολαρίου που δαπανάται.

Ο τρόπος που αγοράζουμε

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, οι παραγγελίες super market τοποθετούνται από άτομα. Κάθε παραγγελία τροφίμων αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή συναλλαγή. Αυτό που θα ήταν πρωτοπόρο είναι ένα νέο μοντέλο λιανικής πώλησης super market που συγκεντρώνει τις παραγγελίες super market προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η εξοικονόμηση για τον πελάτη.

Πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Google, η Microsoft, η Tesla, η Salesforce, η Amazon και ούτω καθεξής έχουν μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις όπου εργάζονται χιλιάδες συνεργάτες, φανταστείτε πόσα προιόντα αγοράζονται από κάθε άτομο.

Τα άτομα που εργάζονται στις πανεπιστημιουπόλεις πρέπει όλοι να τρώνε, πράγμα που σημαίνει ένα πράγμα, super market.

Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές δαπανούν περίπου 5.200 δολάρια ετησίως στα super market. Η Apple δημιούργησε ένα νέο κεντρικό γραφείο που απασχολεί 12.000 συνεργάτες. Η Microsoft δημιουργεί μια νέα πανεπιστημιούπολη που θα απασχολεί 47.000 συνεργάτες. Η Amazon απασχολεί 50.000 συνεργάτες στο Σιάτλ και σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο νέες πανεπιστημιουπόλεις που θα απασχολούν επιπλέον 50.000 συνεργάτες.

Εάν οι 47.000 συνεργάτες που θα δουλέψουν στη νέα πανεπιστημιούπολη της Microsoft αγοράσουν κάθε χρόνο ψώνια αξίας $ 5.200 ετησίως, το συνδυασμένο σύνολο όλων των προιόντων που αγοράζονται είναι $ 244.400.000 !Οι 100.000 συνεργάτες του Amazon που εργάζονται σε τρεις διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις θα αγοράσουν ετησίως κατά μέσο όρο $ 520 εκατ.

Οι συνεργάτες της Microsoft και της Amazon θα αγοράσουν κατά μέσο όρο 764 εκατομμύρια δολάρια σε super market σε ετήσια βάση. Αυτό είναι μόνο από δύο εταιρείες.

Εκτός από την αξία δολαρίου που αγοράζεται, είναι η συνολική ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται σε κάθε κατηγορία. Χιλιάδες βάζα κέτσαπ, φυστικοβούτυρο, τουρσιά, χιλιάδες λίτρα γάλακτος, χιλιάδες ψωμιά και χιλιάδες άλλα προϊόντα που αγοράζονται. Οι όγκοι είναι τεράστιοι.

Η παράδοση πακέτων και ειδών super market σε εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κτίρια γραφείων και μεγάλα συγκροτήματα γραφείων θα δημιουργούσε επίσης απίστευτες οικονομίες στην εφοδιαστική.

Η παράδοση στο σπίτι είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική. Η παράδοση των μαζικών παραγγελιών όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός συνεργατών / καταναλωτών μειώνει σημαντικά το κόστος και την πολυπλοκότητα της παράδοσης.

Οι λιανοπωλητές και οι χονδρέμποροι θα πρέπει να προσαρμοστούν

Μια πρόκληση για τις αποθήκες και τους retailers που θα λάβουν μέρος σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία είναι η προσαρμογή των επιχειρηματικών μοντέλων τους στη νέα πραγματικότητα των αγορών super market. Το μέσο σούπερ μάρκετ αποθηκεύει 50.000 προϊόντα, η Walmart 100.000 προϊόντα, άλλες αποθήκες όπως η Costco 4.000 έως 6.000 προϊόντα.

Μια online δημοπρασία παντοπωλείων θα λειτουργήσει μόνο εάν οι συνεργάτες / καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν με το ακριβές μέγεθος, ποσότητα και γεύση. Αυτό σημαίνει ότι οι αποθήκες θα πρέπει είτε να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των προϊόντων των αποθεμάτων τους, και οι έμποροι λιανικής πώλησης τροφίμων θα πρέπει να μάθουν πώς να αγοράζουν και να παραδίδουν προϊόντα χύμα.

Η εκπλήρωση των μεμονωμένων παραγγελιών μπορεί να γίνει από χονδρεμπόρους ή λιανοπωλητές. Η στρατηγική που προτείνεται είναι για τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις λήψης και ανάκτησης (R & R) στις πανεπιστημιουπόλεις και τα πάρκα γραφείων. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να λαμβάνουν προϊόντα σε ποσότητες και να αξιοποιούν τη ρομποτική τεχνολογία και να εκπληρώνουν ατομικές παραγγελίες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.