11 Μάι 2024
READING

Η Walmart κυνηγά νέους, εύπορους πελάτες με την απόκτηση του Art.com

6 MIN READ

Η Walmart κυνηγά νέους, εύπορους πελάτες με την απόκτηση του Art.com

Η Walmart κυνηγά νέους, εύπορους πελάτες με την απόκτηση του Art.com

Η Walmart ανακοίνωσε ότι αποκτά την ψηφιακή πλατφόρμα και εταιρεία πινάκων Art.com, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι “ο μεγαλύτερος online εξειδικευμένος έμπορος υψηλής ποιότητας έργων τέχνης.” Ενώ καμία τιμή δεν αποκαλύφθηκε, εκτιμάται ότι το Art.com δημιουργεί 300 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις ετησίως.

Το Art.com προσθέτει ένα ακόμα ισχυρό online εμπορικό σήμα στο ήδη εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ψηφιακών εμπορικών σημάτων της Walmart. Ο Marc Lore, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart.com, λέει ότι η εταιρεία σκοπεύει να αναπτυχθεί σε περίπου 40 ψηφιακά εγχώριες μάρκες. Είπε στους επενδυτές αυτό το φθινόπωρο “Η ιδέα είναι να αγοράσουμε και να χτίσουμε.”

Εξηγώντας τη συμφωνία, ο Anthony Soohoo, SVP και ο γενικός διευθυντής του ομίλου για το ηλεκτρονικό εμπόριο της Walmart στις Η.Π.Α. δήλωσε: “Αυτή η εξαγορά είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς δημιουργούμε το Walmart.com ως ειδική εταιρεία λιανικής για το σπίτι”.

Έτσι, το Art.com εντάσσεται στο σήμα καταστήματος Hayneedle.com για να ενισχύσει τις προσφορές της Walmart για να καλύψει τους τοίχους του σπιτιού,  σε μια αγορά 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ

Αρχικά το Art.com θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία, αλλά η ανακοίνωση αναφέρει ότι σύντομα η Art.com θα έχει συλλογή δύο εκατομμυρίων εικόνων που κυμαίνονται από αφίσες έως εκτυπώσεις περιορισμένης έκδοσης σε χαρτί και καμβά, καθώς και πλαίσια, διακοσμήσεις τοίχων και προσαρμοσμένες υπηρεσίες πλαισίωσης για μεταφορτωμένες φωτογραφίες και θα προστεθούν στους ιστότοπους Walmart.com, Jet.com και Hayneedle.com.

“Αυτό θα ενισχύσει την εμπειρία των πελατών με εκατομμύρια πρόσθετες επιλογές για τέχνη, διακόσμηση τοίχων και εξατομικευμένες δυνατότητες εκτύπωσης κατά παραγγελία, δημιουργώντας παράλληλα μια πλουσιότερη και βαθύτερη εμπειρία αγορών σε ολόκληρη την οικιακή κατηγορία”, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωσή της.

Το προϊόν όμως αποτελεί μέρος της ιστορίας της απόφασης της Walmart να αποκτήσει το Art.com. Οι άνθρωποι, η έμπειρη ομάδα αρχιτεκτονικής του Art.com και το πιο σημαντικό, οι 12 εκατομμύρια πελάτες εγγεγραμμένοι, είναι τελικά πιο σημαντικές πτυχές της συμφωνίας Walmart-Art.com.

Ενώ η Walmart δεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ομάδα διαχείρισης του Art.com, αν ακολουθήσει την συνήθη πρακτική, οι καθιερωμένοι ηγέτες της εταιρείας με ένα ενδιαφέρον μίγμα τεχνολογίας και λιανικής θα διατηρηθούν.

Πιθανότατα η  CEO Kira Wampler θα παραμείνει επί του “σκάφους”. Στην εταιρεία από το 2016, η Wampler ήρθε από την υπηρεσία ανταλλαγής ποδηλάτων Lyft, και πριν από αυτό ήταν στον τομέα των ακινήτων με την Trulia. Και στις δύο προηγούμενες εταιρείες ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ, έτσι το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι στο αίμα της.

Επίσης στην εκτελεστική ομάδα του Art.com είναι ο CFO Chuck Kurth, ο οποίος έχει πάνω από 20 χρόνια στη λιανική χρηματοδότηση και τη λογιστική. Η Lisa Sullivan-Cross, επικεφαλής μάρκετινγκ, η οποίος εντάχθηκε από την υπηρεσία ροής μουσικής Pandora. Η Christine Fernandez, επικεφαλής εμπειρογνώμονας, η οποίος ήρθε από το Uber. Η Larissa Pommeraud, γενική διευθυντής των αναδυόμενων επιχειρήσεων, από την ηλεκτρονική ανταλλαγή εισιτηρίων Stubhub και την Wan Agus, στη μηχανική SVP και την Macys.com.

