19 Απρ 2024
READING

Δημιουργώντας μια δυναμική εταιρική ταυτότητα για την μάρκα Cainiao της Alibaba

2 MIN READ

Δημιουργώντας μια δυναμική εταιρική ταυτότητα για την μάρκα Cainiao της Alibaba

Δημιουργώντας μια δυναμική εταιρική ταυτότητα για την μάρκα Cainiao της Alibaba

Λόγω μιας ξεπερασμένης εταιρικής ταυτότητας, η εταιρία εφοδιαστικής αλυσίδας Cainiao της Alibaba Group είχε την αντίληψη μάρκας ότι είναι απλώς μια μονάδα υλικοτεχνικής υποστήριξης, ωστόσο, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια πολύ έξυπνη πλατφόρμα logistics που βασίζεται σε δεδομένα και είναι ηγέτης στην αγορά.

Η έξυπνη πλατφόρμα της Cainiao λειτουργεί ως ένας οικολογικός κόμβος για μια αλυσίδα αξιών με βάση την πληροφορία που βασίζεται στην εμπιστοσύνη των πελατών. Αξιοποιώντας τα δεδομένα, τις έξυπνες υπηρεσίες και τη συνεργασία, η Cainiao στοχεύει να καθοδηγήσει τον κόσμο στο μέλλον. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν φαινόταν σαφώς από την παλιά τους επωνυμία. Για να παραμείνει ανταγωνιστική στην κινεζική αγορά, όπου παραδίδονται περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια πακέτα ετησίως, η Cainiao χρειαζόταν μια νέα εμφάνιση που ξεχώριζε σαφώς από την παλιά που την κλείδωνε στον τομέα των logistics και να μετατοπίσει τη φήμη της ως εταιρεία στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Μαζί με την ομάδα σχεδιασμού δημιούργησε ένα νέο λογότυπο που ενέπνευσε τη νέα ταυτότητά της.

Τα γράμματα “Α” και “Ι” στο όνομά τους αποτελούν θεμελιώδη σχεδιαστική εστίαση, με το νέο λογότυπο να συνδυάζει αυτά τα γράμματα σε βέλη από κάτω προς τα πάνω για να αντιπροσωπεύει τόσο τη ροή των αγαθών όσο και τη ροή των πληροφοριών.

Αυτό το λογότυπο δυναμικής μάρκας και η οπτική ταυτότητα υπογραμμίζουν σαφώς αυτό που κάνει την Cainiao διαφορετική: η τεχνολογία αιχμής και η αποτελεσματική συνεργασία με βάση δεδομένων, οι οποίες έχουν κεντρική σημασία για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας έξυπνης εφοδιαστικής εταιρείας. Η νέα εικόνα της Cainiao είναι γεμάτη με την επιστήμη και την τεχνολογία, μοναδική για τη βιομηχανία της και “διαταράσσει” την αγορά της, αντανακλώντας τη μελλοντική προοπτική της Cainiao και την ηγετική της θέση ως πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.