25 Απρ 2024
READING

O χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Amazon είναι η διαφήμιση που πραγματικά θέλουν οι γονείς

6 MIN READ

O χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Amazon είναι η διαφήμιση που πραγματικά θέλουν οι γονείς

O χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Amazon είναι η διαφήμιση που πραγματικά θέλουν οι γονείς

Ποτέ μην υποτιμάτε την δύναμη ενός παιδιού που γκρινιάζει. “Μαμά, μπαμπά, θέλω αυτό για τα Χριστούγεννα!” Είναι μια φράση που κάθε χρόνο οδηγεί σε δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήσεων παιχνιδιών. Και είναι μια φράση που οι γονείς μπορούν να εκτιμήσουν, επειδή γνωρίζοντας τι θέλει πραγματικά να βρει το παιδί σας κάτω από το δέντρο βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των χριστουγεννιάτικων δακρύων. Οι κατασκευαστές παιχνιδιών και οι έμποροι ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα τους είναι αυτά που επιθυμούν όλοι, με τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές διαφημίσεις, ειδικές εκθέσεις λιανικής πώλησης και “παλιομοδίτικους” καταλόγους παιχνιδιών.

Τα μερίδια είναι ιδιαίτερα υψηλά αυτή την περίοδο των διακοπών, καθώς η Toys R Us έκλεισε όλες τα καταστηματά της στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος. Ακόμη και ενώ οι πωλήσεις της μειώνονταν, η Toys R Us εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει περίπου το 12% των εκτιμώμενων συνολικών πωλήσεων παιχνιδιών ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, σύμφωνα με τον Juli Lennett του NPD Group, των κορυφαίων αναλυτών της βιομηχανίας παιχνιδιών στις ΗΠΑ.

Μετά το κλείσιμο των Toys R Us, οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να μοιραστούν, και η Amazon τις θέλει. Η ψηφιακή εταιρεία είχε ήδη κτυπήσει την Toys R Us σε μερίδιο αγοράς. Και ενώ από μόνη της δεν ήταν υπεύθυνη για την κατάληξη των επιχειρηματικών εργασιών της Toys R Us αφού το μεγάλο χρέος της ήταν επίσης υπαίτιο, η Amazon άσκησε έντονη πίεση στην αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ειδικά κατά τις τελευταίες γιορτές, χρησιμοποιώντας τη γνωστή τακτική της να θυσιάζει το κέρδος για μερίδιο αγοράς. Τα καταστήματα Toys R Us δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν. Τώρα η Amazon ελπίζει να πάρει τη μερίδα του λέοντος.

Και έτσι ο γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου πήρε ένα πιο “ρετρό” μονοπάτι αυτή την εορταστική περίοδο, στέλνοντας τον εκτυπωμένο κατάλογο παιχνιδιών, όπως έκανε το Toys R Us. Το βιβλίο “Holiday of Play” από το Amazon έχει 68 σελίδες και διαθέτει παιχνίδια όπως το über-popular LOL! ,κούκλες έκπληξη, το Star Wars Solo της LEGO και το κιτ Osmos Genius για το iPad. Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι ο κατάλογος  απεστάλη σε εκατομμύρια πελάτες τον Νοέμβριο, αλλά δεν έδωσε ακριβείς αριθμούς. Είναι επίσης διαθέσιμο στο Whole Foods και σε ορισμένες φυσικές τοποθεσίες καταστημάτων Amazon, ή σε ηλεκτρονική μορφή σε μορφή PDF και Kindle.

Ο κατάλογος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από χαρτί, αλλά έχει σχεδιαστεί ως μια πύλη σε μια ψηφιακή συναλλαγή. Δεν λείπουν πληροφορίες τιμολόγησης  σε κώδικες QR και αυτοκόλλητα που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σημειώσουν δώρα που θέλουν οι γονείς τους να αγοράσουν. Λειτουργεί επίσης με την εφαρμογή Amazon: Σαρώστε μια φωτογραφία του στοιχείου του καταλόγου που θέλετε και η εφαρμογή θα βγάλει την καταχώριση και θα σας αφήσει να το αγοράσετε από το τηλέφωνό σας.

“Το μεγάλο πράγμα για έναν κατάλογο είναι ότι κάθεται στο τραπέζι του καφέ, όπου τα παιδιά μπορούν να το βρουν”, λέει ο Steve Pasierb, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Παιχνιδιών, μιας ομάδας εμπορίου που εκπροσωπεί τους αμερικανούς κατασκευαστές παιχνιδιών. “Ο κατάλογος είναι ένα “παιχνίδι μεριδίου αγοράς”. Η Amazon έχει τεράστια ευκαιρία να κερδίσει πολλά από αυτές τις πωλήσεις των Χριστουγέννων. ”

Οι κορυφαίοι ανταγωνιστές της Amazon για τις πωλήσεις της Toys R Us είναι η Target και η Walmart. Και μετά το κλείσιμο της Toys R Us, και οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να αφιερώσουν περισσότερο χώρο στο ράφι στους χώρους πώλησής τους στα παιχνίδια, λέει ο Pasierb. Με μόνο λίγα φυσικά καταστήματα σε μερικές μεγάλες πόλεις, η προώθηση των παιχνιδιών του Amazon έρχεται με τη μορφή αφιερωμένης σελίδας προορισμού για παιδιά στην ιστοσελίδα της και τον κατάλογό της.

