18 Απρ 2024
READING

Το Amazon Go βάζει στο μάτι το West End του Λονδίνου για το πρώτο UK store

2 MIN READ

Το Amazon Go βάζει στο μάτι το West End του Λονδίνου για το πρώτο UK store

Το Amazon Go βάζει στο μάτι το West End του Λονδίνου για το πρώτο UK store

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon έχει στρέψει τα βλέμματά της σε μια τοποθεσία κοντά στο Oxford Circus στο κεντρικό Λονδίνο για το πρώτο καταστημά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την The Sunday Telegraph, το νέο κατάστημα Amazon Go που θα βρίσκεται στην πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Ευρώπης δεν θα είναι μόνο η ναυαρχίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά θα ήταν και το πρώτο Amazon Go που θα ανοίξει έξω από τις ΗΠΑ.

Οι πηγές της βιομηχανίας που μιλάνε στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το νέο κατάστημα οργανώνεται από την Αμερικανική ομάδα του Amazon και όχι από το προσωπικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ειδήσεις έρχονται μετά από μια αναφορά στην The Sunday Times τον Οκτώβριο που ανέφερε ότι ο online γίγαντας της λιανικής προγραμματίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν χώρο λιανικής πώλησης μεταξύ 1500 και 2000 τετραγωνικών μέτρων για το Amazon Go κατάστημά του.

Το Amazon Go είναι μια αλυσίδα καταστημάτων διαφόρων ειδών, όπου οι πελάτες σαρώνουν τα smartphones τους σε ένα turnstile για να εισέλθουν, και έπειτα αρκετές κάμερες και αισθητήρες προσδιορίζουν τι παίρνουν από τα ράφια.

Όταν τελειώνουν οι αγοραστές, η Amazon χρεώνει τις πιστωτικές κάρτες τους κατά την έξοδο από το κατάστημα.

Η Amazon Go άνοιξε για πρώτη φορά στο Σιάτλ τον Ιανουάριο και έκτοτε επεκτάθηκε με δύο επιπλέον καταστήματα στην πόλη, καθώς και τρία καταστήματα στο Σικάγο και ένα στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με το Bloomberg και με πληροφορίες, η Amazon σχεδιάζει να επεκτείνει δραστικά τα Amazon Go καταστήματά της τα επόμενα χρόνια, με στόχο περίπου 3000 καταστήματα μέχρι το 2021.

Η αλυσίδα καταστημάτων χωρίς ταμείο, δεν είναι η μόνη προσπάθεια της Amazon να επεκταθεί  στο λιανικό εμπόριο.

Πέρυσι, απέκτησε την αλυσίδα super markets, Whole Foods Market, το οποίο περιλάμβανε και μια μικρή σειρά καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Amazon άνοιξε επίσης το πρώτο κατάστημα 4 αστέρων της στη Νέα Υόρκη, το οποίο πωλεί μια σειρά ειδών διαθέσιμων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του λιανοπωλητή, τα οποία έχουν βαθμολογία τεσσάρων αστέρων ή και περισσότερο.

Ένα δεύτερο κατάστημα 4 αστέρων άνοιξε στο Κολοράντο μόλις τον περασμένο μήνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.