25 Απρ 2024
READING

Branding + πολιτικός ακτιβισμός αυτό που κάνει η Patagonia τον τελευταίο καιρό

2 MIN READ

Branding + πολιτικός ακτιβισμός αυτό που κάνει η Patagonia τον τελευταίο καιρό

Branding + πολιτικός ακτιβισμός αυτό που κάνει η Patagonia τον τελευταίο καιρό

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Patagonia έχει ωθήσει τον πολιτικό ακτιβισμό σε μεγαλύτερο “υψόμετρο”. Στα μέσα Οκτωβρίου, για παράδειγμα, η μάρκα με έδρα την Καλιφόρνια ενέκρινε επισήμως δύο δημοκρατικούς υποψηφίους για τη Γερουσία: ένας στη Μοντάνα και ο άλλος στη Νεβάδα. Η μάρκα δεν το είχε κάνει αυτό ποτέ πριν.

Στη συνέχεια, την ημέρα των εκλογών – 6 Νοεμβρίου – η Patagonia έκλεισε τα καταστήματα, δίνοντας στους εργαζομένους της χρόνο να ψηφίσουν. Άλλες εταιρείες έκαναν το ίδιο. Πιο πρόσφατα, στις 28 Νοεμβρίου, η Patagonia ανακοίνωσε σχέδια για δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων που έσωσε από την «ανεύθυνη φορολογική περικοπή» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ομάδες ακτιβιστών που εργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος. “Ο πλανήτης μας, το σπίτι μας, το χρειάζεται αυτό περισσότερο από όσο το κάνουμε”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Patagonia Rose Marcario, αναφορικά με τα χρήματα.

Μια ομάδα αγοραστών που φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις πρόσφατες ενέργειες της Patagonia είναι Φιλελεύθεροι. Τα στοιχεία από το YouGov Plan & Track δείχνουν ότι ενώ οι καταναλωτές με αριστερές κλίσεις έχουν ήδη μια πιο θετική συνολική εντύπωση για την Patagonia από ό, τι οι αυτοπροσδιορισμένοι μετριοπαθείς και συντηρητικοί, από την 1η Οκτωβρίου ο βαθμός εμφάνισης της μάρκας βελτιώθηκε περαιτέρω από 15 σε 24%, υψηλό ποσοστό για το έτος.

Οι βαθμολογίες της άποψης για την Patagonia μεταξύ των καταναλωτών που διατηρούν πολιτικά ήρεμες ή συντηρητικές απόψεις έχουν παραμείνει σχετικά σταθερές καθ ‘όλη την ίδια χρονική περίοδο.

Πρόσθετοι αριθμοί από το YouGov Plan & Track αποκαλύπτουν ότι το 74% των φιλελευθέρων πιστεύει ότι η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) κάνει πολύ λίγα πράγματα για να διασφαλίσει ότι ο αμερικανικός αέρας και το νερό είναι καθαρό. Λιγότερο από το ήμισυ (47%) όλων των ενηλίκων των ΗΠΑ σκέφτονται το ίδιο. Εν τω μεταξύ, το 63% των φιλελευθέρων δείχνει ότι τους αρέσουν τα εμπορικά σήματα που είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν σε κοινωνικά ζητήματα, σε σύγκριση με το 41% ​​του ευρέος κοινού.

Αντίστοιχη με την καλύτερη εντύπωση της Patagonia μεταξύ των φιλελευθέρων είναι η αυξημένη προθυμία για αγορά.

Την 1η Οκτωβρίου, το 10% των φιλελευθέρων δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ενδύματα από την Patagonia όταν πρόκειται για αγορά ρούχων ή παπουτσιών. Επί του παρόντος, το ποσοστό αυτό έχει φθάσει το 13%.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.