“Μιμούνται μια αποδεδειγμένη μέθοδο άσκησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η οποία είναι ο κατάλογος, αλλά επέλεξαν να συμμετέχουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή όταν υπάρχουν λίγοι έμποροι λιανικής πώλησης τώρα που πωλούν παιχνίδια”, λέει ο Richard Gottlieb, Διευθύνων Σύμβουλος της ερευνητικής εταιρείας Global Toy Experts . Ο Gottlieb εντυπωσιάστηκε με τον κατάλογο του Amazon, αν και προτιμούσε πολύ τον κατάλογο του eBay, γεμάτο από παράξενα και άγρια ​​και ακριβά μοναδικά παιχνίδια, τα οποία ξεκίνησαν αυτή τη σεζόν.

Η Amazon και η eBay προσχώρησαν στις πολλές άλλες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που εξακολουθούν να βρίσκουν ότι οι εκτυπωτικοί κατάλογοι έχουν αξία στην ψηφιακή εποχή. Οι κατάλογοι είναι πιο δύσκολο να αγνοηθούν από την ακαταστασία των διαφημίσεων στο διαδίκτυο, ένας ιδρυτής startup για υποδήματα δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος, εξηγώντας ότι η εταιρεία του έχει ελαφρώς υψηλότερη απόδοση σε διαφημιστικό ταχυδρομείο έναντι μάρκετινγκ μόνο ψηφιακού περιεχομένου. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για να στοχεύσουν τους καταλόγους σε πελάτες που γνωρίζουν ότι είναι πιθανό να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα. Και είναι ένας παραδοσιακός τρόπος για τις οικογένειες να δημιουργούν λίστες επιθυμιών.

“Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμηθώ τον κατάλογο των Sears”, λέει ο Gottlieb. “Θυμάμαι να βαδίζω στο πάτωμα περνώντας δίπλα του. Δεν πήρα τίποτα από αυτό. Αλλά ξέρετε, σημειώνοντας τα πράγματα, μελετώντας λεπτομερώς, ήταν θαυμάσιος τρόπος να επικοινωνείς στους γονείς σου τι θέλεις. ”

Οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν και αγαπούν τους καταλόγους. Ρίξτε μια ματιά στις κριτικές για την έκδοση Kindle στην ιστοσελίδα της Amazon. Πολλοί πελάτες δημοσίευσαν κακές κριτικές, όχι επειδή δεν τους άρεσε ο κατάλογος αλλά επειδή ενοχλούνταν ότι δεν έλαβαν κανένα.

“Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τον κατάλογο και γιατί δεν τον έχουμε λάβει; Είμαστε μέλη prime για χρόνια, έχουμε 4 παιδιά, αγοράζουμε πολλά παιχνίδια και κανένα βιβλίο. Και δεν μπορούμε να παραγγείλουμε ένα “, διαβάζει την κορυφαία κριτική αυτή τη στιγμή. “Θα θέλαμε να μας παραδώσετε τον κατάλογο παιχνιδιών μέσω του ταχυδρομείου. Τα παιδιά αγαπούν να το κοιτάζουν και να κυκλώνουν αυτό που τους αρέσει. Δεν χρησιμοποιώ το Kindle. Είμαι μέλος prime για πολλά χρόνια και δεν έλαβα κατάλογο “, διαβάζει ένα άλλο. Μια ανασκόπηση από τις 15 Νοεμβρίου είναι ακόμα πιο άμεση: «Απογοητεύτηκα που δεν τον έλαβα και δεν μπορώ τώρα να βρω ένα αντίγραφο στο ταχυδρομείο ακόμα κι αν έχω δύο μικρά παιδιά. Είμαι ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΑΣ. Στο Target – εκεί θα αγοράσω τα παιχνίδια μου, γιατί ΕΚΕΙ είμαι σημαντικός”.

Η απογοήτευση που οι πελάτες του Αmazon αισθάνθηκαν είναι ταυτόχρονα ο λόγος ότι οι κατάλογοι λειτούργησαν τόσο καλά. Είναι βολικό, πάνω απ ‘όλα. Απολαυστικό, ομοιόμορφο. Και αυτή τη στιγμή του χρόνου, όταν εκατομμύρια Αμερικανοί αγοράζουν παιχνίδια, είναι ευκολότερο για τα παιδιά να κουνήσουν τον αντίχειρα τους σε ένα φυσικό κατάλογο που μοιάζει σαν ένα μεγάλο βιβλίο θαυμάτων, από το να κάνουν scroll down σε μια ιστοσελίδα.
 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.