Με το διαφορετικό υπόβαθρό τους και μεγάλη εμπειρία στην τεχνολογία, αυτή η ηγετική ομάδα θα πρέπει να φέρει αξιόλογο κεφάλαιο στην Walmart.com


Εκτός από την γκάμα των προϊόντων της Art.com και την εκτελεστική της ομάδα, αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο για την απόφαση της Walmart να αποκτήσει το Art.com είναι η δημογραφική εικόνα των “καλλιτεχνικών” πελατών που φέρνει.

Η Art.com διεκδικεί 12 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και η εξαγορά δηλώνει συγκεκριμένα ότι η Walmart θα αποκτήσει πιθανόν το μερίδιο του λέοντος που θα προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αγοραστές έργων τέχνης γενικά είναι πιο εύποροι, πιο “περίπλοκοι” και νεότεροι από τον τυπικό αγοραστή της Walmart, ο οποίος περιγράφηκε από την εταιρεία συμβούλων Kantar Retail ως μια λευκή γυναίκα ηλικίας 50 ετών με ετήσιο εισόδημα νοικοκυριού λίγο πάνω από $ 50.000 το 2015. Οι τύποι εύπορων, εκλεπτυσμένων, νεότερων πελατών είναι κρίσιμοι για τις φιλοδοξίες της Walmart.com να προσελκύσει μια νέα γενιά πελατών για τους δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικού εμπορίου της.

Σε πολυάριθμες μελέτες τέχνης και πλαισίωσης καταναλωτών που διεξάγονται από την Unity Marketing, διαπιστώνουμε ότι το μέσο εισόδημα αυτών των αγοραστών υπερβαίνει τα $ 100.000 και η μέση ηλικία τους είναι κάτω των 45 ετών.

Αυτό καθιστά τον τυπικό πελάτη HENRY (υψηλού εισοδήματος – όχι πλούσιος-ακόμα). Ο καταναλωτικός τομέας της HENRY έχει εισοδήματα από $ 100.000 έως $ 250.000, τοποθετώντας τα πάνω από το 75ο εκατοστημόριο στο συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών, αλλά κάτω από το 95ο εκατοστημόριο, το οποίο αποτελείται από το εξαιρετικά πλούσιο κορυφαίο 5%.

Ως ομάδα, οι HENRY αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% όλων των νοικοκυριών των ΗΠΑ, αλλά συνολικά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% όλων των καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν εισοδήματα κάτω των 100.000 δολαρίων, ο κύριος αγοραστής της Walmart, αντιπροσωπεύουν μόνο περίπου το 50% όλων των καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, οι HENRYs είναι οι καλύτεροι τύποι πελατών για τις περισσότερες από τις κατηγορίες προϊόντων που πωλεί η Walmart.

Οι HENRY που αγοράζουν τέχνη έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, το οποίο συμβαδίζει με το σχετικά υψηλό επίπεδο εισοδήματός τους. Όντας πιο μορφωμένοι, οι HENRYs είναι επίσης πιθανό να είναι πολιτιστικά ευάλωτοι και πιο ευαίσθητοι στο σχεδιασμό από τον τυπικό πελάτη της Walmart. Αυτά είναι ιδιότητες που η Walmart μπορεί να αξιοποιήσει για τις φιλοδοξίες της στην οικιακή διακόσμηση.

Και ιδιαίτερα οι HENRYs που αγοράζουν τέχνη και κάδρα, είναι νεαρά άτομα, κάτω των 45 ετών, πολύ νεότεροι από τον τυπικό αγοραστή της Walmart.

Από κοινού, αυτό σημαίνει ότι η βάση πελατών Art.com εκπροσωπείται καλά από τους Millenials και την GENX HENRYs, το είδος των πελατών που η Walmart πρέπει να προσελκύσει για το μέλλον της.

Οι πελάτες αυτής της δημογραφίας αγοράζουν επίσης πολλά άλλα υλικά για να γεμίσουν τα σπίτια τους, εκτός από τα έπιπλα και τις εικόνες που κρεμούν στους τοίχους τους. Αγοράζουν όλα τα πράγματα που πωλούν τα Walmart και Walmart.com, όπως τα τρόφιμα, τα είδη οικιακής χρήσης, τα προϊόντα περιποίησης, τα είδη ένδυσης, τα ηλεκτρονικά, τα παιχνίδια και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Η βάση πελατών Art.com είναι μια πρωταρχική αγορά-στόχος για όλα τα Walmart και ειδικά για τις νέες, premium μάρκες που το Walmart.com φιλοξενεί υπό την ομπρέλα του. Ενώ η Walmart έχει αποκτήσει ισχυρά αρχεία πελατών με τις άλλες εξαγορές του ηλεκτρονικού εμπορίου, η πελατειακή βάση που παίρνει με το Art.com είναι πιο “γλυκιά”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.