Foodies 2019

Το 2019 θα αποτελέσει ένα συναρπαστικό έτος για τη λιανική πώληση τροφίμων χάρη στην τεχνολογική καινοτομία και τις συναρπαστικές νεοσύστατες επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα όρια.

Ο online πωλητής λαχανικών FreshDirect έχει συγκεντρώσει μια λίστα με αυτό που προβλέπει ότι θα είναι οι 10 πρώτες τάσεις των τροφίμων για το επόμενο έτος. Ο κατάλογος επιμελήθηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων φαγητού και κρασιού.

“Οι ειδικοί τροφίμων FreshDirect και FoodKick εργάζονται συνεχώς με τους αγρότες, τους ψαράδες, τους τεχνίτες και τους παραγωγούς για να προμηθεύουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και γευσιγνωσίας για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Scott Crawford, επικεφαλής της εταιρείας FreshDirect, την Πέμπτη.

Το FoodKick είναι η εταιρεία παράδοσης την ίδια ημέρα για αλκοόλ και βασικά προϊόντα του FreshDirect.

“Αυτές οι βαθιές σχέσεις που συνδυάζονται με την ικανότητα του FoodKick να δουλεύει με αναδυόμενες μάρκες, μας τοποθετεί στην αιχμή του τι συμβαίνει στα τρόφιμα και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτά που βλέπουμε ως τις κυριότερες τάσεις και επιρροές που έρχονται το 2019 και μετά”, συνέχισε ο Crawford .

Δείτε τις τάσεις που έχει εντοπίσει το FreshDirect παρακάτω:

Νέες εναλλακτικές λύσεις για τα τρόφιμα στο ράφι

Οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν να δουν περισσότερη καινοτομία στα λεγόμενα τρόφιμα που είναι σταθερά στο ράφι, όπως οι σάλτσες ζυμαρικών ή οι πρωτεϊνικές μπάρες, οι οποίες συνήθως δεν ψύχονται πριν ανοιχθούν, αλλά φτιάχνονται από φρέσκα συστατικά.

Τρόφιμα με έκχυση CBD

Το Cannabidiol, ένα συστατικό που προέρχεται από το φυτό της κάνναβης και έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, έχει γίνει ένα από τα πιο συνηθισμένα συστατικά του 2018, με εμπόρους που πωλούν προϊόντα τόσο ποικίλα όσο το CBD τσάι, εναλλακτικές μπύρες και συμπληρώματα. Η έκθεση προβλέπει ότι είναι στο δρόμο του να γίνει μια σημαντική τάση και στα τρόφιμα.

 

Κονσερβοποιημένο ψάρι

Οι κονσέρβες ψαριών είναι στη μόδα χάρη στα μοντέρνα εστιατόρια που τα βάζουν  στα μενού τους. Τώρα, μπορούμε να περιμένουμε να βλέπουμε τους εμπόρους να υιοθετούν αυτή τη μόδα.

“Το κονσερβοποιημένο σχήμα επιτρέπει μοναδικό πειραματισμό, ενισχύοντας την ικανότητα των καταναλωτών να δοκιμάζουν σπάνια και γευστικά είδη από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την εποχή”, γράφει το FreshDirect στο δελτίο τύπου.

Βρώμη

Το γάλα βρώμης έχει γίνει το νέο hot προϊόν στα γαλακτοκομικά και είναι φτιαγμένο για να γίνει η κορυφαία εναλλακτική λύση γάλακτος.

Το γάλα βρώμης είναι μια πιο βιώσιμη και με λιγότερη περιεκτικότητα νερού εναλλακτική λύση γάλακτος από το γάλα αμυγδάλου και είναι συχνά λιγότερο δαπανηρό.

Σύμφωνα με το FreshDirect, θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε περισσότερα προϊόντα με βρώμη το 2019, συμπεριλαμβανομένων των γιαουρτιών και των τυριών.

Πακέτα μπαχαρικών

Οι καταναλωτές αναζητούν πλήρη ευκολία όταν πρόκειται για το μαγείρεμα και τα πακέτα μπαχαρικών και οι έτοιμες σάλτσες έρχονται στη διάθεσή τους.

“Αυτά τα γευστικά πακέτα μπορούν να προσθέσουν πρωτεΐνες, ζυμαρικά ή λαχανικά με ελεγχόμενο τρόπο στο φαγητό σας, άνετα και με απλό τρόπο”, δήλωσε ο FreshDirect. “Τα πακέτα premium μπαχαρικών ταιριάζουν στα αναπτυσσόμενα θέματα του ελέγχου των μερίδων και της εφάπαξ χρήσης, δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές με λιγότερη δέσμευση”.

Φθηνότερα βιολογικά τρόφιμα

Οι πελάτες γίνονται ολοένα και πιο ανοικτοί στην αγορά βιολογικών τροφίμων που ενδέχεται να μην έχουν ακόμη επίσημη πιστοποίηση.

Σύμφωνα με την FreshDirect, η αδελφική της εταιρεία FoodKick ξεκίνησε μια πρωτοβουλία στήριξης των τοπικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων αγοράζοντας όλο το προϊόν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής τους φάσης, την τριετή διαδικασία που πρέπει να αναλάβουν οι εκμεταλλεύσεις για τη μετάβαση σε πρακτικές βιολογικής γεωργίας.

“Οι πελάτες μπορούν να υποστηρίξουν τους τοπικούς αγρότες και τις καλύτερες καλλιεργητικές πρακτικές τους, ενώ παράγουν προϊόντα με βιολογικές μεθόδους πριν από την πιστοποίησή τους σε τιμές χαμηλότερες από τις βιολογικές”, δήλωσε ο FreshDirect.

Κουνουπίδι

Η τρέλα του κουνουπιδιού είναι ήδη εδραιωμένη στις ΗΠΑ, αλλά μπορούμε να περιμένουμε να τη δούμε να γεμίζει περισσότερα από τα γεύματά μας.

Το λαχανικό χρησιμοποιείται τώρα ως εναλλακτική λύση στους κόκκους – οι πίτσες με βάση το κουνουπίδι, το ρύζι και τα κράκερς είναι μερικά παραδείγματα αυτής της τάσης.

Υγιεινά παιδικά σνακ

Το snacking των παιδιών πρόκειται να γίνει πολύ πιο υγιεινό. Τα μπισκότα και τα κράκερ βγαίνουν απ’ έξω και υπάρχουν θρεπτικές εναλλακτικές λύσεις.

Ακόμα και το παγωτό παίρνει ένα makeover. Η μοντέρνα γεύση τροφίμων Peek-a-Boo δημιούργησε νέες συνταγές που φέρνουν τα λαχανικά στο προσκήνιο.

Η τεχνολογία επιτρέπει την παραγωγή εποχιακών προϊόντων όλο το χρόνο

Η καινοτομία στην παραγωγή τροφίμων θα επιτρέψει την καλλιέργεια τοπικών στελεχών και ποικιλιών εκτός εποχής, δήλωσε ο FreshDirect. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περισσότερα τροπικά προϊόντα στα ράφια το 2019.

Υγιεινά ποτά


Τα υγιεινά ποτά θα είναι η γεύση του 2019. Αναμείνετε να δείτε περισσότερα ποτά με χαμηλότερο  αλκοόλ, όπως μηλίτες , καθώς και μη αλκοολούχα οινοπνευματώδη ποτά και αλκοολούχα ποτά όπως το Kombrewcha.